Robe rasvjeta proizvodi inovativna, visoko kvalitetna pokretna rasvjetna tijela i proizvode za digitalnu rasvjetu. Naši proizvodi se izvoze preko svjetske distributivne mreže u više od 100 zemalja.

 • MegaPointe

  Oslobodite svoju kreativnost pomoću jarkih oštrih paralelnih svjetlosnih snopova, odlične gobo projekcije, preciznog kretanja, glatkog miksanja CMY boja i zatamnjavanja, wash efekta, plus mnoštva efekata pražnjenja i oblikovanja snopova. U kooperaciji sa Osramom proizvedena je lampa snage 470W , koja se savršeno uklapa u najsavremeniji optički sistem. Optički blok u ovom uređaju pruža, briljantan, kristalno čist, i oštar snop svijetlosti, koji se lako može podesiti od 1,8° do širokog zuma od 42° .  Dizajn MegaPointe rasvjetnog tijela pruža brilijantne, kristalno čiste i precizne efekte. Novi dizajniran sistem efekata, može da proizvede 12 različitih efekata snopova zraka i flower efekata. Snopovi svjetlosti se takođe mogu oblikovati koristeći inovativnu emulaciju zatvaranja, što dodatno stvara potpuno novu kombinaciju kreativnosti.

 • BMFL™ FollowSpot

  Ovaj artikal je modifikovana verzija BMFL palete, i proizvedena je za specifične operacije na događajima, a odlikuju ga brzo i precizno motoričko kretanje i lagano upravljanje. Osnova ovog uređaja je BMFLWashBeam, koji daje svjetlosne snopove sa izuzetno jakim izlazom, i ima izuzetne karakteristike. BMFL FollowSpot koristi široko prednje sočivo od 160 mm, i visoko efikasnu CRI lampu snage 1700W. Sa odličnim izvorom svjetlosti proizvodi nevjerojatnih 251.000 lux-a na udaljenosti od 5 metara, i ima široki raspon zuma od 5° do 45°, sa preciznim fokusiranjem. Ručno ili daljensko upravljanje uređajem, omogućuje glatko miksanje boja i CTO-a, dva integrisana točka u boji, više promjenjivih filtera zamrzavanja, fokusiranje, zumiranje i brzo pulsiranje iris-a. BMFL FollowSpot je pripremljen za instalaciju digitalne kamere na glavu uređaja, i povezan je sa novom RoboSpot baznom stanicom za off-stage praćenje i kontrolu operacija, a na baznu stanucu se isporučuje i slika koju kamera generiše. Tako je omogućena lakša kontrola, i lakše osvjetljavanje lica i  predmeta na sceni koji se kreću.

 • BMFL™ Spot

  BMFLSpot ima prilagođeni izvor svjetlosti dizajniran u Robe industriji, i proizvodi nevjerovatnih i snažnih 250 000 lux-a pri mjerenju na daljini od 5 metara.  Nijedan drugi proizvod trenutno na tržištu, ne može da postigne ovu snagu! Uprkos svojoj moći, i sveobuhvatnom skupu funkcija, on teži samo 36 kg, i ima kompaktan profil tijela. Lampa proizvodi svjetlost sa indeksom boja od 92+ ( CRI 92+) , u kombinaciji sa prećišćenim optičkim sistemom, koji ima raspon zumiranja od 5 do 55 stepeni, generiše oštar, visoko kvalitetan i masivan snop, koji je odlično homogenizovan u prostoru. U optičke elemente kod ovog uređaja ubrajaju se dvije rotirajuće prizme, i dva prstena sa bojama i filterima svijetla. Dvostruki grafički prstenovi se fokusiraju u istoj fokusnoj ravni, a rotacija i kretanje mogu se individualno kontrolisati i podešavati po prstenu, kako bi se stvorili ultra hladni i beskrajno suptilni specijalni efekti. Funkcije mraza i zatamljivanja pružaju dodatne moćne efekte ovog proizvoda. Strobo efekat max 10Hz/s .

