Aktivni zvučnici – Audac – SD SISTEMI d.o.o.

Aktivni zvučnici

 • VEXO8

  VEXO8 je monitorska zvučna kutija visokog izlaza koji sadrži 8-inčni drajver srednjeg i niskog raspona i 1″ kompresioni upravljački sklop koji je opremljen sirenom od 100 ° x 80°, pružajući snažan i detaljan zvuk u kompaktnoj kutiji. Izuzetnu preciznost i jasnoću ove kompaktne kutije proširuje opciona bass kutija, dodajući punchy & deep bass, rezultirajući fantastičnim zvukom u cijelom frekvencijskom području. Njihov elegantni ograđeni prostor omogućuje im da se koriste u modernim i trendovskim instalacionim primjenama kao što su barovi i noćni klubovi, a funkcionalne mogućnosti čine ih savršenim za upotrebu u kompaktnim mobilnim sistemima. Omogućuje snažan zvuk punog raspona sa RMS-om od 175 W i maksimalno 350 W. Priključci su izrađeni pomoću dva konektora koji omogućuju povezivanje sa drugim kutijama. Montaža u horizontalnom i vertikalnom smjeru moguće je uz uključeni zidni nosač i rotirajući rog. Dodatni 35 mm adapter može se postaviti kada se koristi u mobilnim primjenema. Zaštita od preopterećenja kompresionog drajvera osigurava se kroz unutrašnji granični krug.

   

  • VEXO8/B – 8″ kompaktni zvučnik velike izlazne snage
  • VEXO8/W – 8″ kompaktni zvučnik velike izlazne snage
 • PX110MK2

  PX serija su kompaktne monitorske zvučne kutije sa punim rasponom zvuka za široku paletu unutrašnjih primjena. Dolaze u četiri različita modela, svaka od njih sa različitom veličinom i izvedbom koja ispunjava zahtjeve za svaku konkretnu primjenu. PX110MK2 je 10-inčni model PX porodice, koji se sastoji od 10″ woofera velike izlazne snage i kompresionog drajvera sa 1″ glasovnim kalemom. Drajver za kompresiju opremljen je rotirajućom sirenom od 90 ° x 60 ° koja se može zakretati i omogućiti horizontalnu i vertikalnu upotrebu. Zahvaljujući visoko kvalitetnim komponentama i precizno optimizovanoj integrisanoj pasivnoj crossover mreži sa visokotonskim zaštitom od preopterećenja, PX110MK2 pruža jasan i prirodan zvuk sa RMS snagom od 180 W i maksimalnom snagom od 350 W. Frekvencijski opseg (-10 dB) počinje od 65 Hz do 20 kHz, a osjetljivost (1W / 1m) iznosi 98 dB, dok se maksimalni kontinuirani nivo zvučnog pritiska može postići od 120 dB. Zvučnik je izrađen je od vlakana srednje gustoće sa izdržljivom teksturom i EPDM premazom otpornim na ogrebotine. Prednja strana zvučnika ima čeličnu rešetku obloženom prahom i akustičnom prozirnom podlogom. Uvučena ručka za nošenje na zadnjoj strani čini zvučnik lakim nošenje.

   

  • PX110MK2 – Crna verzija
  • PX110MK2W – Bijela verzija
 • PX112MK2

  PX serija su kompaktne monitorske zvučne kutije sa punim rasponom zvuka za široku paletu unutrašnjih primjena. Dolaze u četiri različita modela, svaka od njih sa različitom veličinom i izvedbom koja ispunjava zahtjeve za svaku konkretnu primjenu. PX112MK2 je 12-inčni model PX porodice, koji se sastoji od 12″ woofera velike izlazne snage i kompresionog drajvera sa 1.3″ glasovnim kalemom. Drajver za kompresiju opremljen je rotirajućom sirenom od 90 ° x 75 ° koja se može zakretati i omogućiti horizontalnu i vertikalnu upotrebu. Zahvaljujući visoko kvalitetnim komponentama i precizno optimizovanoj integrisanoj pasivnoj crossover mreži sa visokotonskim zaštitom od preopterećenja, PX112 MK2 pruža jasan i prirodan zvuk sa RMS snagom od 300 W i maksimalnom snagom od 600 W. Frekvencijski opseg (-10 dB) počinje od 55 Hz do 20 kHz, a osjetljivost (1W / 1m) doseže 100 dB, dok se maksimalni kontinuirani nivo zvučnog pritiska može postići od 125 dB. Zvučnik je izrađen je od vlakana srednje gustoće sa izdržljivom teksturom i EPDM premazom otpornim na ogrebotine. Prednja strana zvučnika ima čeličnu rešetku obloženom prahom i akustičnom prozirnom podlogom. Uvučena ručka za nošenje na zadnjoj strani čini zvučnik lakim za nošenje.

