Dodatna oprema

 • quickMOUNT

  QuickMOUNT je osnovni adapter za zidnu montažu za male point to point i sektorske antene.

   

  Možete ga montirati na zid ili ga koristiti kao adapter za montažu male antene, osiguravajući pouzdanu ugradnju. QuickMOUNT pruža mogućnost da antenu okrene za 190°.

   
  Uz quickMOUNT moguće je istovremeno montirati dva SXT, stvarajući tako pristupnu tačku za ripiter ili stvarajući veliku pokrivenost sektora.

   

  Pakovanje sadrži:

  • Metalni prsten
  • K-41 pakovanje vijaka
 • quickMOUNT pro

  QuickMOUNT pro je napredni adapter za zid za male point to point i sektorske antene. Možete ga montirati na zid ili ga koristiti kao adapter za montažu male antene, osiguravajući pouzdanu ugradnju.

   
  QuickMOUNT pro omogućuje mogućnost okretanja antene unutar 140 ° u vodoravnoj i okomitoj ravnini. Uz quickMOUNT pro moguće je savršeno postaviti poravnavanje antene pomoću integrisanog stepena skale.

   
  QuickMOUNT pro možete koristiti sa bilo kojim montažnim uređajem ili MikroTikovim malim učvršćenjem sa težinom manjom od 1,5 kg.

   
  Adapter je vrlo izdržljiv zbog posebnog plastičnog kompozitnog materijala – anvilNITE ™.

 • quickMOUNT pro LHG

  QuickMOUNT pro LHG je napredni adapter za pričvršćivanje na zid ili na stub za naše nove LHG antene.

   
  QuickMOUNT pro omogućuje mogućnost okretanja antene unutar 140 ° u vodoravnoj i okomitoj ravnini. Uz quickMOUNT pro moguće je savršeno postaviti poravnavanje antene pomoću integririsane skale.

 • quickMOUNT extra

  QuickMOUNT extra je napredni adapter za zidnu ugradnju za velike point to point i sektorske antena.
  Možete ga montirati na zid ili ga koristiti kao adapter za stub za montažu antene, osiguravajući pouzdanu ugradnju. QuickMOUNT extra pruža mogućnost da antenu zaokrenete u roku od 190°.
  QuickMOUNT extra kompatibilan je sa našim long range teškim antenana poput 30dBi parabolic dish mANT 30 ili 19dBi sector mANT 19s.

 • FTC

  FTC je jednostavan konvertor vlakna u bakar (Fiber to Copper). Za razliku od mnogih drugih medijskih konvertora dostupnih na tržištu, ima vanjsku vodootpornu kutiju sa vijkom za zaključavanje, a nosač za pričvršćivanje može se pričvrstiti i zaključati sa vijkom unutar kućišta.

   

  Uređaj ima 12-57V PoE sa 802.3af/at podršku (sa neoklopljenim poprečnim kablom). Dolazi sa PoE kablom i napajanjem. Radi samo sa Gigabitnim SFP vezama.

 • Flex-guide kabal

  50cm RPSMA super kabal sa malim gubitkom za vrhunski kvalitet priključka, pogodan za unutrašnju i vanjsku upotrebu, ovaj kabal pruža vrhunske vrijednosti podudaranja i minimalne gubitke.

   
  Ime ovog kabla potiče od kombinacije riječi „flexible“ i „flexible“ kako bi označili vrhunske mogućnosti ovog proizvoda.

   
  Unutra je srebrni bakar, a oba konektora su lemljeni, a ne krimpovani, za najbolji mogući kvalitet signala. Idealno za naše BaseBox i ostale proizvode sa RPSMA priključcima i radi sa većinom antena.

 • MMCX-RPSMA pigtail

  MMCX u RPSMA pigtail, za dodavanje drugog bežičnog interfejsa na BaseBox2 ili BaseBox5.

   
  Dužina kabla 260mm.

 • 2.4Ghz Dipole

  Sada nudimo 2,4 GHz 5dBi Dipole antene sa RPSMA priključcima. Uzmite BaseBox2 i jednostavno pričvrstite dvije od ovih antena na konektore BaseBox2 da biste dobili 2×2 MIMO 2.4Ghz AP. Na taj način možete imati „2.4Ghz OmniTik“, idealan za otvorena područja na primjer, kampove ili parkove prikolice.

   

  Antene su vodootporne, tako da možete koristiti BaseBox bez gornjeg poklopca ako su obe antene pravilno pričvršćene.

