Duende Native dodaci

 • Channel

  EQ & Dynamics Channel pruža klasični ton i mogućnosti channel strip SSL konzole. EQ je klasičan dizajn plugina sa 4-pojasa sa parametarskim sekcijama LMF i HMF, te položaje LF i HF dijelova (LF i HF prekidač u Bellu). Cijeli EQ se može prebacivati između karakteristika serije E & G i može se primijeniti na dinamički bočni lanac. Odjeljenje Dynamics nudi odvojene Compressor i Gate/Expanders. Compressor se može prebacivati između mekog i čvrstog koljena. Oba dijela Compressor i Gate/Expander imaju brze/usporene prekidače napajanja i nezavisne bočne lance. U pluginu se takođe nalaze visoki i niskopropusni filtri koji se takođe mogu primijeniti na bočni lanac.

 • Bus Compressor

  Kompresor središnjeg dijela iz analogne konzole S serije SSL iz 1980. godine je legenda audio produkcije. To je tajna iza bezbrojnih klasičnih snimaka. Jednostavna jedinica sa jednostavnom svrhom; čini zvuk mikseva većim, sa više snage. Donosi koheziju i snagu na vaše mikseve i bez ugrožavanja jasnoće.

 • X-Verb

  X-Verb pruža gustinu, toplinu, dubinu i zapanjujuće detalje koji se obično nalaze samo u najsavremenijim hardverskim reverb procesorima. X-Verb koristi revolucionarnu obradu kako bi omogućio pun, bogat, dinamičan zvuk reverba koji nikada niste čuli od nekog plug-ina. X-Verb je profesionalni, režijski studijski reverb koji vaš DAW čeka. X-Verb se razlikuje od većine ostalih dodataka za reverb. Korištenje novog, inovativnog difuznog motora i dizajna obrade pruža vrhunske performanse, umjetničku slobodu, dubinu zvuka i kvalitet zvuka. Ovaj dodatak može pružiti sve različite reverb opcije koje ćete ikada trebati. Snaga iza vrhunske kvalitete X-Verba je značajna i složena; pravi je Reverberation Generator temeljen na jedinstvenim SSL HiD algoritmima, osmišljen kako bi stvorio dinamičke suptilnosti kretanja i dubine.

 • X-Phase

  X-Phase je All-pass filter plugin koji nudi korisničku kontrolu i visok kvalitet odziva. Omogućava korisniku primjenu faze pomaka (ponekad se naziva fazni pomak) na određenoj frekvenciji unutar signala. Za razliku od ostalih vrsta filtera gdje se dobijaju odabrane frekvencije, sa All-pass filterom dobitak ostaje nepromijenjen tokom signala. To je korisno za fiksiranje faza problema sa mikrofonom prilikom snimanja: npr. glave koje uzrokuju probleme faze kada se miješaju sa mikrofonima. X-Phase se takođe može koristiti za stvaranje comb filter primjenom filtriranog signala na nefiltriranu verziju istog signala. Sa X-Phaseom kontrole su jednostavne: regulacija frekvencije odabire željenu frekvenciju u kojoj treba primijeniti fazni pomak, Q upravljač postavlja nagib krive korekcije koji se primjenjuje preko signala, a fazno okretno dugme omogućava fazu filtera koji se treba okrenuti za 180 stepeni.

 • X-EQ

  X-EQ je otvoren i transparentan parametrički EQ koji daje korisnicima istinski sveobuhvatan raspon EQ alata unutar intuitivnog korisničkog interfejsa. X-EQ izuzetno je fleksibilan, hirurški preciznan za upravljanje zadacima za svakodnevnu audio produkciju i posebno je prilagođeno stvarnom vremenu manipulacije za dramatične efekte filtriranja. X-EQ je na prvi pogled parametarski EQ od 10 opsega, ali svaka od 10 EQ opsega može se odabrati tako da omogući drugačiji tip EQ, čineći X-EQ širokim rasponom različitih EQ procesora u jednom paketu. Opsezi 1 i 10 su visoki i niski filteri, od kojih se svaki može postaviti za upotrebu jedne od pet različitih topologija filtera sa pet vrlo različitih tonalnih znakova. Opsezi dva i devet su police EQ-a sa Q-om koji se protežu sve do 10,3 na višim Q postavkama koje daju jedinstveni tonalni znak. Preostalih šest opsega su svi Bell EQ sa izborom od devet različitih tipova EQ koji pružaju sveobuhvatan raspon reakcija.

