Vodeći put u savremenom procesu rada hibridnog studija.
Velike, srednje konzole, kompaktne produkcije i sistemi rutiranja za arene, teatra, pozorišta, religijske ustanove, te za studio live-to-air emitovanja.

 • C300 HD

  Od nezavisnih objekata do glavnih filmskih zvučnih efekata, C300 HD Master Studio sistem Solid State Logica pruža nenadmašnu kombinaciju poboljšane produktivnosti, sigurne performanse i dizajn koji je prilagodljiv korisniku.

   

  C300 HD savršen je centar za komercijalno presnimavanje i postavljanje zvučnih efekata. Kombinuje besprijekornu audio vjernost i obradu SSL digitalne audio konzole, sveobuhvatno praćenje više formata, kontrolu za više sistema i visoko razvijenu površinu hardvera koja neprimjetno integriše hands-on kontrolu nad unutrašnjom audio stazom konzole i više digitalnih audio radnih stanica.

   

  Sa neusporedivom fleksibilnošću DSP-a, C300 HD nudi više od 500 ulaza za miksanje, 80 miksera i mogućnost za više operatera iz jedne jezgre obrade. C300 HD je zaista integrisano rješenje za upravljanje i obradu koje će vaš objekt učiniti učinkovitijim.

 • Duality

  Duality je čvrsto uspostavljena kao industrijski standard za veliku profesionalnu audio produkciju širom svijeta. S obzirom na prethodne generacije klasičnih SSL konzola, Duality postiže uspjeh, omogućujući inženjerima i producentima brz i ergonomski rad, kao i pružanje vrhunskih rezultata zvuka. Duality-ov inovativni hibridni pristup pronašao je mnoge obožavatelje, kombinujući tradicionalni analogni put i obradu signala uz izuzetnom DAW kontrolom i integracijom, sve unutar jedne hardverske površine.

   

  U proljeće 2015. SSL je objavio Duality δelta, sljedeći evolucioni korak za Duality. Nova konzola označava uvođenje δelta-Control, potpuno novu platformu automatizacije analogne konzole za SSL studio tehnologiju koja ujedinjuje najbolje automatizacije u domenu analogne konzole sa radnim procesom baziranim na DAW-u.

 • AWS

  AWS (Analogue Workstation System) je profesionalna konzola za produkciju koja kombinuje klasične tehnologije SSL SuperAnalogue ™ konzole sa opsežnim DAW kontrolnim hardverom na jednoj radnoj površini. AWS danas koriste vodeći međunarodni umjetnici, producenti i inženjeri za video, a uređaj je opravdao očekivanja za rad sesija današnjih i sutrašnjih produkcijskih okruženja.

   

  AWS je dostupan sa 16 ulaza (AWS 916), 24 ulaza (AWS 924) ili 48 ulaza (AWS 948) u sklopu kompaktnog 24 fader okvira. AWS 916 ima 16 mikrofonskih uređaja, AWS 924 i 948 imaju 24-kanalne mikrofone. AWS 916 i 924 imaju mono-kanalne trakove, a 948 ima stereo/dvojno mono-kanalne trake koje nude ulaz drugog nivoa linija po kanalu kako bi se omogućio 48 sesija.

   

  AWS takođe ima Ethernet mrežu za jednostavnu hardversku kontrolu nad čitavom digitalnom audio radnom stanicom.

 • Matrix2

  Matrix2 je idealna konzola/kontroler za vaš hibridni studio za proizvodnju. To je najelegantnije rješenje koje je danas dostupno onima koji žele imati zvučne prednosti SSL-a i kolekciju modernih analognih mikroprocesora i procesora u svom  DAW centru. Analogna strana Matrix2 kombinuje: 40 ulaznih SuperAnalogue ™ miksera, potpuno opremljenog monitora Switching & Talkback i ugrađenog ‘Insert Router’ koji omogućuje jednostavno ubacivanje pojedinačnih ili analognih lanaca vanjskih procesora. Kontrola hardvera 16 + 1 fadera zamjenjuje se jednim pritiskom preko kontrole nad analognom konzolnom stazom signala kako bi funkcionisala kao sveobuhvatna višeslojna upravljačka DAW površina.