 • RB2011 zidni nosač

  RB2011 zidni nosač (šifra proizvoda RBWMK) osigurava vašu RB2011 instalaciju štiteći kabele od mrežnog napajanja, idealnan za javne instalacije kao što su zajednički server sobe, tavan ili ormarići. Uklapa se u sve standardne RB2011 modele kućišta (modeli RB2011L-IN, RB2011LS-IN, RB2011UAS-IN i RB2011UAS-2HnD-IN), štiti svih deset Ethernet priključaka, SFP priključak i Serijski port.

   

  (* – Samo za krimpovane Ethernet kablove).

 • 48 u 24V Gigabitni PoE konvertor

  Ovaj uređaj omogućuje korištenje bilo kojeg 48V PoE izvora (uključujući Passive PoE, Telecom PoE, 802.3af i 802.3at) za napajanje RouterBOARD uređaja.

   

  Jednostavno priključite bilo koji 48V PoE Ethernet kabal u jedan priključak, i svaki 8-30V sposoban RouterBOARD uređaj u drugi. Ovaj uređaj može pružiti visoku snagu – do 24 W (do 1A pri 24 V).

   

  Možete ga napajati sa gotovo bilo kojim 42-57V PoE rješenjima dostupnim na tržištu danas (Passive, Telecom, 802.3af i 802.3at PoE plus su podržani).

   

  Uređaj je robustan sa metalnim dizajna sa visokokvalitetnim komponentama i integrisanim heatsink dizajnom. Ureaj takođe ima ugradne rupe tako da ga možete pričvrstiti na zid.

   

  Ethernet štitnici su unutar Ethernet priključaka, tako da se može koristiti zaštićeni ethernet, pričvrstiti ili na samom pretvaraču ili na uređajima na oba kraja. Podržava 10/100/1000Mbps Ethernet.

 • 12POW150

  CCR1072-1G-8S+ je opremljen sa dva redundantna Hot Swap 12v 150W AC DC napajanja – ako jedan od njih ne bude u redu, drugi će se upotrijebiti.

   
  Hot Swap 12v 150W AC/DC napajanja za CCR1072-1G-8S+  su sada dostupni za kupovinu odvojeno. Možete ih zamijeniti u pokretu kako biste osigurali rad bez zastoja, bez potrebe da resetujete ruter.

 • 18POW

  24V 0.8A napajanje.

   
  Odgovara svim RouterBOARD modelima.

 • 24HPOW

  24V 1.6A napajanje + utikač velike snage.

   

  Preporučuje se za duge kablovske upotrebe sa nekoliko bežičnih kartica velike snage.

 • 48POW

  48V 1.46A adapter napajanja + utikač.

   

  Odgovara za RB800.

 • 5VUSB

  5V kabal za USB (RB/411UAHR i RB/493G).

  VAŽNO! 5VUSB je samo kabal, morate nabaviti 5V napajanje.

   

  Prihvata DC utikač, 1.1MM x 3.5MM.

 • RBPOE

  Low-cost pasivna PoE bazna jedinica za napajanje pasivnih PoE uređaja preko etherneta. Jednostavno povežite izvor napajanja sa kablom, a zatim koristite ethernet kabel za povezivanje kabla sa RouterBOARD uređajem. Pomaže smanjenju broja žica koje vode do tornja i u drugim situacijama.

   

  Za korištenje sa RouterBOARDS koji podržavaju 10-28V PoE napajanje, ulaz mora biti najmanje 18V kako bi se pokrili svi gubici u kabelima.

 • RBGPOE

  Novi MikroTik Gigabit PoE adapter za napajanje bilo kojeg RouterBOARD preko Gigabit Etherneta.

   

  Jednostavno priključite izvor napajanja, a zatim koristite ethernet kabal za spajanje RBGPOE na RouterBOARD uređaj.

   

  Pomaže smanjenju broja žica koje vode do tornja. Može poslužiti za korištenje sa bilo kojim RouterBOARDom koji podržava 9-48V PoE.

   

  GPOE ima zaštićene priključke.

 • ACUFL

  U.fl-HIROSE – Nfemale potporni kabal za dodavanje vanjskih antena.

   

  Ukupna dužina uključujući konektore iznosi 385 mm.

 • ACMMCX

  MMCX-Nfemale potporni kabal za dodavanje vanjskih antena.

   

  Ukupna dužina uključujući konektore iznosi 385 mm.

 • ACSWI

  2.4-5.8GHz zakretna antena sa kablom i U.fl priključkom.

   

  Dobitak otprilike 4dBi.

 • ACSWIM

  2.4-5.8GHz zakretna antena sa kablom i MMCX priključkom.