   

  • PX112MK2 – Crna verzija
  • PX112MK2W – Bijela verzija
 • PX115MK2

  PX serija su kompaktne monitorske zvučne kutije sa punim rasponom zvuka za široku paletu unutrašnjih primjena. Dolaze u četiri različita modela, svaka od njih sa različitom veličinom i izvedbom koja ispunjava zahtjeve za svaku konkretnu primjenu. PX115MK2 je 15-inčni model PX porodice, koji se sastoji od 15″ woofera velike izlazne snage i kompresionog drajvera sa 1.3″ glasovnim kalemom. Drajver za kompresiju opremljen je rotirajućom sirenom od 90 ° x 75 ° koja se može zakretati i omogućiti horizontalnu i vertikalnu upotrebu. Zahvaljujući visoko kvalitetnim komponentama i precizno optimizovanoj integrisanoj pasivnoj crossover mreži sa visokotonskim zaštitom od preopterećenja, PX115MK2 pruža jasan i prirodan zvuk sa RMS snagom od 300 W i maksimalnom snagom od 600 W. Frekvencijski raspon (-10 dB) počinje od 45 Hz do 20 kHz, a osjetljivost (1 W / 1 m) doseže 100 dB, dok se maksimalni kontinuirani nivo zvučnog pritiska može postići od 125 dB. Zvučnik je izrađen je od vlakana srednje gustoće sa izdržljivom teksturom i EPDM premazom otpornim na ogrebotine. Prednja strana zvučnika ima čeličnu rešetku obloženom prahom i akustičnom prozirnom podlogom. Uvučena ručka za nošenje na zadnjoj strani čini zvučnik lakim nošenje.

   

  • PX115MK2 – Crna verzija
  • PX115MK2W – Bijela verzija
 • FX1.18

  FX serija je jedinstvena i svestrana seriju zvučnih sistema. Kada kombinujete FX1.18 bass kućište sa FX3.15 trosmjernom aktivnom zvučnom kutijom, taj modularni sistem može biti skaliran i prilagođen za svaku primjenu gdje je potreban snažan sistema visoke jasnoće i kvaliteta zvuka. Kompaktna kućišta opremljeni su sa otpornim na vremenske uslove i ogrebotine DuraCoat teksturisanom bojom i opremljeni su sa osam ručica za nošenje koje omogućuju jednostavno upravljanje i rukovanje sistemom. Integrisati metalni okvir za montažu omogućuje jednostavno i sigurno pričvršćivanje, omogućujući da se više zvučnika montiraju zajedno. FX1.18 je izuzetno snažan, bass kutija od 18cm, koji je oblikovana kao dio jedinstvenog i svestranog sistema FX serije. Ovaj zvučnik  ima 18″ woofer, postižući RMS od 800 W, sa maksimalnom snagom od 1600 W. Osjetljivost od 102 dB i maksimalni nivo zvučnog pritiska od 131 dB u kombinaciji sa frekvencijskim odzivom od 37 Hz do 130 Hz osigurava niskofrekventno pojačanje sa napadom i definicijom. Priključci se izvode pomoću dva 4-pinska konektora zvučnika, omogućujući povezivanje kad se u istom sistemu koristi više istih zvučnika.

 • FX3.15

  FX serija je jedinstvena i svestrana seriju zvučnih sistema. Kada kombinujete FX1.18 bass kućište sa FX3.15 trosmjernom aktivnom zvučnom kutijom, taj modularni sistem može biti skaliran i prilagođen za svaku primjenu gdje je potreban snažan sistema visoke jasnoće i kvaliteta zvuka. Kompaktna kućišta opremljeni su sa otpornim na vremenske uslove i ogrebotine DuraCoat teksturisanom bojom i opremljeni su sa osam ručica za nošenje koje omogućuju jednostavno upravljanje i rukovanje sistemom. Integrisati metalni okvir za montažu omogućuje jednostavno i sigurno pričvršćivanje, omogućujući da se više zvučnika montiraju zajedno. FX3.15 je 3-smjerni aktivni upravljani kompaktni High/Mid/Mid-Bass zvučnik velike izlazne snage koji je dio jedinstvenog i svestranog sistema FX serije. Ovaj trosmjerni zvučnik sadrži 15″ Mid-Bass drajver, 6″ srednji zvučnik i 1.75″ PEEK (polieter ether keton) kompresioni drajver. Cijeli sistem ima snagu od 750 W RMS-a sa maksimalnom snagom od 1500 W. Mid-Bass sekcija ima ulogu za 500 W RMS-a dok Mid dio ima ulogu u 200 W RMS, a High dio predstavlja 50 Watt RMS-a.