   

  Dizajniran da bude u središtu vašeg svakodnevnog kreativnog procesa, Matrix je izgrađen na pedantnim SSL hardverskim standardima, kako bi izdržao čak i najintenzivniju upotrebu u studiju. Potpuno opremljen za partnera vaših monitora, radnih stanica i ostale opreme, Matrix vam omogućuje oblikovanje projektnog studija na način koji želite.

 • XL-Desk

  XL-Desk je moderan twist za klasičnu analognu konzolu. Dizajniran je za praćenje ili miksanje, za profesionalce koji zahtijevaju analognu konzolu unutar DAW centric studija, ali ne žele ili ne trebaju integrisano DAW upravljanje i automatizaciju analognog nivoa drugih SSL konzola.

   

  XL-Desk je na mnoge načine tradicionalna 24 u 8 analogna konzola, ali dolazi sa nevjerojatnim zbirom mogućnosti. Ima 20 kanalnih traka: 16 dvostrukih ulaznih mono (prebacivanje između glavnog ulaza ili DAW) i 4 stereo kanala. Prvih osam kanala ima VHD mikrofon. Uređaj ima svoje zasebno visokokvalitetno napajanje.

   

  Tu je i potpuno opremljen monitorski dio sa bass upravljanjem (3 kompleta zvučnika + subwoofera), Foldback A i B sa individualnim talkbackovima za mixer slušalice i izgrađim Listen Mic ulazom + klasični kompresorski krug sa svojim direktnim izlazom.

 • Nucleus2

  Nucleus2 je jedinstveni prijedlog za profesionalni projektni studio sa savršenom kombinacijom napredne DAW kontrole, SuperAnalogueTM praćenja sa talkbackom, SSL konzolom mikrofonskog zvuka, Dante audio interfejsa i profesionalnim dodacima u paketu SSL Duende Native. Nema drugog proizvoda koji profesionalnom producentu nudi sve te elemente, sa vrhunskim performansama zvuka i elegantnom ergonomijom. Ne samo da je jedinstven, već je Nucleus2 takođe izvanredan uređaj; ti elementi kupljeni zasebno će koštati dosta više i biće isporučeno kao manje elegantano rješenje.

   

  Nucleus2 je kompaktna prenosna stolna jedinica koja stvara udobne, učinkovite efekte na operativnom okruženju za produkciju muzičkih i filmskih/TV sadržaja temeljenih na DAW-u. On pruža sve što vam je potrebno za snimanje i praćenje zvuka i kontrolu DAW-a brzo i učinkovito, bez pribjegavanja za mišem. Nucleus2 pojednostavljuje tok rada i pomaže vam da se usredotočite na zvuk, a ne na ekran.

 • X-Desk

  X-Desk donosi vrhunske performanse zvuka u kompaktnom mikserskom formatu, ispunjavajući zahtjev za svjetskom klasičnom kompaktnom SSL mixing desk-om. X-Desk kombinuje 16-kanalni SSL SuperAnalogue™ summing mikser sa kompaktnim analognim nadgledajućim čvorištem za vaš studio. Dovoljno malen da se lako prenosi, X-Desk ispunjava bitne elemente audio mixing procesa, sa tipičnom SSL pažnjom na detalje, uključujući glatke 100mm reglere, opsežan artist & studio praćenjem sa dugmadima Dim & Cut, Stereo i Mono Aux, kanal  i Master Bus inserti.

   

  Za jednostavnu integraciju u vaš postojeći studio, X-Desk se može koristiti kao elegantna i ergonomski profinjena mikser radna površina sa uklonivim rack dodacima za standardni 19″ rack veličinu.

 • Sigma

  Dizajniran za DAW korisnike koji traži legendarni veliki zvuk SSL konzole uz zadržavanje praktičnosti rada u kutiji, Sigma δelta je jedinstvena SuperAnalogueTM mikseta i potpuno sinkronizovana kontrola putem Sigma daljinskog upravljača i Delta-Control DAW plugin-ova.