   

   

 • X-Comp

  X-Comp je sofisticirani i izuzetno svestrani stereo kompresor koji podržava masu freeware i uključenih dodataka dostupnih sa istinski profesionalnim mogućnostima, rezultatima i interfejsom. Primjeri su audio performanse, specifikacije, alati za analizu i dubina kontrole koju nudi X-Comp. Omogućava svladavanje glasovne kvalitete zvuka sa izrazitim analognim osjećajem i može se koristiti za sve, od “nevidljive” suptilne dinamičke kontrole za svladavanje, do dramatičnih efekata “brick wall” koji ubrizgavaju sirovu energiju i snagu koja se takmiči sa legendarnim SSL Listen Mic Compressorom. Između ove dvije krajnosti X-Comp može reprodukovati obilježja širokog raspona modernih i klasičnih vintage kompresora. U X-Compu smo ne samo modelovali određeni kompresor, već smo dobili niz mogućnosti i kontrola koji omogućuju emulaciju širokog raspona dizajna kompresora.

 • X-ValveComp

  X-ValveComp je potpuno opremljen, mono ili stereo kanalni kompresor sa kompletom komandi klasičnih kompresora kanala i dodatnom fazom emulacije ‘ventila’. Faza emulacije ventila se nalazi nakon kompresora u putanji signala i dodaje promjenjivi stepen prvenstveno harmonične zasićenosti i distorzije 2. reda koji daje  boji zvuk. Kompresor se može prebacivati ​​između Peak ili RMS modova i ima čitav niz standardnih kontrola, uključujući; Threshold, Ratio, Knee, Attack, Release i Hold. Postoje ulazni i izlazni mjerači sa odvojenim indikatorom smanjenja kompresije i kontrole nivoa ulaza i izlaza. Postoji kontrola dobijanja make up-a i uključen način automatskog dobijanja make up-a. Namjenska wet/dry kontrola miksanja olakšava paralelnu kompresiju. Pomoću filtera visokog i niskopropusnog ulaza za bočni lanac može se koristiti za pokretanje kompresije. X-ValveComp se može automatizovati putem standardnih podataka DAW automatizacije i ima A & B preset “slot” sa A/B  prekidačem za jednostavno poređenje dvije različite kombinacije postavki.

 • X-Saturator

  X-Saturator pruža nevjerojatan raspon analognih efekata distorzije. To je emulacija analognog kruga koji uvodi ventile drugog reda ili distorziju tranzistora trećeg reda ili miksanje oba. Kod postavke niskih frekvencija, izobličenje je blago i može se dodati lagano zagrijavanje kako bi se instrumenti dobro sjedinili u miksu. Kontrole su jednostavne: Kontrola “Harmonika” odabir izobličenje 2. ili 3. reda ili mješavina dviju, kontrola pogona određuje pogonski nivo, kontrola dubine izobličenja i kontrola oblika prilagođava je li distorzija ima glatki ili tvrdi kraj. Dugme za glavu pruža dodatnih 6 dB prostora za stvaranje snažnih potisnutih/iskrivljenih signala bez digitalnog rezanja. Namjenska kontrola wet/dry miksanja olakšava paralelnu obradu. Postoje Input i Output Meters i Input i Output Level kontrole. X-Saturator se može automatizovati putem standardnih DAW Automation podataka i ima A & B Preset ‘slotove’ sa A/B prekidačem za jednostavno poređenje dvije različite kombinacije postavki.

 • Drumstrip

  Tajna za izvođenje zvuka snimanja bubnja može biti nevjerojatna. Potrebna je odgovarajuća kombinacija procesora, sa savršenim zvučnim znakom, u ispravnoj konfiguraciji i u pravilnom podešavanju. Drumstrip dobija zvukove bubanja od običnih i prosječnih do živahnih i uzbudljivih zvukova u nekoliko brzih, jednostavnih koraka. Priključite, uključite i eksperimentišite. Drumstrip obrađuje tvrdi dio; Stavljajući pravi izbor fantastičnih alata za obradu zvuka u vaše ruke u trenutku. Sa Drumstripom, DAW korisnici mogu postići veću prisutnost, jasnoću i detalje u svojim pjesmama; Smanjiti prosipanje zvuka u pojedinačnim stazama; Vratiti prirodnu svjetlinu; Postići veću percipiranu glasnoću; Skratiti ili produžiti atak i održavanje udarnih signala.

 • Vocalstrip

  Vocalstrip je aplikacijski specifični plugin koji se oslanja na decenijama SSL stručnog inženjerskog znanja kako bi se kombinovali deset elemenata za obradu kako bi se stvorio jednostavan put profesionalnim snimcima vokala.

   

  Kombinujući EQ sekvence i dinamiku sa bitnim vokalnim procesorima, Vocalstrip nastoji donijeti snagu, karakter i jasnoću vokalnim pjesmama iz jednog interfejsa. Vocalstrip rješava izazove produkcije muzičkih snimaka sa četiri alata za obradu pažljivo odabranih i kalibrisanih kako bi svaki put donijeli sjajne rezultate.