O brendu

Vođenje kreativne video revolucije

Blackmagic je ubrzano postao jedan od vodećih svjetskih inovatora i proizvođača kreativne video tehnologije. To je zato što je naša filozofija osvežavajuća i jednostavna – da pomognemo stvarnoj kreativnosti.

Osnivači Blackmagic Design-a su imali dugu istoriju u post produkcionom uređivanju i inženjeringu. Uz bogata iskustva u telekomunikacijama visoke kvalitete, filmu i postu, iskorišćena stvarnom strasti za savršenstvom, Blackmagic je zauvijek menjao industriju.

Kompanija posvećena kvalitetu i stabilnosti i fokusirajući se na to gdje je to najviše potrebno; Blackmagic je stvorio neke od najznačajnijih proizvoda u industriji. Svjetski poznat po svojim nevjerovatnim kodecima, Blackmagic je napravio zaista pristupačne high-end kvalitetne radne stanice za uređivanje bazirane na Blackmagic softveru i hardveru.

U novembru 2002. godine, Blackmagic je pokrenuo DeckLink capture karticu, i jedini je radio na istinskom 10-bitnom nekompresovanom video-u na Macintosh OS X ™ sistemu. DeckLink kartica postala je vodeći proizvod na tržištu zahvaljujući filozofiji Blackmagic Design-a da „daju sve što je potrebno kako bi kreativni uređivači i dizajneri dobili najkvalitetnije alate“.

„Blackmagic Design kompanija posvećena je omogućavanju dostupnosti videa najvišeg kvaliteta svima, tako da post produkcijska i televizijska industrija mogu postati istinski kreativne industrije“. Grant Petty-CEO