Broadcast

 • System T

  Sistem T je prvi od nove generacije namjenskih sistema za emitovanje audio produkcije od Solid State Logic-a. Za više od 30 godina SSL je bio na čelu inovativne koncepcije emitovanih konzola i učestvovao u decenijama istraživanja i povratnih informacija kupaca i sve to inkorporirao u razvoj Sistema T.

   

  Postoje tri glavna elementa sistema T: Dante AoIP based Routing & I/O sistem koji kombinuje SSL vlastiti Dante, spreman mrežni I/O asortiman audio interfejsa sa više od 350 Dante  proizvoda, Tempest rack procesori koji isporučuju snažan i svestran sistem za obradu zvuka koji je dostupan danas, te tehnologija interfejsa upravljanja koja kombinuje konzole sa velikim formatima sa udaljenim hardverom, softverom i tehnologijom ekrana osjetljivih na dodir.

 • C10 HD PLUS

  C10 HD PLUS donosi jedinstvenu kombinaciju veličine, cijene i performansi na tržištu medijskih konzola. Kombinuje najviši standard pouzdanosti i performansi za široku paletu primjena, uz inteligentno pojednostavljen dizajn i rad, sve u izuzetnom ekonomičnom i kompaktnom paketu. C10 nudi dokazanu robusnost zajedno sa poznatom obradom SSL signala, na intuitivnom korisničkom interfejsu, namijenjenom manjem budžetu.

   

  C10 je namijenjen srednjem nivou broadcast okruženja kojim se može poslužiti niz operatora od specijalizovanih audio inženjera do profesionalaca za sveobuhvatnije konzole. Omogućava iskusnim audio inženjerima upravljanje složenim produkcijskim sadržajima i jednostavnost za camermane/svjetlo majstore/audio operatore da rade svakodnevnu produkciju.

 • Network I/O

  SSL Network I/O je niz uređaja koji olakšavaju upotrebu IP Audio mrežnih tehnologija pomoću Audinate-ove Dante tehnologije za emitovanje audio produkcije. Dante je IP audio mreža koja koristi standardnu IT infrastrukturu za audio prenos, rutiranje, otkrivanje i kontrolu uređaja. Izbacivanje SSL  Network I/O uređaja daje znatnu težinu SSL marke do usvajanja Dantea kao industrijskog izbora za IP audio mreže. Sa tim da se Dante obvezao da će biti u skladu sa AVB standardima i sa AES67, SSL Network I/O uređaji su spremni za buduće mrežne audio razvoje. IP audio mreža nudi svježi pristup audio usmjeravanju i dijeljenja za emitovanje sa širokim rasponom prednosti.

 • C100 HD PLUS

  C100 HD PLUS je potpuno skalabilna digitalna Broadcast konzola dizajnirana kako bi omogućila iskusnim audio inženjerima da zadovolje izazove čak i najzahtjevnijih HD broadcast produkcijama. To je prilagođeni konfigurisani sistem u kojem se konzalting, prodaja, rutiranje i I/O (ulazima i izlazima) unaprijed prilagođavaju pojedinačnim zahtjevima korisnika. Dokazana pouzdanost i potpuna konfiguracija sistema znači da C100 pruža potpunu sigurnost integriteta sistema. C100 je idealan za medijske i velike televizijske kuće, te nudi elegantni multi studio, dijeljenje audio signala za više kontrolnih soba, sve kontrolisano sa konzole. C100 kompaktni konvekcijski hlađeni okvir čini ga optimalnim rješenjem za ugradnju u OB (reportažna) vozila. C100 konzole se u upotrebljavaju za proizvodnju vijesti, sporta, zabave i emitovanje, u cijelom svijetu, svaki dan.

 • C200 HD

  C200 HD je idealna konzola, mix pult, za live produkciju. To je digitalna audio konzola sa tradicionalnom kontrolnom površinom analognog stila “dugme po funkciji” sa in-line formatom kanala. Nudi sve prednosti digitalne audio konzole, uključujući trenutni reset, izuzetno fleksibilnu mogućnost postavljanja kanala i kapacitet za konfigurisanje dvostrukog operatera. C200 je dobro uspostavljen širom svijeta u visokoprofilnim zabavnim programima za emitovanje poput CBS studija u New Yorku gdje se koristi za The Letterman Show. C200 je takođe pronašao naklonost sa mnogim od najprestižnijih operskih kuća i klasičnih koncertnih dvorana poput prekrasne Danske nacionalne opere. Posebna konfiguracija “Mobile” pomogla je uspostaviti C200 u specijalizovanim muzičkim snimcima/reportažnim kolima, uključujući BBC flotu, Livewire Remote Recorders i Le Voyageur.

 • Gravity softver

  Gravity je paket Windows aplikacija koje se mogu koristiti zajedno u različitim kombinacijama za rješavanje specifičnih načina rada i zahtjeva sistema. Platforma je nezavisna od formata i kodeka. U suštini, sistem koristi SOAP (Simple Object Access Protocol) i opisuje sadržaj i druge elemente unutar industrijske SQL baze podataka. Same aplikacije mogu se podesiti, mogu pružiti visok nivo redudantnosti, uključujući potpunu promjenjljivost te se prilagoditi potrebama korisnika. Gravity rješenja poput Surgical Recorder razvijena su iz tehnologije za specifične korisničke aplikacije. Interfejs sa drugim IT aplikacijama, kao što je za prenosni MOS protokol, takođe su razvijeni kako bi se zadovoljile posebne potrebe.