Bas zvučne kutije – Audac – SD SISTEMI d.o.o.

Bas zvučne kutije

 • BASO10

  BASO zvučnici su univerzalno upotrebljivi pasivni basovi. Njihov dizajn osmišljen je tako da bude što kompaktniji, dajući maksimalne performanse u smislu kvalitete zvuka i pritiska. Njihove kutije izrađene su od čvrste visokokvalitetnešperploče, dok im elegantni dizajn omogućuje da se stave u bilo koju okolinu. BASO10 zvučnik ima 10″ visokokvalitetni woofer sa RMS snagom od 225 W i maksimalnom snagom od 450 W. Snaga ovog zvučnika potiče iz četvoroslojnog 1.5″ zvučnog kalema u kombinaciji sa feritnim magnetom koji pruža neobičan visok faktor zvuka. Ovi pažljivo odabrani visokokvalitetni materijali u saradnji sa tačnom akustičkom izradom dovode do duboke i prirode reprodukcije bassova. Visoko efikasni dizajn rezultiše osjetljivošću od 96 dB sa mogućnošću kontinuiranog stvaranja zvučnog pritiska do 120 dB. Frekvencijski odziv kreće se od 54 Hz do 1,2 kHz, dok se spušta do 38 Hz pri -10 dB. Osim tih akustičkih aspekata, velika pažnja posvećuje se svim ostalim aspektima što ga čini svestranijim zvučnikom. Kućište je kompaktno dizajnirano zbog 15 mm visokokvalitetnog materijala od šperploče presvučeno strukturisanom prevlakom. Priključci su izrađeni pomoću dva SpeakON kompatibilna konektora omogućujući povezivanje sa drugim zvučnicima.

   

  • BASO10/B – Crna verzija
  • BASO10/W – Bijela verzija
 • BASO12

  BASO zvučnici su univerzalno upotrebljivi pasivni basovi. Njihov dizajn osmišljen je tako da bude što kompaktniji, dajući maksimalne performanse u smislu kvalitete zvuka i pritiska. Njihove kutije izrađene su od čvrste visokokvalitetne šperploče, dok im elegantni dizajn omogućuje da se stave u bilo koju okolinu. BASO12 zvučnik ima 12″ visokokvalitetni woofer sa RMS snagom od 500 W i maksimalnom snagom od 1000 W. Snaga ovog zvučnika potiče iz 4″ glasovnog kalema. Ovi pažljivo odabrani visokokvalitetni materijali u saradnji sa tačnom akustičkom izradom dovode do duboke i prirode reprodukcije bassova. Visoko efikasni dizajn rezultiše osjetljivošću od 98 dB sa mogućnošću kontinuiranog stvaranja zvučnog pritiska do 125 dB. Frekvencijski odziv se kreće od 40 Hz do 300 Hz, dok se spušta na 35 Hz pri -10 dB. Osim tih akustičkih aspekata, velika pažnja posvećuje se svim ostalim aspektima što ga čini svestranijim zvučnikom. Kućište je kompaktno dizajnirano zbog 18 mm visokokvalitetnog materijala od šperploče presvučeno strukturisanom prevlakom. Priključci su izrađeni pomoću dva SpeakON kompatibilna konektora omogućujući povezivanje sa drugim zvučnicima.

   

  • BASO12/B – Crna verzija
  • BASO12/W – Bijela verzija

   

 • BASO15

  BASO zvučnici su univerzalno upotrebljivi pasivni basovi. Njihov dizajn osmišljen je tako da bude što kompaktniji, dajući maksimalne performanse u smislu kvalitete zvuka i pritiska. Njihove kutije izrađene su od čvrste visokokvalitetne šperploče, dok im elegantni dizajn omogućuje da se stave u bilo koju okolinu. BASO15 ima 15″ visoko kvalitetni woofer sa RMS snagom od 700 W i maksimalnom snagom od 1400 W. Snaga ovog zvučnika potiče iz 4″ glasovnog kalema. Ovi pažljivo odabrani visokokvalitetni materijali u saradnji sa tačnom akustičkom izradom dovode do duboke i prirode reprodukcije bassova. Visoko efikasan dizajn rezultiše osjetljivošću od 99 dB sa mogućnošću kontinuiranog stvaranja zvučnog pritiska do 127 dB. Frekvencijski odziv kreće se od 38 Hz do 300 Hz, dok se spušta na 34 Hz ​​pri -10 dB. Osim tih akustičkih aspekata, veliku pažnju posvećuje se svim ostalim aspektima što ga čini svestranijim što je više moguće. Kućište je kompaktno dizajnirano zbog 18 mm visokokvalitetnog materijala od šperploče presvučeno strukturisanom prevlakom. Integrisana ručka za nošenje i mogućnost dodavanja opcionalnog adaptera od 35 mm poboljšavaju njegovu pokretljivost. Priključci su izrađeni pomoću dva SpeakON kompatibilna konektora omogućujući povezivanje sa drugim zvučnicima.

   

  • BASO15/B – Crna verzija
  • BASO15/W – Bijela verzija
 • FX1.18

  FX serija je jedinstvena i svestrana seriju zvučnih sistema. Kada kombinujete FX1.18 bass kućište sa FX3.15 3-smjernim aktivnim zvučnikom, tada taj modularni sistem može biti skaliran i prilagođen za svaku primjenu gdje je potreban snažan sistem visoke jasnoće i kvaliteta zvuka. Kompaktno kućište opremljeno je sa DuraCoat teksurisanom bojom otpornom na vremenske uslove i opremljen je sa osam ručica za nošenje koja omogućuju lagani transport i rukovanje sistemom. Integrisani metalni okvir za montažu omogućuje jednostavno i sigurno pričvršćivanje, omogućujući da se više zvučnika montira zajedno. FX1.18 je izuzetno snažan, 18 cm bass orman, koji je oblikovan kao dio jedinstvenog i svestranog sistema FX serije. Ovo kućište ima 18″ woofer, postižući RMS snagu od 800 W, sa maksimalnom snagom od 1600 W. Osjetljivost od 102 dB i maksimalni nivo zvučnog pritiska od 131 dB u kombinaciji sa ravnim frekvencijskim odzivom od 37 Hz do 130 Hz osigurava niskofrekventno pojačanje sa napadom i definicijom. Priključci se izvode pomoću dva 4-pinska konektora zvučnika, omogućujući povezivanje kad se u istom sistemu koristi više istih zvučnika.