O brendu

Martin Audio zvučni sistemi - ujedinite svoju publiku

Martin Audio je osnovan 1971. godine od strane inženjera maestro Dave Martin. Njegova vizija bila je omogućiti bendovima da sviraju većoj publici i da ih publika po prvi put pravilno čuje.

Ugled Martin Audio zvučnika brzo je rastao, a uskoro smo proizvodili zvučnike za svjetske turneje za super grupe, uključujući Pink Floyd, The Who i Supertramp.

Vrlo smo ponosni na ovu baštinu i Dave-ova centralna filozofija o važnosti iskustva publike ostala je i danas. Martin Audio sada uživa međunarodni ugled za snabdjevanje vrhunskih profesionalnih zvučnih sistema kroz muzičke turneje, pozorišta, teatre i mnoge druge primjene.

Poznat po integritetu u dizajnu, tehničkoj izvrsnosti i dugovječnosti svojih proizvoda, Martin Audio odnosi stvaranje zvučnih sistema u višu dimenziju. Naša misija je da svaki član publike uživa u izuzetnom zvučnom iskustvu koje reprodukuje umjetnik ili grupa.

Proizvodi kompanije Martin Audio su više nego samo kutija. Filozofija dizajna stavlja naglasak na subjektivno zvučno iskustvo i tehničku izvrsnost. Vođeni sa visoko cijenjenim direktorom za istraživanje i razvoj kompanije Martin Audio, Jason Baird-om, tim za istraživanje i razvoj radi na izradi krajnjeg proizvoda za svaku primjenu, sa uvjerenjem da bi ispravne zvučne karakteristike trebale biti svojstvene akustičnom dizajnu.

Kamen temeljac uspjeha Martin Audio kompanije oduvijek je bila predanost kvalitetu. Koriste se samo najkvalitetniji materijali i komponente. Martin Audio kućišta izrađuju se prvenstveno sa drvetom zbog njogovih prirodnih akustičnih svojstava i dobrog izgleda. Oni su pojačani tamo gdje je to prikladno i izrađeni sa njegom i pažnjom na detalje kako bi se osiguralo da zadovolji želje naših kupaca za trajnošću, jednostavnošću rukovanja i upravljivosti.

Martin Audio prestižno sjedište u UK, High Wycombe posvećeno je istraživačkim i razvojnim objektima, proizvodnim procesima, demonstracijskim paketima, skladištima, menadžmentu, prodaji i službama za korisničku podršku. Više od 40 namjenskih distributera, pod stalnom edukacijom i podrškom, služe pojedinačnim zemljama širom svijeta.