Analogni procesori

 • Sigma

  Dizajniran za DAW korisnike koji traži legendarni veliki zvuk SSL konzole uz zadržavanje praktičnosti rada u kutiji, Sigma δelta je jedinstvena SuperAnalogueTM mikseta i potpuno sinkronizovana kontrola putem Sigma daljinskog upravljača i Delta-Control DAW plugin-ova.

   

  Sigma δelta besprijekorno donosi radost miksanja na SSL konzoli u vašem DAW toku rada. Koristeći MDAC tehnologiju jedinstvenu za SSL, Sigma preuzima SuperAnalogueTM mix buss iz SSL-ovih Duality i AWS konzola i isporučuje ga u 2U rack jedinicu sa daljinskim upravljačem analognog signala, koristeći bilo hardversku kontrolnu površinu i/ili jednostavnu Remote Control aplikaciju i/ili direktno sa DAW-a pomoću inovativnog dodatka SSL δelta-Control (δ-Ctrl). Sigma δelta takođe ima dvostruki izlaz studio monitora i slušalica, te talkback sistem kojim je moguće potpuno daljinski upravljati.

 • X-Rack

  Koristeći identičan dizajn i proizvodnju na našim Duality i AWS konzolama, X-Rack je modularni rack sistem sa Total Recall™ koji donosi klasični SSL zvuk u jedinstvenom svestranom obliku. Svaka X-Rack ima do osam modula u bilo kojoj konfiguraciji i u ponudi je širok izbor modula. X-Rack pruža najvišu kvalitetu analognog snimanja, te je savršeno prilagodljivo rješenje za studio ili live aplikacije.

   

  X-Rack je 4U rack 19″ stalak sa nosačem vrhunske kvalitete, MIDI IN/OUT priključcima i priključkom Mix Bus Link koji omogućava da se dva X-Racka kaskadiraju. U kućištu se nalazi i Total Recall ™ sistem sa Onboard kapacitetom za smještanje 32 snimaka (snimke se takođe mogu smještati kao MIDI SysEX).

 • X-Rack moduli

  • Stereo Bus kompresor modul
  • SuperAnalogueTM EQ modul
  • SuperAnalogueTM dinamički modul
  • E-Serije EQ modul
  • E-Serije dinamički modul
  • Stereo SuperAnalogueTM EQ modul
  • Stereo SuperAnalogueTM dinamički modul
  • VHD ulazni modul
  • Mic Amp modul
  • Četvorokanalni ulazni modul
  • Osmokanalni ulazni modul
  • Master Bus modul
 • Mynx

  Mynx je jednostavan, elegantan i jeftin djelotvoran način za dobijanje dubine, jasnoće i karakterističnog zvuka SSL-a u vašim snimcima. Mynx je cool desktop mini X-Rack koji vam omogućava učitavanje vašeg izbora iz modela X-Rack modula u jednostavnu dvostruku kutiju za dva modela.

   

  Koristeći identičan dizajn i proizvodnju sklopova na našim Duality i AWS konzolama, X-Rack je modularni sistem koji donosi legendarni SSL SuperAnalogue™ zvuk u jedinstvenom svestranom obliku. Postoji dvanaest različitih modula koji su oblikovani tako da nadopunjuju DAW i poboljšavaju rezultate dobijene iz procesa snimanja. Napajanje modula je vanjsko i audio veze ugrađene su direktno na zadnjoj strani odabranih modula.

 • 500 Format moduli

  SSL veliki konzulni zvuk je dostupan u 12 različitih modula za vlastiti modularni X-Rack sistem za dugi niz godina. Sistem uživa veliku i entuzijastičnu bazu kupaca sa više od 15.000 prodanih modula. Korisnici X-Racka mogu iskoristiti prednosti vrlo visoke kvalitete napajanja i na TotalRecallTM koji nudi X-Rack sistem. Oslobađanje modula za modularnu reck platformu od 500 oblika čini mali dio SSL zvuka dostupnim široj grupi korisnika.

   

  Širok raspon modula SSL-a za rack 500 serije trenutno se sastoji od pet različitih modula; Klasični Stereo Bus kompresor koji je sadržan na svakom modelu analogne SSL konzole velike formata, E-serije EQ i E-serije dinamički moduli koji donose legendarni zvuk prerade kanala iz SSL-ovog 1980-ih serije E konzole i nevjerojatno svestran VHD Pre ulazni modul koji može isporučiti ultra čiste snimke ili niz zasićenih tonskih mogućnosti i LMC+ modul.

 • 1U Compressor G serije

  Ovo je verzija za montažu na 1 rack veličinu, SSL master bus compressor konzola G serije. Upotrebljava klasične elemente dizajna središnjeg kompresora SSL G serije unutar SuperAnalogue dizajnerske topologije. To donosi dvostruke prednosti spektakularnih audio izvođenja sa univerzalno priznatom karakteristikom kompresora. Solid State Logic SL 4000 G serije je najuspješnija svjetska konzola za produkciju u studiju. Njegov ugled izgrađen je na SSL-ovoj izvrsnosti dizajna, naprednom elektronskom inženjerstvu i kvaliteti zvuka koji je proizveo stotine najprodavanijih snimaka. Ključni element u zvuku mnogih tih snimaka je punch & drive miksanja koje je stvorio klasični kompresor srednjeg dijela G-serije.

 • Alpha VHD-Pre

  Alpha VHD-Pre nudi četiri SSL-ova široko priznata VHD Pre sklopa u kompaktnom 1U formatu. Prvo izdanje na našoj vodećoj Duality konzoli, sada se koristi u krugu za vodeće inženjere širom svijeta. VHD Pre je patentirani SSL dizajn koji može isporučiti ultra-čiste SSL snimke, ali takođe ima patentirani krug “Variable Harmonic Drive” koji se može prebaciti u signalni put. Variable Harmonic Drive krug koristi 100% analogni put signala za generisanje bogatog harmonijskog izobličenja. VHD pre daje korisniku vrhunsku svestranost i pruža jedinstvenu svestranu paletu bogatog analognog karaktera koji se može primijeniti kao mikrofon, instrument DI ili uređaj za obradu.

 • Alpha Channel

  S klasičnom kombinacijom mic predpojačala, filtera, EQ i dinamike, XLogic Alpha Channel donosi SSL-ovu zvučnu snagu, dizajniran da osigura savršeni zvuk vašoj digitalnoj audio radnoj stanici. Sa svim mogućnostima koje su potrebne za snimanje vrhunskih vokalnih ili instrumentnih zapisa, Alpha Channel nudi klasičnu mikrofon obradu i obradu na temelju višegodišnjeg iskustva SSL-a u osmišljavanju vodećih analognih sistema za snimanje na svijetu. Veliki dio muzike koju poznajete i volite zabilježen je na SSL-u, poznat po vrhunskim audio kvalitetama koje ste čuli na bezbroj muzičkih hitova. Taj nedostižan zvučni sastojak ovdje je u Alfa Channel uređaju.