Prenosni razglasni zvučnici – Audac – SD SISTEMI d.o.o.

Prenosni razglasni zvučnici

 • HS121

  HS121 je zvučni projektor koji se temelji na 4″ drajveru posebno dizajniranom za pružanje kvalitetnog zvuka sa dugačkim rasponom zvuka u širokom rasponu unutrašnjih i vanjskih primjena. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost garantuju visoku vjerodostojnost reprodukcije uz vrhunsku projekciju jasnog i razumljivog govora pri vrlo niskom izobličenju. Pruža snagu od 20 W RMS-a u standardnim 8 Ohmskim sistemima sa maksimalnom snagom od 40 W, ali se takođe može koristiti i u 100V PA sistemu. Prilagodni transformator od 100V ima utičnice za snagu od 20 W, 10 W i 5 W koje se mogu odabrati pomoću posebnog 5-pinskog vodootpornog konektora koji omogućuje odabir željene snage zavisno od ugla rotacije konektora. Kućište je izrađeno od najsnažnijeg ABS materijala u svijetlo sivoj boji, osiguravajući uklapanje zvučnika u svim različitim okruženjima. IP rating IP65 čini ga pogodnim za unutrašnjuu i vanjsku upotrebu. Zvučnik je opremljen unutrašnjim sigurnosnim čeličnim kablom koji sprečava pad zvučnika, čak i u situacijama kada je kućište zvučnika oštećeno ili slomljeno.

 • HS208MK2

  AUDAC HS208MK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS208MK2 ima 1,3-inčni HF drajver sa 8″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. Konstrukcija HS208MK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 54, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Za spajanje se koriste dva konektora zvučnika. Drugi priključak može se koristiti za povezivanje signala sa drugim zvučnicima.

 • HS208TMK2

  AUDAC HS208TMK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS208TMK2 ima 1,3-inčni HF drajver sa 8″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. HS208TMK2 sadrži mogućnost odabira iz snage za: 120 W, 60 W, 30 W @ 100V – 8 Ohm impedansi. Konstrukcija HS208TMK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 65, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Na zadnjoj strani ćete naći kablovske stezaljke za odabir linije transformatora po želji.

 • HS212MK2

  AUDAC HS212MK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS212MK2 ima 1,8-inčni HF drajver sa 12″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. Konstrukcija HS212MK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 54, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Za spajanje se koriste dva konektora zvučnika. Drugi priključak može se koristiti za povezivanje signala sa drugim zvučnicima.

 • HS212TMK2

  AUDAC HS212TMK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS212TMK2 ima 1,8-inčni HF drajver sa 12″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. HS212TMK2 sadrži mogućnost odabira iz snage za: 240 W, 120 W, 60 W @ 100V – 8 Ohm impedansi. Konstrukcija HS212TMK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 65, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Na zadnjoj strani ćete naći kablovske stezaljke za odabir linije transformatora po želji.

 • CHA215

  CHA215 je snažan zvučnik sa RMS snagom od 15 W. Opremljen je sa prilagodnim linijskim transformatorom za napajanje i može se koristiti u 70V ili 100V PA instalacijama pri 15 W, 7,5 W, 3,75 W ili 1,9 W. Serija CHA su zvučnici sa kompresovanim rogovima posebno dizajnirani za primjene za najave i pozadinsku muziku i nudi trajnost i optimalnu reprodukciju govora i muzike. Opremljeni su sa prilagodnim linijskim transformatorom i može se koristiti u primjenama za sisteme javne adrese 70V / 100V.

   

  Zvučnici su izrađeni od tvrdog ABS-a, u svijetlo sivoj boji i sa čvrstim podesivim nosačem. Ulazna zaštita IP56 ih čini prikladnom za vanjsku upotrebu.

 • CHA230

  CHA230 je zvučnika dugog dometa sa RMS snagom od 30 W. Opremljen je sa prilagodnim linijskim transformatorom za napajanje i može se koristiti u 70V ili 100V PA instalacijama pri 30 W, 20 W, 10 W ili 5 W. Serija CHA su zvučnici sa kompresovanim rogovima posebno dizajnirani za primjene za najave i pozadinsku muziku i nudi trajnost i optimalnu reprodukciju govora i muzike. Opremljeni su sa prilagodnim linijskim transformatorom i može se koristiti u primjenama za sisteme javne adrese 70V / 100V.

   

  Zvučnici su izrađeni od tvrdog ABS-a, u svijetlo sivoj boji i sa čvrstim podesivim nosačem. Ulazna zaštita IP56 ih čini prikladnom za vanjsku upotrebu.