Proizvodi

 • Actor 3 ST™

  LEDWash 300 i 600 modeli su namjenski projektovani da pružaju fizički manje, lako kontrolisane statičke glave, koje se mogu ručno zaključati na nekoj poziciji. 15W RGBW LED-ovi visoke snage ugrađeni su u Robe patentirani motorni optički zum, i taj sistem pruža glatki, ravni progresivni svjetlosni snop, sa uglom od 8 do impresivnih 63 stepeni. Potpuna DMX kontrola, savršeno miksanje boja – uključujući 237 unaprijed postavljenih nijansi, mogućnost odabira bijele nijanse, promenljivi CTO i makro modovi sa koncentričnim efektima prstena. Funkcija emulacije volframske svjetlosne niti, omogućuje neprimjetno integrisanje uređaja u šeme rasvjete sa postojećim tradicionalnim lampama. Ekstremno nizak ukupni trošak – zahvaljujući očekivanom trajanju LED-a od 60.000 sati, čini da Actor rasvjetno tijelo bude jedini izbor za studijske instalacije koje se mogu kontrolisati.

 • Actor 6 ST™

  LEDWash 300 i 600 modeli namjenski su projektovani tako da pružaju fizički manje, lako kontrolisane statičke glave, koje se mogu ručno zaključati na nekoj poziciji. 15W RGBW LED-ovi visoke snage ugrađeni su u Robe patentirani motorni optički zum, i takav optički sistem pruža glatki, ravni progresivni svjetlosni snop, sa uglom od 8 do impresivnih 63 stepeni. Postoji potpuna DMX kontrola, savršeno miksanje boja – uključujući 237 unaprijed postavljenih nijansi, mogućnost odabira bijele nijanse, promenljivi CTO i makro modovi, sa koncentričnim efektima prstena. Funkcija emulacije volframske svjetlosne niti, omogućuje neprimjetno integrisanje uređaja u šeme rasvjete sa postojećim tradicionalnim lampama. Ekstremno nizak ukupni trošak – zahvaljujući očekivanom trajanju LED-a od 60.000 sati, čini da Actor rasvjetno tijelo bude jedini izbor za studijske instalacije koje se mogu kontrolisati.

 • BMFL™ Blade

  Četiri brza okidača sa glatkim i preciznim kretanjem u novom BMFL Blade rasvjetnom tijelu. Pojedinačno su zakrivljena i smješteni unutar okvira, koji se može rotirati za 90 stepeni, pružajući oštri ili mekani, precizno ponovljivi okvir za projektovanu sliku. Projektovane slike mogu biti odsječene ili uokvirene u pravilnom, trokutastom ili trapeznom geometrijskom obliku. Dva gobo točka, od kojih je jedan rotirajući sa šest slot&lock položaja, i drugi sa 8 statičkih gobova, mogu se kombinovati sa točkićem za animaciju kako bi se stvorili brojne dinamičke projektovane efekte. Sve ovo dodajte već poznatim BMFL mogućnostima, uključujući: izuzetno glatko linearno osvjetljenje, miksanje boja visoke rezolucije, širinu punog snopa, izlaz veći od 250.000 lux na 5 metara – i Robe EMS ™ (Electronic Motion Stabilizer) tehnologiju. BMFLBlade se kreće i zustavlja brže i preciznije od bilo kog drugog uređaja u svojoj klasi. Vrlo kompleksan sistem optike i mehanike smješten je u ovom uređaju težine 37,9 kg.

 • BMFL™ FollowSpot

  Ovaj artikal je modifikovana verzija BMFL palete, i proizvedena je za specifične operacije na događajima, a odlikuju ga brzo i precizno motoričko kretanje i lagano upravljanje. Osnova ovog uređaja je BMFLWashBeam, koji daje svjetlosne snopove sa izuzetno jakim izlazom, i ima izuzetne karakteristike. BMFL FollowSpot koristi široko prednje sočivo od 160 mm, i visoko efikasnu CRI lampu snage 1700W. Sa odličnim izvorom svjetlosti proizvodi nevjerojatnih 251.000 lux-a na udaljenosti od 5 metara, i ima široki raspon zuma od 5° do 45°, sa preciznim fokusiranjem. Ručno ili daljensko upravljanje uređajem, omogućuje glatko miksanje boja i CTO-a, dva integrisana točka u boji, više promjenjivih filtera zamrzavanja, fokusiranje, zumiranje i brzo pulsiranje iris-a. BMFL FollowSpot je pripremljen za instalaciju digitalne kamere na glavu uređaja, i povezan je sa novom RoboSpot baznom stanicom za off-stage praćenje i kontrolu operacija, a na baznu stanucu se isporučuje i slika koju kamera generiše. Tako je omogućena lakša kontrola, i lakše osvjetljavanje lica i  predmeta na sceni koji se kreću.

