Profesionalne kamere

 • Blackmagic URSA Mini Pro

  URSA Mini Pro je profesionalna digitalna filmska kamera koja kombinuje nevjerojatan 4,6K kvalitet slike sa mogućnostima i kontrolama tradicionalne kamere za emitovanje! Dobijate Super 35mm 4.6K senzor sa 15 prekida dinamičkog raspona koji je savršen za igrane filmove i može se odmah prebaciti na tradicionalni video način za obično video snimanje. Takođe su uključeni i ugrađeni ND filteri, korisnički promjenjivi objektivi, plus snimanje RAW i ProRes formata na dual media CFast ili SD kartice. URSA Mini Pro je savršeno uravnotežen, kompaktan ureaj koje je dovoljno ležeran da se koristi cijeli dan!

   

  Dva nevjerovatna modela:
  URSA Mini
  URSA Mini Pro modeli

 • Blackmagic Micro Cinema kamera

  Predstavljamo Blackmagic Micro Cinema kameru, minimizovanu Super 16mm, profesionalnu digitalnu filmsku kameru koja je dizajnirana za daljinsko upravljanje i snimanje akcije bilo gdje! Revolucionarni ugrađeni priključak za proširenje ima PWM i S.Bus ulaze, tako da možete koristiti daljinski upravljač radi bežičnog upravljanja fotoaparatom. Mogućnosti usklađivanje fokusa, iris-a i bežičnog zoom-a! Micro Cinema kamera je prava digitalna filmska kamera koja ima ugrađene RAW i ProRes modele snimanja, 13 prekida dinamičkog raspona i MFT montirajućih objektiva. Dobijate digitalnu kameru koji možete nositi i snimati gdje nijedna druga kamera ne može!

   

  Dizajn Blackmagic Micro Cinema kamere kombinuje naprednu minimizaciju i jedinstveni proširujući port u digitalnoj kameri koja vam omogućuje stvaranje prilagođenih uređaja za daljinsko upravljanje i praćenje.

   

 • Blackmagic Pocket Cinema kamera

  Predstavljamo Super 16 digitalnu džepnu kameru koji je dovoljno malena da se može uvijek nositi, tako da nikad nećete propustiti snimku! Napravite prave digitalne filmske snimke sa dinamičnim rasponom, veličinom Super 16 senzora, visokokvalitetnim snimanjem CinemaDNG RAW i Apple ProRes bez gubitaka, te fleksibilnošću aktivnog objektiva Micro Four Thirds, sve zapakovano u nevjerojatno malenu veličinu! Blackmagic Pocket Cinema kamera bilježi rezoluciju od 1080HD ProRes 422 HQ datoteka direktno na brze SD kartice, tako da odmah možete urediti ili ispraviti boju na vašem prenosnom računaru. Blackmagic Pocket Cinema kamera je sve što vam je potrebno da biste snimili kinematografski film na najtežim i udaljenim lokacijama, savršena za dokumentarce, nezavisne filmove, foto novinarstvo, muzičke festivale, ENG, protestne marševe, pa čak i ratne zone.

 • Blackmagic Studio kamera

  Predstavljamo Blackmagic Studio kameru, najnapredniju svjetsku kameru za live emitovanje! Unutar svog nevjerojatno laganog tijela od legure magnezijuma dobijate masivno 10-inčni ekran, talkback, daljinsko upravljanje kamerom, pokazivače brojača, mikrofon sa fantomskim priključcima i SDI ili korisničke instalacijske optičke veze koje omogućuju povezivanje sa jednim kablom. Kamera Blackmagic Studio dostupana je u modelima HD i Ultra HD, te je dostupna sa svim naprednim mogućnostima koje su vam potrebne za produkciju i emitovanje.

   

  Super sjajni veliki ekran i kompaktna veličina Blackmagic Studio kamere čine je idealnom za talkshow emisije, live vijesti u studiju, ili čak koncerte uživo i sportske događaje.

 • Blackmagic Micro Studio 4K kamera

  Blackmagic Micro Studio kamera 4K je nevjerojatno sitna Ultra HD studio kamera savršeno dizajnirana za prenos uživo. Dobijate punu Ultra HD rezoluciju koja se može koristiti u HD i Ultra HD video formatu i može se u potpunosti kontrolisati sa prekidačom preko SDI kontrolnog protokola. Micro Studio kamera 4K uključuje snažne mogućnosti poput ugrađenog korektora boje, talkbacka, tally indikatora, izlazne kontrole PTZ-a, ugrađenih mikrofona, rezervne baterije, prilagodljivog MFT objektiva i B4 kontrolnog izoštravanja. To znači da je Micro Studio kamera 4K prava studio kamera koja je daleko bolja od najvećih i najskupljih studijskih kamera koje se danas koriste.

   

  Blackmagic Micro Studio kamera 4K je projektovana sa super teškom jezgrom legure magnezijuma u tijelu koje nije puno veće od samog objektiva! Možete koristiti pristupačne MFT objektive visokih performansi ili dodati B4 adapter za rad sa tradicionalnim objektivima za prenos.

 • Blackmagic Video asistent

  Sada je lako dodati profesionalno praćenje i snimanje za bilo koju SDI ili HDMI kameru sa Blackmagic Video asistentom! Dobijate super svijetao ekran osjetljiv na dodir koji je mnogo veći od ekrana na DSLR fotoaparatima. Monitor podržava 3D LUT modele i uključuje moćne alate za pomoć i izoštravanje koji olakšavaju tačno određivanje fokusa, ekspozicije i snimanje kadrova. Blackmagic Video asistent posjeduje SD kartice velike brzine za HD ili Ultra HD snimanje u nevjerojatnim 10-bitnim 4:2:2 kvalitetnim ProRes, DNxHD i DNxHR datotekama u Quicktime i MXF formatima. Sa oba modela od 7″ Ultra HD i 5″, Blackmagic Video asistent radi sa bilo kojom kamerom koja zahtijeva bolje praćenje kvaliteta i snimanje profesionalnih fajl formata!