Zvučnici za montažu na zid – Audac – SD SISTEMI d.o.o.

Zvučnici za montažu na zid

 • XENO6

  XENO serija je asortiman zvučnika posebno namijenjen fiksnim audio instalacijama u modernim okruženjima, nudeći dvije različite veličine savremenih i elegantnih proizvoda. Ono što ih čini tako jedinstvenima je njihov dizajn, omogućujući im da se koriste bez dodatnog bass kutija. XENO6 je verzija od 6 inča, sa 1″ visokotoncem i 6″ Mid/Low frekvencijskih drajverom, osiguravajući zvuk visokog kvaliteta. Ova drvena kutija opremljena je tankom i elegantnom prednjom rešetkom. To čini zvučnik prikladnim za različite vrste okruženja gdje audio sistem mora stvoriti pravu atmosferu i estetski i muzički. Primjenjuje se od dizajnerskih enterijera u stambenim primjenama do savremenih maloprodajnih trgovina i restorana gdje je poželjan jasan pozadinski zvuk. XENO6 se takođe koristi u klubovima i pabovima gdje se zvuk pojačava nakon što sunce padne. Omogućuje snažan spektar zvuka sa RMS-om od 80 W i maksimalnih 160 W. Napredni integrisani zaštitni krug izbjegava štetu visokotonca kada dođe do preopterećenja. Uključeni montažni nosač omogućuje montiranje zvučnika u horizontalnom i vertikalnom položaju, što ga čini prikladnim za svaku primjenu.

   

  • XENO6/B – Crna verzija
  • XENO6/W – Bijela verzija
 • XENO8

  XENO serija je asortiman zvučnika posebno namijenjen fiksnim audio instalacijama u modernim okruženjima, nudeći dvije različite veličine savremenih i elegantnih proizvoda. Ono što ih čini tako jedinstvenima je njihov dizajn, omogućujući im da se koriste bez dodatnog bass kutija. XENO8 je verzija od 8 inča, sa 1″ visokotoncem i 8″ Mid/Low frekvencijskih drajverom, osiguravajući zvuk visokog kvaliteta. Ova drvena kutija opremljena je tankom i elegantnom prednjom rešetkom. To čini zvučnik prikladnim za različite vrste okruženja gdje audio sistem mora stvoriti pravu atmosferu i estetski i muzički. Primjenjuje se od dizajnerskih enterijera u stambenim primjenama do savremenih maloprodajnih trgovina i restorana gdje je poželjan jasan pozadinski zvuk. XENO8 se takođe koristi u klubovima i pabovima gdje se zvuk pojačava nakon što sunce padne. Omogućuje snažan spektar zvuka sa RMS-om od 120 W i maksimalnih 240 W. Napredni integrisani zaštitni krug izbjegava štetu visokotonca kada dođe do preopterećenja. Uključeni montažni nosač omogućuje montiranje zvučnika u horizontalnom i vertikalnom položaju, što ga čini prikladnim za svaku primjenu.

   

  • XENO8/B – Crna verzija
  • XENO8/W – Bijela verzija
 • ATEO2

  ATEO je serija izvanrednih zvučnika posebno dizajniranih za fiksno instaliranje u zatvorenim prostorima, od modernih stambenih zgrada do najzahtjevnijih dizajnerskih primjena u okruženjima kao što su trgovine, pabovi, restorani ili čak klubovi. ATEO2 je ultra kompaktan model ove serije koji se savršeno integriše u bilo koji enterijer. Zvuk dolazi od 2″ aluminijskog kupastog drajvera koji pruža topao i detaljan zvuk sa poboljšanim odgovorom na niskim frekvencijama zbog prenosnog dizajna. Na taj način garantovana je glatka reprodukcija zvuka sa jasnim i čistim zvukom. Interna mreža za samopodešavanje pruža optimalnu zaštitu od preopterećenja. Ima nevjerojatno dizajnirano i elegantano kućište od ABS-a koje je opremljeno visoko kvalitetnim komponentama. Ono što čini ovu seriju zvučnika tako izutetnom je posebno dizajnirana montažna konzola koja koristi Clevermount™ tehnologiju, čineći kućište zvučnika zajedno sa montažnim držačem koji olakšava instaliranje zvučnika. Montaža i spajanje zvučnika vrši se postavljanjem zidne ploče na željeno mjesto.

