O brendu

CHAUVET Professional je napredni izbor za dizajnere osvjetljenja, koji nudi pažljivo fokusiran asortiman proizvoda koji otvara nove mogućnosti i olakšava kompletiranje kvalitetnih projekata osvjetljenja.

Glavne primjene: koncerti, scenske i događajne produkcije, turneje, pozorišta, ugostiteljska mjesta, brodovi za krstarenje, klubovi, porodične kuće, televizija i arhitektura.

Chauvet je vodeći proizvođač rasvjetnih tijela, trussing-a, kontrolera, atmosferskih uređaja i srodne opreme koja se globalno plasira pod četiri glavna brenda: CHAUVET DJ, CHAUVET Professional, ILUMINARC i TRUSST. Svaki Chauvet brend je osmišljen da služi različitim potrebama kupaca, ali oni svi dijele fokus kompanije na pozitivan uticaj na svaki segment tržišta sa konkurentskom prednošću u pogledu vrijednosti, inovacija ili performansi.

Osnovana 1990. godine od strane Albert i Berenice Chauvet, kompanija je široko prepoznatljiva po svom liderstvu u donošenju uspješnih koncepata na tržištu, uključujući pionirski razvoj dostupnih LED rasvjetnih uređaja.

Danas Chauvet služi korisnicima širom svijeta iz svojih korporativnih objekata u SAD-u (Florida i Kalifornija), u Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji i Meksiku, kao i putem globalne mreže ovlaštenih dilera i distributera.