O brendu

CHAUVET DJ nudi širok asortiman rasvjete, kontrolera, dim mašina, dodataka za mobilne izvođače, DJ-eve, klubove, korporativne događaje i još mnogo toga.

Chauvet je vodeći proizvođač rasvjetnih tijela, trussing-a, kontrolera, atmosferskih uređaja i srodne opreme koja se globalno plasira pod četiri glavna brenda: CHAUVET DJ, CHAUVET Professional, ILUMINARC i TRUSST. Svaki Chauvet brend je osmišljen da služi različitim potrebama kupaca, ali oni svi dijele fokus kompanije na pozitivan uticaj na svaki segment tržišta sa konkurentskom prednošću u pogledu vrijednosti, inovacija ili performansi.

Osnovana 1990. godine od strane Albert i Berenice Chauvet, kompanija je široko prepoznatljiva po svom liderstvu u donošenju uspješnih koncepata na tržištu, uključujući pionirski razvoj dostupnih LED rasvjetnih uređaja.

Danas Chauvet služi korisnicima širom svijeta iz svojih korporativnih objekata u SAD-u (Florida i Kalifornija), u Ujedinjenom Kraljevstvu, Belgiji i Meksiku, kao i putem globalne mreže ovlaštenih dilera i distributera.