 • RX112MK2

  RX112MK2 je 12-inčna verzija RX porodice sa snagom od 300 W RMS-a uz 12-inčni visoko efikasni zvučnik niske frekvencije, takođe sadrži 1.3″ HF kompresioni drajver, pasivnu crossover mrežu i krug za zaštitu od preopterećenja visokotonca. Na vrhu zvučnika nalazi se ergonomska ručka za jednostavno rukovanje, a montaža se može obaviti sa ugrađenim adapterom zvučnika od 35 mm i sa 12 tačaka. RX serija su zvučne kutije sa čvrstom šperpločom i EPDM prevlakom izdržljivom na ogrebotine, što ih čini izvrsnim za unutrašnju i vanjsku primjenu, a svojim višenamjenskim oblikom mogu se koristiti kao zvučnici u liniji, kao samostojeći zvučnici ili kao binski monitori. Novo uvedena MK2 verzija RX zvučnika ima poboljšani visokotonac i opremljen je potpuno re-dizajniranom filtriranom i zaštitnom mrežom, što daje topliji i detaljniji zvuk i zaštitu od preopterećenja visokotonca. Audac preporučuje korištenje Caymon Fly 100 vijak za ojačanje tih zvučnika.

 • RX115MK2

  RX115MK2 je 15-inčna verzija RX porodice sa snagom od 300 W RMS-a Pored 15″ visoko efikasnog zvučnika niske frekvencije, takođe sadrži 1.3″ HF kompresijski drajver, pasivnu crossover mrežu i krug za zaštitu od preopterećenja visokotonca. Na vrhu zvučnika nalazi se ergonomska ručka za jednostavno rukovanje, a montaža se može obaviti sa ugrađenim adapterom zvučnika od 35 mm i sa 12 tačaka. RX serija su zvučne kutije sa čvrstom šperpločom i EPDM prevlakom izdržljivom na ogrebotine, što ih čini izvrsnim za unutrašnju i vanjsku primjenu, a svojim višenamjenskim oblikom mogu se koristiti kao zvučnici u liniji, kao samostojeći zvučnici ili kao binski monitori. Novo uvedena MK2 verzija RX zvučnika ima poboljšani visokotonac i opremljen je potpuno re-dizajniranom filtriranom i zaštitnom mrežom, što daje topliji i detaljniji zvuk i zaštitu od preopterećenja visokotonca. Audac preporučuje korištenje Caymon Fly 100 vijak za ojačanje tih zvučnika.

 • LX503MK2

  LX503MK2 je 3-smjerni stereo zvučni sistem koji se sastoji od aktivne i pasivne jedinice koje se međusobno povezuju. Nudi jednostavno i fleksibilno rješenje za široku varijaciju primjena, stvarajući jasan i snažan zvuk. Integrisano pojačalo može isporučiti snagu od 2 x 40 W, a ima ulaz na nivou linije, čime zvučni sistem može biti direktno povezan sa audio izvorima kao što su CD-svirači, DVD uređaji, prenosni računari ili MP3 playeri. Neuravnoteženi audio izvori mogu se spojiti na RCA ili 3.5mm utičnice, dok se uravnoteženi audio izvori mogu spojiti na Euro-Terminal blok priključke. Potencijalni mjerač jačine omogućuje korisniku prilagođenje jačine zvuka, dok kontrola tonova sa ​​dva područja omogućuje izjednačavanje visokih tonova i bassova. Mod se može odabrati između mono ili stereo pomoću prekidača. Magnetni zaštićeni zvučnici osiguravaju potpuni imunitet od smetnji i zračenja uzrokovanog vanjskim uređajima, čime se smanjuje šum i buka na apsolutni minimum. Dolazi sa čvrstim čeličnim nosačem za montažu, omogućujući pravilnu montažu i naginjanje.

   

  • LX503MK2/B – Crna verzija
  • LX503MK2/W – Bijela verzija
 • LX523

  LX523 je 3-smjerni stereo zvučni sistem koji se sastoji od aktivnog i pasivnog zvučnika, dizajniranog da se koristi u kombinaciji sa posebno dostupnim (ili kao skupom) ulaznim jedinicama kao što je WP523 zidna ploča i RM523 upravljačka jedinica. Može proizvesti jasan i snažan zvuk sa snagom do 2 x 40 W, koji nudi fleksibilno rješenje za široku varijaciju primjena. U kombinaciji sa WP523, nudi rješenje za primjene kao što su učionice, sobe za sastanke, prezentacijske stolove i još mnogo toga gdje govorni signal ide iz mikrofona i muzički signal sa izvora kao što su prenosni računar, CD player, MP3 player. RM523 upravljački interfejs temeljen na webu nudi rješenje za sveobuhvatnije programe gdje se višestruki signali linije i mikrofona trebaju miksati i kontrolisati, čineći ga jednostavnim, ali potpuno digitalnim kontrolisanim audio sistemom kojim se može upravljati putem web interfejsa ili RS232 veze. Magnetni oklop zvučnika uklanja buku uzrokovanu zračenjem vanjskih uređaja. Ovi zvučnici uvijek se prodaju u parovima jednog aktivnog i jednog pasivnog zvučnika koji će se koristiti zajedno i dolaze sa čvrstim čeličnim montažnim nosačem.

   

  • LX523/B – Crna verzija
  • LX523/W – Bijela verzija