 • BMFL™ Wash / Wash XF

  BMFLWashXF je vrhunska lampa, čiju osnovu čine frensel objektiv, prečnika 200 mm, i osramova lampa snage 1700W . Takva konfiguracija generiše  visoko kvalitetni wash mod svijetla, u rasponu od 4.5° do 55°.  Posjeduje prilagođene izmjenljive filtere zamrzavanja svjetlosti sa tri opcije (lagani, srednji i teški) za izuzetno nježno prelijevanje svjetlosti kroz prostor. CMI + CTO filteri za miksanje i prelaze boja odlika je BMFL kvaliteta. Integrisana su dva točka sa po šest boja, od kojih je jedan sa zamjenjivim „SLOT & LOCK“ pozicijama . Napredna DMX kontrola korekcije rubova za lakše nijanse i besprijekornu pokrivenost svijetlom. Opcioni XF modul proširuje mogućnosti BMFLWash sa inovativnim unutrašnjim Scrimom ( mehanizmom ), koji ima ugrađeni filter koji se postavlja u putanju svjetlosti, i omogućuje rotaciju cijelog sklopa u okviru +/- 180° , kako bi se postigla ravnomjerna pokrivenost svijetlom, kada se ona projektuje na neokomitu površinu. Unutrašnji motorizovani barndoori, stvaraju različite oblike, i sastoji se od četiri pojedinačno upravljive oštrice i rotirajuće za +/- 90 ° .

 • BMFL™ WashBeam

  Snažna jedinica BMFL™ porodice, izuzetno moćna BMFL WashBeam rotaciona glava, dolazi sa izuzetno jakim svjetlim izlazom i obiljem odličnih karakteristika, na primjer, novo razvijeni okvirni okidači, super široki prednji objektiv i animacijski točkovi. BMFL WashBeam će poboljšati svaki vaš koncert ili događaj sa svojim velikim snopom svjetlosti, proizvedenim kroz široki 180 mm prednji objektiv. Prilagođeni izvor svjetlosti proizvodi nevjerojatnih 300.000 lux-a na 5 metara! Četiri brza okidača sa glatkim i preciznim kretanjem nude pojedinačno zakrivljene položaje unutar okvira, koji se mogu okretati za 90 stepeni, pružajući oštri ili mekani, precizno ponovljeni okvir za projektovanu sliku, i prikaz geometrijskih tjela. Brzo kretanje sistema okvira, omogućuje jedinstvenost u snopovima svjetlosti. Rotirajući gobo točak, sa pažljivo odabranim oblicima osiguravaju mnoge kombinacije u zračnim animacijama, ali također mogu proizvesti lijepe projekcije na površinama. Dodavanje frost filtera može poboljšati projekciju svjetla na rubove snopa, kako bi rubovi izgledali glatki.

 • BMFL™ Blade

  Četiri brza okidača sa glatkim i preciznim kretanjem u novom BMFL Blade rasvjetnom tijelu. Pojedinačno su zakrivljena i smješteni unutar okvira, koji se može rotirati za 90 stepeni, pružajući oštri ili mekani, precizno ponovljivi okvir za projektovanu sliku. Projektovane slike mogu biti odsječene ili uokvirene u pravilnom, trokutastom ili trapeznom geometrijskom obliku. Dva gobo točka, od kojih je jedan rotirajući sa šest slot&lock položaja, i drugi sa 8 statičkih gobova, mogu se kombinovati sa točkićem za animaciju kako bi se stvorili brojne dinamičke projektovane efekte. Sve ovo dodajte već poznatim BMFL mogućnostima, uključujući: izuzetno glatko linearno osvjetljenje, miksanje boja visoke rezolucije, širinu punog snopa, izlaz veći od 250.000 lux na 5 metara – i Robe EMS ™ (Electronic Motion Stabilizer) tehnologiju. BMFLBlade se kreće i zustavlja brže i preciznije od bilo kog drugog uređaja u svojoj klasi. Vrlo kompleksan sistem optike i mehanike smješten je u ovom uređaju težine 37,9 kg.

 • Pointe®

  Pointe daje vrlo svijete i super brze efekte sa oštrim paralelnim zrakom koji se lako i jednostavno prostire kroz vazduh. Posjeduje dvije različite prizme, koje omogućavaju generisanje velikog broja različitih efekata, na bilo kojem skupu ili događaju. Dodajte filter mraza i koristite bilo koju od 13 bogatih boja, kako biste stvorili glatke efekte u vazduhu. Pointe ima daleko veću veličinu, kvalitet i snagu nego što je to uočljivo, kroz malo i lagano kućište, te zbog niskog nivoa snage od 280W i Robe optičke konfiguracije. Ova nova tehnologija efikasno pokriva sve vaše potrebe – Beam, Spot, Wash, FX . Nema smisla koristiti bilo koji drugi uređaj za svjetlosne efekte.

