Live

Konzole

 • L500

  SSL Live konzole dizajnirane su tako da pomažu visoko kvalifikovanim operaterima da isporučuju izvanredne performanse za najzahtjevnijim primjene na turnejama, instalacijama, pozorištima. Kao i sve SSL konzole, tajna uspjeha L500 Plus konzole je SSL-ova predanost izvrsnom zvuku. Dio uspjeha može se pripisati egzemplarnoj izvedbi hardvera u cijelom signalnom lancu: privlačenje SSL Studio mikrofona na scenu, izvanredna audio konverzija, operacija od 96 kHz i veličanstveni summing. Postoji uzvišena transparentnost, definicija i detalji u osnovnom zvuku L500 Plus konzole koji je teško opisati, ali je odmah prepoznatljiva kao SSL potpis. Možda čak i veći dio tajne moći L500 Plus konzole je način na koji omogućava operaterima da imaju sačuvane presete. Besprijekorno jednostavna ergonomska izvrsnost kombinacije upravljanja višestrukim ekranima pomoću dodijeljenih hardverskih kontrola, otvorene arhitekture inženjerima omogućava konfigurisanje izgleda konzole tako da odgovara njihovu vlastitom načinu rada.

 • L300

  L300 je fizički manja od L500 Plus, pa je kompaktnija opcija sa nižom cijenom … bez skrivenih kompromisa izvedbe. Kompaktna je, ali pruža snagu i povezanost za obradu velikih produkcija sa do 568 ulaznih/izlaznih signala (600 sa Danteom), 192 mix kanala (144 potpuno obrađena, 48 flet), 32 x 36 matrice, 36 VCA i 48 FX slota. Super svijetli, visoke rezolucijske 19″ središnji ekran osjetljiv na dodir središte je konzole, pružajući konstantnu vizuelnu povratnu informaciju i pristup menijima konfiguracije sistema i stalka za efekte. To je jedini ekran osjetljiv na dodir dostupan na produkcijskoj konzoli sa istinskom kontrolom pokreta, pružajući dosad neviđen stepen manipulacije parametrima na ekranu. Jedinstveni “Focus Fader” omogućuje inženjeru da zadrži svoju ruku na jednom mjestu i ima trenutnu kontrolu fadera za trenutno odabrane kanale ili korisnički dodijeljenog i zaključanog kanala. Focus Fader kombinuje se sa kontrolnim pločama kanala kako bi se stvorio kanal za izoštravanje.

 • L200

  Na ProLight+ Sound 2017, SSL objavio je L200, novu centralnu konzolu koja donosi vrhunski zvuk, ubrzani tok rada i napredni skup mogućnosti koji dovodi SSL Live na novi nivo. Kao i sve SSL konzole, tajna uspjeha L200 je SSL-ova predanost izvrsnom zvuku. Dio uspjeha može se pripisati egzemplarnoj izvedbi hardvera u cijelom signalnom lancu: privlačenje SSL Studio mikrofona na sceni, izvanredna audio konverzija, operaciju od 96 kHz i veličanstveni summing. Postoji uzvišena transparentnost, definicija i detalji u osnovnom zvuku L200 konzole koji je teško opisati, ali je odmah prepoznatljiv kao SSL-ov potpis. Veći dio tajne L200 je ipak način na koji omogućava operaterima da izvode projekte u svom najboljem izdanju. Besprijekorno jednostavna ergonomska izvrsnost kombinacije upravljanja višestrukim ekranima pomoću dodijeljenih hardverskih kontrola, otvorene arhitekture, inženjerima omogućava, konfigurisanje izgleda konzole tako da odgovara njihovu vlastitom načinu rada.

Daljinski kontroleri I/O

 • ML32.32 – MADI analogni stagebox

  Kao standardni 5-unit, ML 32.32 analogni stagebox opremljen je sa 32 daljinski upravljana SSL SuperAnalogueTM mic/line ulazima i 32 line izlaza na prednjoj ploči. Više ovakvih jedinica može se koristiti za stvaranje većih sistema.

   

  Daljinski izmjenjivo fantomsko napajanje dostupno je svim ulazima. A/D D/A konverzija odvija se unutar stagebox-a i standardna jedinica ima dva para koaksijalna MADI In/Out konfigurisana kao redudantni par na zadnjoj ploči.

 • D 32.32 – MADI AES/EBU digitalni stagebox

  D 32.32 je 2-unit digitalni stagebox koji osigurava 16 x AES/EBU parova XLR priključaka na prednjoj ploči. Standardna radna frekvencija Livea je 96 kHz, a konverzija brzine dostupna je za sve AES/EBU veze.

   

  Zadnja strana D 32.32 ima istu povezanost kao i analogni stagebox sa redudantnim koaksijalnim MADI I/O, MADI izlazom na drugu konzolu, kontrolu postavljanja i daljinskim upravljanjem.

 • BL II.D – Blacklight II MADI Concentrator

  Standardna verzija ove 2-unit jedinice ima redudantni par SSL-ovih Blacklight II priključaka na prednjoj ploči (koji se može proširiti na dva para). Svaka veza ima 256 kanala zvuka na 96 kHz i koristi se za efikasnu kablovsku vezu na konzoli.