   

  Sigma δelta besprijekorno donosi radost miksanja na SSL konzoli u vašem DAW toku rada. Koristeći MDAC tehnologiju jedinstvenu za SSL, Sigma preuzima SuperAnalogueTM mix buss iz SSL-ovih Duality i AWS konzola i isporučuje ga u 2U rack jedinicu sa daljinskim upravljačem analognog signala, koristeći bilo hardversku kontrolnu površinu i/ili jednostavnu Remote Control aplikaciju i/ili direktno sa DAW-a pomoću inovativnog dodatka SSL δelta-Control (δ-Ctrl). Sigma δelta takođe ima dvostruki izlaz studio monitora i slušalica, te talkback sistem kojim je moguće potpuno daljinski upravljati.

 • X-Rack

  Koristeći identičan dizajn i proizvodnju na našim Duality i AWS konzolama, X-Rack je modularni rack sistem sa Total Recall™ koji donosi klasični SSL zvuk u jedinstvenom svestranom obliku. Svaka X-Rack ima do osam modula u bilo kojoj konfiguraciji i u ponudi je širok izbor modula. X-Rack pruža najvišu kvalitetu analognog snimanja, te je savršeno prilagodljivo rješenje za studio ili live aplikacije.

   

  X-Rack je 4U rack 19″ stalak sa nosačem vrhunske kvalitete, MIDI IN/OUT priključcima i priključkom Mix Bus Link koji omogućava da se dva X-Racka kaskadiraju. U kućištu se nalazi i Total Recall ™ sistem sa Onboard kapacitetom za smještanje 32 snimaka (snimke se takođe mogu smještati kao MIDI SysEX).

 • X-Rack moduli

  • Stereo Bus kompresor modul
  • SuperAnalogueTM EQ modul
  • SuperAnalogueTM dinamički modul
  • E-Serije EQ modul
  • E-Serije dinamički modul
  • Stereo SuperAnalogueTM EQ modul
  • Stereo SuperAnalogueTM dinamički modul
  • VHD ulazni modul
  • Mic Amp modul
  • Četvorokanalni ulazni modul
  • Osmokanalni ulazni modul
  • Master Bus modul
 • Mynx

  Mynx je jednostavan, elegantan i jeftin djelotvoran način za dobijanje dubine, jasnoće i karakterističnog zvuka SSL-a u vašim snimcima. Mynx je cool desktop mini X-Rack koji vam omogućava učitavanje vašeg izbora iz modela X-Rack modula u jednostavnu dvostruku kutiju za dva modela.

   

  Koristeći identičan dizajn i proizvodnju sklopova na našim Duality i AWS konzolama, X-Rack je modularni sistem koji donosi legendarni SSL SuperAnalogue™ zvuk u jedinstvenom svestranom obliku. Postoji dvanaest različitih modula koji su oblikovani tako da nadopunjuju DAW i poboljšavaju rezultate dobijene iz procesa snimanja. Napajanje modula je vanjsko i audio veze ugrađene su direktno na zadnjoj strani odabranih modula.

 • 500 Format moduli

  SSL veliki konzulni zvuk je dostupan u 12 različitih modula za vlastiti modularni X-Rack sistem za dugi niz godina. Sistem uživa veliku i entuzijastičnu bazu kupaca sa više od 15.000 prodanih modula. Korisnici X-Racka mogu iskoristiti prednosti vrlo visoke kvalitete napajanja i na TotalRecallTM koji nudi X-Rack sistem. Oslobađanje modula za modularnu reck platformu od 500 oblika čini mali dio SSL zvuka dostupnim široj grupi korisnika.

   

  Širok raspon modula SSL-a za rack 500 serije trenutno se sastoji od pet različitih modula; Klasični Stereo Bus kompresor koji je sadržan na svakom modelu analogne SSL konzole velike formata, E-serije EQ i E-serije dinamički moduli koji donose legendarni zvuk prerade kanala iz SSL-ovog 1980-ih serije E konzole i nevjerojatno svestran VHD Pre ulazni modul koji može isporučiti ultra čiste snimke ili niz zasićenih tonskih mogućnosti i LMC+ modul.