 • miniPointe®

  MiniPointe je fizički malen uređaj, koji proizvodi veoma oštre svjetlosne zrake, i druge svjetlosne efekte, posebno je pogodan za primjenu u prostorijama ograničenih veličina. Izuzetno svjetle 0° paralelne zrake koje može generisati miniPointe, u kombinaciji sa sjajnim bojama i statičkim gobo šablonima, generiše se inovativni dinamički flower efekat – DFE™ , koji je izuzetan pri projekciji. Fino izgrađeni kratki luk Osram Sirius HRI 140 W RO lampe, i optimizovani optički sistem, generišu svjetlost koja sa lakoćom prodire kroz efekte magle. Glatki promenljivi mraz filter i bilo koja od 13 bogatih boja odmah su spremni da kreiraju glatke efekte svjetlosnih zraka, proširujući skup funkcija ovog sitnog, ali snažnog Beam, Wash i Effect uređaja.

 • MMX Spot™

  Robe MMX je novi uređaj, u kojem je primjenjena klasična Philips MSR lampa, i zajedno sa novim optičkim sistemnom emituje svjetlosni izlaz koji je ekvivalent snazi lampe od 1200W na većini postojećih rasvjetnih tijela. Uređaj je zasnovan na novom Robin naprednom dizajnu tehnologije koja pruža svjetlije, efikasnije, lakše i efikasnije efekte. MMX uključuje Robe ekskluzivnu funkciju za kontrolu Hot-Spot lampe, koja omogućava daljinsko podešavanje ravnih svjetlosnih snopova ili svjetlosnih tačkastih snopova. Ključna karakteristika MMX-a je „Dual Graphics Wheel“ – dvije potpuno kontrolisane kontra rotirajuće ploče koje se mogu postaviti bilo gdje kako bi se proizveli jedinstveni vizuelni efekti.

 • MMX WashBeam™

  Obuhvatajući sve nove tehnologije razvijene za MMX Spot, WashBeam osigurava dizajneru osvjetljenja veliki broj odličnih karakteristika, i mnogo efekata u jednom uređaju. Lampa Phillips Platinum 35 svjetlosni je izvor, i zajedno sa Robe MMX optičkim sistemom, proizvodi izlaznu svjetlost koja premašuje većinu tradicionalnih proizvoda snage 1200W. Robin MMX WashBeam koristi inovativni unutrašnji barndoor modul za stvaranje različitih jedinstvenih oblika i pokreta. Modul se sastoji od četiri individualno kontrolisane oštrice koje se rotiraju za 180 stepeni. Uređaj nudi puno CMY miksanje boja, točak boja, promjenjivi CTO, promjenjivu Hot Spot regulaciju, motorizovano zumiranje i fokusiranje i okretanje ugrađenih staklenih gobova.

 • MMX Blade™

  Robin MMX Blade temelji se na novoj tehnologiji lampi, snage od 1200 W, i okviru koji je ujedno i nosač oštrica ( zatvarača ) , a postavljen je u optičku stazu unutar uređaja. Četiri brze oštrice, u okviru sa glatkim kretanjem pojedinačno su zakrivljene i postavljene unutar okvira, koji se može rotirati za 90 stepeni. Osim što osigurava oštar ili mekan, precizno ponavljajući okvir za projektovanu sliku sistem stvara novu seriju efektivnih pokreta, koji se brzo kreću kroz unaprijed programirane oblike oštrica, i sekvenci kretanja same glave uređaja. Moguće je recimo uz pomoć oštrica definisati neko geometrijsko tijelo za projekciju. MMX Blade uključuje mnoge inovativne mogućnosti MMX-a, uključujući Robe ekskluzivnu mogućnosti Hot-Spot kontrolne svjetiljke koja omogućuje daljinsko podešavanje ravnog snopa svjetlosti  ili hotspot snopa.

 • ROBIN® 600E Spot™

  ROBIN 600E Spot ima dramatično povećanu izlaznu svjetlost, i ima manju potrošnju energije, zahvaljujući optimalizovanoj optičkoj putanji koja je napravljena od pažljivo odabranih komponenti. Super jak svetlosni izlaz može se maksimizovati korišćenjem ROBE jedinstvenog HotSpot kontrolnog sistema zajedno sa linearnim irisom za stvaranje veoma moćnih efekata svjetlosnih snopova. Inovativni patentirani sistem za hlađenje osigurava najbolje radne temperature lampe i omogućava DMX kontrolisano smanjenje šuma ( podesiv rad motora za pan/tilt , podesiva brzina ventilatora, itd ). Korisnici imaju potpunu kontrolu nad svim karakteristikama ovog uređaja, što ga čini idealnim za okruženja gde su nivoi buke kritični, i zahtjevi za izlaznim svjetlom visoki.