   

  • ATEO2D/B – 16 Ohm crna verzija
  • ATEO2D/W – 16 Ohm bijela verzija
  • ATEO2/W – Bijela verzija
  • ATEO2/B – Crna verzija
 • ATEO4

  ATEO je serija izvanrednih zvučnika posebno dizajniranih za fiksno instaliranje u zatvorenim prostorima, od modernih stambenih zgrada do najzahtjevnijih dizajnerskih primjena u okruženjima kao što su trgovine, pabovi, restorani ili čak klubovi. ATEO4 je 4-inčna verzija sa 1″ visokotoncem i 4″ Mid/Low frekvencijskim drajverom, osiguravajući istinsku prirodu zvuka i visoku vjerodostojnost reprodukciju muzike i govora. Ima nevjerojatno dizajnirano i elegantano kućište od ABS-a koje je opremljeno visoko kvalitetnim komponentama. Ono što čini ovu seriju zvučnika tako izutetnom je posebno dizajnirana montažna konzola koja koristi Clevermount™ tehnologiju, čineći kućište zvučnika zajedno sa montažnim držačem koji olakšava instaliranje zvučnika. Montaža i spajanje zvučnika jednostavno se radi pričvršćenjem metalne zidne ploče na željeno mjesto. Kada je montiran, žice moraju biti spojene na željeni terminal prilagođenog priključnog bloka. Željeni utikač napajanja za 100 V ili 8 Ohm može se odabrati odabirom terminala. Nakon toga, ostaje samo pet sekundi za uključivanje zvučnika na zidnu ploču, zatezanje sigurnosnog vijka i spremni ste za pokret.

   

  • ATEO4/B – Crna verzija
  • ATEO4/W – Bijela verzija
 • ATEO6

  ATEO je serija izvanrednih zvučnika posebno dizajniranih za fiksno instaliranje u zatvorenim prostorima, od modernih stambenih zgrada do najzahtjevnijih dizajnerskih primjena u okruženjima kao što su trgovine, pabovi, restorani ili čak klubovi. ATEO6 je 6-inčna verzija sa 1″ visokotoncem i 6″ Mid/Low frekvencijskim drajverom, osiguravajući istinsku prirodu zvuka i visoku vjerodostojnost reprodukciju muzike i govora. Ima nevjerojatno dizajnirano i elegantano kućište od ABS-a koje je opremljeno visoko kvalitetnim komponentama. Ono što čini ovu seriju zvučnika tako izutetnom je posebno dizajnirana montažna konzola koja koristi Clevermount™ tehnologiju, čineći kućište zvučnika zajedno sa montažnim držačem koji olakšava instaliranje zvučnika. Montaža i spajanje zvučnika jednostavno se radi pričvršćenjem metalne zidne ploče na željeno mjesto. Kada je montiran, žice moraju biti spojene na željeni terminal prilagođenog priključnog bloka. Željeni utikač napajanja za 100 V ili 8 Ohm može se odabrati odabirom terminala. Nakon toga, ostaje samo pet sekundi za uključivanje zvučnika na zidnu ploču, zatezanje sigurnosnog vijka i spremni ste za pokret.

   

  • ATEO6/B – Crna verzija
  • ATEO6/W – Bijela verzija
 • WX302

  WX302 je moćan dvosmjerni zvučnik koji je pogodan za široku primjenu, osiguravajući istinsku prirodnu reprodukciju muzike i govora. Opremljen je sa 1″ visokotoncem i 3″ zvučnikom niske frekvencije, koji može isporučiti snagu od 30 W. Može se koristiti u standardnim 8 Ohm sistemima, ali i u 100V PA sistemima sa utičnicama za napajanje za 20 W, 10 W i 5 W. Elegantno oblikovano sintetičko kućište dostupno je u tri različite boje (crna, bijela i srebrna), što se uklapa u bilo koju okolinu, od standardnih stambenih objekata do posebnih unutarašnjih enterijera. Uključeni montažni nosač omogućava horizontalnu i vertikalnu montažu, kao i fokusiranje zvučnika, a integrisana napredna zaštitna mreža štiti visokotonac od preopterećenja.