 • BMFL™ LightMaster

  BMFL LightMaster je dodatak sa kontrolnim panelom i dva pojedinačna fadera koji vam omogućava da kreirate kvalitetan svjetlosni followspot, sa bilo kojeg Robin BMFL uređaja koji već imate namontiran na radnoj poziciji. Ručke imaju dva programabilna fadera (na primer za dimer i iris efekte), i kontrolnu tablu sa ekranom osjetljivim na dodir, četiri prilagođena programabilna točkića, i deset tipki za potpuno prilagodljivo korisničko podešavanje. Programabilni tasteri, točkići i faderi omogućavaju operateru da aktivira i kontroliše dimer, iris, fokus, zum, zamrzavanje, boje ili druge funkcije uređaja. Brza montaža na pozadinski ili bočni položaj ( BMFL jedinice ), osigurana je pomoću vijaka za zaključavanje. Kontrolna tabla se povezuje sa jedinicom preko USB veze.

 • BMFL™ Spot

  BMFLSpot ima prilagođeni izvor svjetlosti dizajniran u Robe industriji, i proizvodi nevjerovatnih i snažnih 250 000 lux-a pri mjerenju na daljini od 5 metara.  Nijedan drugi proizvod trenutno na tržištu, ne može da postigne ovu snagu! Uprkos svojoj moći, i sveobuhvatnom skupu funkcija, on teži samo 36 kg, i ima kompaktan profil tijela. Lampa proizvodi svjetlost sa indeksom boja od 92+ ( CRI 92+) , u kombinaciji sa prećišćenim optičkim sistemom, koji ima raspon zumiranja od 5 do 55 stepeni, generiše oštar, visoko kvalitetan i masivan snop, koji je odlično homogenizovan u prostoru. U optičke elemente kod ovog uređaja ubrajaju se dvije rotirajuće prizme, i dva prstena sa bojama i filterima svijetla. Dvostruki grafički prstenovi se fokusiraju u istoj fokusnoj ravni, a rotacija i kretanje mogu se individualno kontrolisati i podešavati po prstenu, kako bi se stvorili ultra hladni i beskrajno suptilni specijalni efekti. Funkcije mraza i zatamljivanja pružaju dodatne moćne efekte ovog proizvoda. Strobo efekat max 10Hz/s .

 • BMFL™ Wash / Wash XF

  BMFLWashXF je vrhunska lampa, čiju osnovu čine frensel objektiv, prečnika 200 mm, i osramova lampa snage 1700W . Takva konfiguracija generiše  visoko kvalitetni wash mod svijetla, u rasponu od 4.5° do 55°.  Posjeduje prilagođene izmjenljive filtere zamrzavanja svjetlosti sa tri opcije (lagani, srednji i teški) za izuzetno nježno prelijevanje svjetlosti kroz prostor. CMI + CTO filteri za miksanje i prelaze boja odlika je BMFL kvaliteta. Integrisana su dva točka sa po šest boja, od kojih je jedan sa zamjenjivim „SLOT & LOCK“ pozicijama . Napredna DMX kontrola korekcije rubova za lakše nijanse i besprijekornu pokrivenost svijetlom. Opcioni XF modul proširuje mogućnosti BMFLWash sa inovativnim unutrašnjim Scrimom ( mehanizmom ), koji ima ugrađeni filter koji se postavlja u putanju svjetlosti, i omogućuje rotaciju cijelog sklopa u okviru +/- 180° , kako bi se postigla ravnomjerna pokrivenost svijetlom, kada se ona projektuje na neokomitu površinu. Unutrašnji motorizovani barndoori, stvaraju različite oblike, i sastoji se od četiri pojedinačno upravljive oštrice i rotirajuće za +/- 90 ° .