   

  Zadnja ploča standardne jedinice nudi 8 redudantnih parova koaksijalnih MADI priključaka (koji se mogu proširiti na 16 parova). Ovaj MADI I/O uređaj pruža neometan digitalni audio spoj sa bilo kojom konfiguracijom analognih modela ML 32.32 i D 32.32 AES/EBU i drugih SSL Live konzola.

 • MADI-Bridge – MADI u Dante interfejs

  SSL Network I/O: MADI-Bridge omogućava dvosmjernu konverziju formata između industrijskog standardnog MADI audio formata i IP audio mreže pomoću Dante programa. Može se koristiti sa bilo kojim standardnim MADI uređajem, uključujući L300 i L500 konzole.

   

  MADI-Bridge takođe nudi dvosmjernu konverziju između svih asinhronih uzoraka, od 44,1 kHz do 192 kHz i sposobnost da imaju nezavisne clock domene između dva audio formata. Sa Danteom koji se obvezao da će se pridržavati AVB i AES67 standarda, Bridge je takođe spreman za buduće umrežene audio funkcije.

 • SB32.24 – Dante analogni stagebox

  SB32.24 je 5-unit uređaj sa robusnim kućištem sa dvostrukim redundantnim izvorima napajanja, 32 mic/line ulaza, 16 analognih line izlaza i 8 digitalnih ulaza i izlaza na 4 AES3 ulazno/izlazna para. Ima par višestrukih RJ45 Dante mrežnih priključaka uz korisnički konfigurisani SFP priključak koji može biti opremljen RJ45 ili optičkim priključcima. One se mogu koristiti za proširenje mreže ili za razdvajanje mreže za Dante “split” kompenzaciju, za povezivanje sa drugom konzolom opremljenom Danteom ili prikladno opremljenim uređajem na drugoj mreži.

   

  Ima prisutne pojedinačne ulaze, clip i fantomske LED-ove, kao i globalnu PSU oznaku, Network A i B  i hardverski status. SB32.24 može raditi na brzinama od 96 kHz ili 48 kHz.

 • SBi16- Dante analogni stagebox

  SB i16 ima šesnaest mic/line ulaza. I SB i16 i SB 8.8 imaju par višestrukih RJ45 Dante mrežnih priključaka, par mrežnih priključaka, GPIO povezivanje i redudantne PSU-ove. Oni imaju fantomsko napajanje za pojedinačni signal i LED pozicije kako bi pružili intuitivnu povratnu informaciju na prednjoj ploči. Imaju ugrađene limitere i SSL-ov inovativni AutoPad sistem koji se automatski uključuje ako zatreba. AutoPad se primjenjuje ako je ulazni signal postavljen na nisku vrijednost kako bi se postigao čitav mogući raspon dobitka mikrofona dostupnim u svakom trenutku. Audition mogućnost omogućava praćenje pojedinačnih kanala putem mreže (pomoću SSL konzole ili aplikacije), bez da se signal usmjerava na mrežno odredište.

 • SB8.8- Dante analogni stagebox

  SB 8.8 ima osam mic/line ulaza i 8 line level izlaza. I SB i16 i SB 8.8 imaju par višestrukih RJ45 Dante mrežnih priključaka, par mrežnih priključaka, GPIO povezivanje i redudantne PSU-ove. Oni imaju, fantomsko napajanje pojedinačnog ulaza i LED pozicije kako bi pružili intuitivnu povratnu informaciju na prednjoj ploči. Imaju ugrađene limitere i SSL-ov inovativni AutoPad sistem koji se automatski uključuje ako zatreba. AutoPad se primjenjuje ako je ulazni signal postavljen na nisku vrijednost kako bi se postigao čitav mogući raspon dobitka mikrofona dostupnim u svakom trenutku. Audition omogućuje praćenje pojedinačnih kanala putem mreže (pomoću SSL konzole ili aplikacije), bez da se signal usmjerava na mrežno odredište.

Solsa – On/Offline softver

 • SOLSA – On/Offline softver

  SSL SOLSA aplikacija omogućuje stvaranje i uređivanje Showfiles Live konzole na vašem prenosnom ili PC računaru. Gotovo sve što se može učiniti na konzoli može se manipulisati i konfigurisati pomoću SOLSA softvera. To uključuje konfiguraciju arhitekture konzole i postavljanje Fader pločica i banaka. Stageboxes i I/O rutiranje takođe se mogu dodijeliti zajedno sa stvaranjem scena i ostalih automatizovanih uređivanja. SOLSA vam takođe omogućava dodavanje efekata, manipulaciju postavkama za obradu kanala, usmjeravanju sabirnice i VCA zadacima. SOLSA sadrži kopiju Help sistema za Live konzolu, pružajući korisnički vodič sa tutorijalima i referentnim sekcijama. SOLSA PC aplikacija može se spojiti na konzolu pomoću žičane ili bežične veze za kontrolu u stvarnom vremenu konzole sa prenosnog ili računara. SOLSA se takođe može koristiti “offline” kada pristup konzoli nije moguć za pripremu datoteka. Moguće je učitati L300 Showfile na konzolu L500 i obrnuto. Ako Showfile sadrži više obrada od onoga što konzola može pružiti, moguće je odabrati koje će funkcije biti onemogućene. To omogućava da najvažniji kanali i miksevi ostanu aktivni bez obzira na konfiguracijsku strukturu konzole.