   

  • WX302/B – Crna verzija
  • WX302/S – Srebrena verzija
  • WX302/W – Bijela verzija
 • WX502

  WX502 je moćan dvosmjerni zvučnik koji je pogodan za široku primjenu, osiguravajući istinsku prirodnu reprodukciju muzike i govora. Opremljen je sa 1″ visokotoncem i 5 1/4″ zvučnikom niske frekvencije, koji može isporučiti snagu od 50 W. Može se koristiti u standardnim 8 Ohm sistemima, ali i u 100V PA sistemima sa utičnicama za napajanje za 40 W, 20 W i 10 W. Elegantno oblikovano sintetičko kućište dostupno je u tri različite boje (crna, bijela i srebrna), što se uklapa u bilo koju okolinu, od standardnih stambenih objekata do posebnih unutarašnjih enterijera. Uključeni montažni nosač omogućava horizontalnu i vertikalnu montažu, kao i fokusiranje zvučnika, a integrisana napredna zaštitna mreža štiti visokotonac od preopterećenja.

   

  • WX502/B – Crna verzija
  • WX502/S – Srebrena verzija
  • WX502/W – Bijela verzija
 • WX802

  WX502 je moćan dvosmjerni zvučnik koji je pogodan za široku primjenu, osiguravajući istinsku prirodnu reprodukciju muzike i govora. Opremljen je sa 1″ visokotoncem i 8″ zvučnikom niske frekvencije, koji može isporučiti snagu od 70 W. Može se koristiti u standardnim 8 Ohm sistemima, ali i u 100V PA sistemima sa utičnicama za napajanje za 60 W, 30 W i 15 W. Elegantno oblikovano sintetičko kućište dostupno je u tri različite boje (crna, bijela i srebrna), što se uklapa u bilo koju okolinu, od standardnih stambenih objekata do posebnih unutarašnjih enterijera. Uključeni montažni nosač omogućava horizontalnu i vertikalnu montažu, kao i fokusiranje zvučnika, a integrisana napredna zaštitna mreža štiti visokotonac od preopterećenja.

   

  • WX802/B – Crna verzija
  • WX802/S – Srebrena verzija
  • WX802/W – Bijela verzija
 • WX302_O

  AUDAC WX302/O zvučnici posebno su dizajnirani za vanjsku upotrebu i mogu se korisiti u različitim aplikacijama, čime se osigurava istinska reprodukcija muzike i govora. Čelične ploče sa galvanizovanim čeličnim slojem omogućuju korisnicima montiranje WX302/O zvučnika horizontalno i vertikalno. Poseban tretman sa praškastim premazom osigurava potrebnu zaštitu za sve vremenske uslove. Zbog posebnog praškastog premaza, grede mogu proći 96-satno ispitivanje slanim raspršivanjem, koje je dostiglo standard za vanjske primjene. Drenažni otvor iza aluminijske rešetke dopušta kišnici da ističe. Vodootporni AWX-5 priključak na zadnjoj strani osigurava da ovaj zvučnik odgovara standardima IP55. WX302/O je dvosmjerni zvučnik sa 3-inčnim zvučnikom niske frekvencije i visokotoncem od 1″. Sa rotirajućim vodootpornim konektorom AWX-5 na zadnjoj strani zvučnika, napajanje se može podesiti u 3 podesiva koraka za 100V i jedan korak za 8ohm standardne niske impedanse: 20 W, 10 W, 5 W @ 100 V 30 W @ 8 Ohm. Zvučnici su ugrađeni u hrapavo sintetičko kućište.

   

  • WX302/OB – Vanjska crna verzija
  • WX302/OW – Vanjska bijela verzija
 • WX502_O

  WX502/O je snažan dvosmjerni zvučnik koji je posebno dizajniran za korištenje na otvorenom, osiguravajući vjerodostojnu prirodnu reprodukciju muzike i govora. Opremljen je sa 1″ visokotoncem i 5 1/4″ niskom frekvencionim zvučnika, koji može isporučiti snagu od 50 W. Može se koristiti u standardnim 8 Ohm sistemima, ali i u 100V PA sistemima sa utičnicama snage 40 W, 20 W i 10 W. Za razliku od standardnog WX502, ova verzija je posebno obrađena za vanjsku upotrebu. Poseban tretman sa praškastim premazom osigurava potrebnu zaštitu za sve vremenske uslove. Zbog posebnog praškastog premaza, grede mogu proći 96-satno ispitivanje slanim raspršivanjem. Drenašni otvor iza aluminijske rešetke omogućava ispuštanje vode, a rotirajući 5-polni vodootporni konektor osigurava da zvučnik odgovara standardu IP55. Uključeni montažni nosač omogućava horizontalnu i vertikalnu montažu, kao i fokusiranje zvučnika, a integrisana napredna zaštitna mreža štiti visokotonac od preopterećenja. WX502/O ima ulazni stepen zaštite od 55.