 • BMFL™ WashBeam

  Snažna jedinica BMFL™ porodice, izuzetno moćna BMFL WashBeam rotaciona glava, dolazi sa izuzetno jakim svjetlim izlazom i obiljem odličnih karakteristika, na primjer, novo razvijeni okvirni okidači, super široki prednji objektiv i animacijski točkovi. BMFL WashBeam će poboljšati svaki vaš koncert ili događaj sa svojim velikim snopom svjetlosti, proizvedenim kroz široki 180 mm prednji objektiv. Prilagođeni izvor svjetlosti proizvodi nevjerojatnih 300.000 lux-a na 5 metara! Četiri brza okidača sa glatkim i preciznim kretanjem nude pojedinačno zakrivljene položaje unutar okvira, koji se mogu okretati za 90 stepeni, pružajući oštri ili mekani, precizno ponovljeni okvir za projektovanu sliku, i prikaz geometrijskih tjela. Brzo kretanje sistema okvira, omogućuje jedinstvenost u snopovima svjetlosti. Rotirajući gobo točak, sa pažljivo odabranim oblicima osiguravaju mnoge kombinacije u zračnim animacijama, ali također mogu proizvesti lijepe projekcije na površinama. Dodavanje frost filtera može poboljšati projekciju svjetla na rubove snopa, kako bi rubovi izgledali glatki.

 • ColorStrobe IP™

  Snažan strobe uređaj za spoljašnu primjenu. Dodajte boje u svoje spoljašnje prostore sa ColorStrobe IP. Idealan je za postizanje obojenih efekata, bijelo treperenje sa šarenim pozadinama, ili konstantnim jakim izlazom svjetla sa obojenim animacijama. Odlikuju ga precizno kontrolisani, super brzi eksplozivni impulsi, koji se mogu podesiti u frekvenciji, trajanju i intenzitetu. ColorStrobe IP posjeduje 60 RGBW LED čipova velike snage.  ColorStobe IP je jednostavan za postavljanje i programiranje. Visoka IP ocjena – 67 pruža pouzdanost potrebnu za najzahtevnije projekte, uključujući trajne instalacije ili privremene događaje. Kompaktna veličina ColorStrobe IP rasvjetnog tijela čine instalaciju olakšanom.

 • ColorStrobe™ / ColorStrobe Lite™

  Dodajte boju, u svoje zaslepljujuće sekvence sa ColorStrobe-om. Da postignete bolje efekte boja, moguće je bijelo treperenje sa šarenim pozadinama ili konstantno jako izlazno svjetlo sa obojenim animacijama. ColorStrobe rasvjetno tijelo se može kontrolisati, konfigurisati i raspoređivati na mnoge načine. Super brzi eksplozivni impulsi mogu se podesiti u frekvenciji, trajanju emisije svjetla, i intenzitetu svjetla. Uređaj koristi 120  RGBW čipova vrlo velike snage. Lako se raspoređuje pojedinačno ili u nizu, i lako se programira koristeći direktnu kontrolu na jedinici. Opremljen sa standardnim Robe RNS sistemom i ekranom osjetljivim na dodir. Podržava DMX, RDM, Art-Net, MA Net i sACN protokole. Opciono je dostupan bežični DMX modul.

 • CycBar 12™

  Robin CycBar 12 je statička, 1000 mm dugačka, linearna traka za unutrašnju upotrebu, koja koristi 12 jednako razdvojenih snažnih RGBW LED multi čipova. Uređaj ima glatko miksanje boja od 18 bitova i linearno zatamljivanje bez pojave distorzije svjetla, ili pojave sivih sjenki. Fiksni ugao od 7,5 ° može se rekonfigurisati upotrebom opcionih difuzora od 35 ° i  70 °. Softverski upravljački program pruža korisniku naprednu kontrolu piksela, virtualni točak boja sa unaprijed programiranim presetima, skup bijelih nijansi sa CTO emulacijom volframove lampe. Na ekranu je prikazan meni sa svim podešavanjima, uređaj podržava DMX i RDM protokole.

 • CycBar 15™

  Robin CycBar 15 je statička, 1000 mm dugačka, linearna traka koja koristi 15 jednako razdvojenih snažnih RGBW LED multi čipova, za poboljšano 18-bitno miksanje boja i linearno zatamljivanje bez distorzije svjetla, i bez pojave sivih sjenki. CycBar15 posjeduje fiksni ugao snopa svjetlosti, ali je omogućeno i korištenje opcionih difuzora (mogućnosti redefinisanja). Upravljački program, baziran na tehnologiji unapređenih piksela, nudi posebne funkcije poput virtuelnog točka boja, sa unaprijed definisanim bojama, i skupom bijelih nijansi sa CTO emulacijom volframove lampe. Praktičan i veoma čitljiv mali ekran, nudi meni sa podešavanjim. Uređaj podržava DMX i RDM protokole.