O SSL

O kompaniji

Solid State Logic je 1969. godine osnovao Colin Sanders CBE. 80-ih godina zabilježen je veliki porast broja komercijalnih studija za snimanje u urbanim središtima poput Londona, Pariza, New Yorka, Los Angelesa i Tokija, kao i pojava stilskih stambenih studija na mirnijim mjestima. Generacije inostanih inženjera za snimanje razvili su svoje karijere u tim studijima i cijenili su prenosivost projekata između njih i jednostavnost kojom bi mogli raditi sa konzolama u različitim okruženjima. Proizvođači i rekorderi brzo su prepoznali kvalitetu i dosljednost, a SSL opremljeni studiji su napredovali. SSL opremljeni uređaji za snimanje velikih razmjera za komercijalu muziku bili su ‘industrijski standardi’ već više od dvije decenije.

Posljednjih 15 godina došlo je do značajne promjene u industriji muzike sa dolaskom računarskih sistema za snimanje i izvođenje, što omogućuje postizanje visokokvalitetnih rezultata u različitim objektima.

Emiteri, uključujući BBC i Danmarks Radio, brzo su vidjeli potencijal serije 4000 i uz minimalne promjene usvojili su konzolu za različite produkcijske primjene, uključujući vanjske emitere, in-house koncertne dvorane i televizijske studie. Rani korisnici serije 4000 takođe su uključivali neke post-produkcijske objekte. Povratne informacije od tih kupaca dovele su do razvoja SL 6000 V serije konzole sa tri stereo mix autobusa i matrice, a zatim i do SL 8000 G.

Pozorišta, koncertne dvorane i religijski objekti formiraju drugu grupu kupaca SSL konzola i uređaja. Uvođenje SSL Live konzole u 2013. proširuje dostupnost SSL-a za ovu grupu i služi globalnom tržištu Tour Sounda.

Kompanija SSL je od početka 80-ih godina bila globalna, a osim Oxford sjedišta ima kancelarije u New Yorku, Los Angelesu, Tokiju, Parizu i Milanu, sa partnerima u većini drugih zemalja svijeta. Trenirani tehničari i veliki broj rezervnih dijelova se nalaze u mnogim od tih SSL predstavništava, te omogućava pružanje visokog nivoa podrške kupcima širom svijeta.