   

  • WX502/OB – Crna verzija
  • WX502/OW – Bijela verzija
 • WX802_O

  AUDAC WX802/O je moćan dvosmjerni 8″ zvučnik koji je posebno dizajniran za vanjsku upotrebu. Omogućuje široku varijaciju primjene na otvorenom, osiguravajući jasnu i snažnu reprodukciju zvuka. Ovime, WX802/O je savršen pratilac za vanjske primjene gdje je poželjna jasna pozadinska muzika tokom dana, a snažniji zvuk sa dubljim bassom kada krenu žurke. Zvuk dolazi od 8″ niskog frekvencijskog zvučnika koji štiti od vremenskih uslova u kombinaciji sa 1″ kupastim visokotoncem koji su izgrađen u estetskom i čvrstom sintetičkom kućištu. Montaža zvučnika može se izvesti na horizontalan ili verzikalan način pomoću ugrađenog montažnog nosača koji prolazi 96-satno ispitivanje slanom raspršivanjem zbog svoje posebne elektrolizirane prevlake. Ispušna rupa iza aluminijske prednje rešetke dopušta da se vlaga ispusti iz kondenzacije. Vodootporni AWX-5 priključak na zadnjoj strani osigurava da ovaj zvučnik odgovara standardima IP55. Snaga se može podesiti u tri podesiva koraka za 100 V i jedan korak za 16 Ohm standardne niske impedanse.  60 W, 30 W, 15 Watt @ 100V – 70 W @ 16 Ohm.

   

  • WX802/OB – Crna verzija
  • WX802/OW – Bijela verzija
 • CSS556

  CSS556 je površinski zvučnik od 10 W koji je namijenjen za upotrebu u svim primjenama gdje nema mogućnosti integrisanja zvučnika u zidove ili plafone. Ima 6″ zvučnik sa punim rasponom zvuka koji je pogodan za pozadinsku muziku i najave i opremljen je mrežnim transformatorom sa utičnicama za napajanje za 6 W i 3 W. CSS556 je u skladu sa EN60849, koji je poznat kao standard za zvučne sisteme u hitnim slučajevima. Izrađen je od visoko kvalitetnih komponenti kako bi se osigurala prekrasna reprodukcije muzike i govora. Ima integrisani transformator od 100V sa nekoliko naponskih mogućnosti, pri čemu se mogu koristiti u standardnim Hi-Fi sistemima ili većim 100V PA sistemima niske impedans. Kupa je otporna na vlagu, pa se može koristiti u vlažnim prostorijama ili za vanjske primjene. Rešetka i kućište se mogu prefarbati kako bi se bolje integrisao u vaš enterijer.

 • WS500

  WS500 je dizajnerski zidni zvučnik sa zaobljenim oblikom od bijelog ABS-a i bijele, lakirane metalne rešetke. Zahvaljujući svom posebnom obliku i cijelokupnom izgledu, zvučnik izgleda estetski primamljivo na zidu. WS500 je pogodan za govor i muziku sa svojim širokopojasnim zvučnikom od 10 W. Opremljen je sa transformatorom od 100V i priključcima za različite naponske utičnice. Izrađen je od visoko kvalitetnih komponenti, kako bi se osigurao prekrasno topao zvuk i izuzetna reprodukcije muzike i govora. Ima integrisani transformator od 100V sa nekoliko naponskih mogućnosti, pri čemu se mogu koristiti u standardnim Hi-Fi sistemima ili većim 100V PA sistemima niske impedans. Kupa je otporna na vlagu, pa se može koristiti u vlažnim prostorijama ili za vanjske primjene. Rešetka i kućište se mogu prefarbati kako bi se bolje integrisao u vaš enterijer.