Zvučnici

Aktivni zvučnici

 • VEXO8

  VEXO8 je monitorska zvučna kutija visokog izlaza koji sadrži 8-inčni drajver srednjeg i niskog raspona i 1″ kompresioni upravljački sklop koji je opremljen sirenom od 100 ° x 80°, pružajući snažan i detaljan zvuk u kompaktnoj kutiji. Izuzetnu preciznost i jasnoću ove kompaktne kutije proširuje opciona bass kutija, dodajući punchy & deep bass, rezultirajući fantastičnim zvukom u cijelom frekvencijskom području. Njihov elegantni ograđeni prostor omogućuje im da se koriste u modernim i trendovskim instalacionim primjenama kao što su barovi i noćni klubovi, a funkcionalne mogućnosti čine ih savršenim za upotrebu u kompaktnim mobilnim sistemima. Omogućuje snažan zvuk punog raspona sa RMS-om od 175 W i maksimalno 350 W. Priključci su izrađeni pomoću dva konektora koji omogućuju povezivanje sa drugim kutijama. Montaža u horizontalnom i vertikalnom smjeru moguće je uz uključeni zidni nosač i rotirajući rog. Dodatni 35 mm adapter može se postaviti kada se koristi u mobilnim primjenema. Zaštita od preopterećenja kompresionog drajvera osigurava se kroz unutrašnji granični krug.

   

  • VEXO8/B – 8″ kompaktni zvučnik velike izlazne snage
  • VEXO8/W – 8″ kompaktni zvučnik velike izlazne snage
 • PX110MK2

  PX serija su kompaktne monitorske zvučne kutije sa punim rasponom zvuka za široku paletu unutrašnjih primjena. Dolaze u četiri različita modela, svaka od njih sa različitom veličinom i izvedbom koja ispunjava zahtjeve za svaku konkretnu primjenu. PX110MK2 je 10-inčni model PX porodice, koji se sastoji od 10″ woofera velike izlazne snage i kompresionog drajvera sa 1″ glasovnim kalemom. Drajver za kompresiju opremljen je rotirajućom sirenom od 90 ° x 60 ° koja se može zakretati i omogućiti horizontalnu i vertikalnu upotrebu. Zahvaljujući visoko kvalitetnim komponentama i precizno optimizovanoj integrisanoj pasivnoj crossover mreži sa visokotonskim zaštitom od preopterećenja, PX110MK2 pruža jasan i prirodan zvuk sa RMS snagom od 180 W i maksimalnom snagom od 350 W. Frekvencijski opseg (-10 dB) počinje od 65 Hz do 20 kHz, a osjetljivost (1W / 1m) iznosi 98 dB, dok se maksimalni kontinuirani nivo zvučnog pritiska može postići od 120 dB. Zvučnik je izrađen je od vlakana srednje gustoće sa izdržljivom teksturom i EPDM premazom otpornim na ogrebotine. Prednja strana zvučnika ima čeličnu rešetku obloženom prahom i akustičnom prozirnom podlogom. Uvučena ručka za nošenje na zadnjoj strani čini zvučnik lakim nošenje.

   

  • PX110MK2 – Crna verzija
  • PX110MK2W – Bijela verzija
 • PX112MK2

  PX serija su kompaktne monitorske zvučne kutije sa punim rasponom zvuka za široku paletu unutrašnjih primjena. Dolaze u četiri različita modela, svaka od njih sa različitom veličinom i izvedbom koja ispunjava zahtjeve za svaku konkretnu primjenu. PX112MK2 je 12-inčni model PX porodice, koji se sastoji od 12″ woofera velike izlazne snage i kompresionog drajvera sa 1.3″ glasovnim kalemom. Drajver za kompresiju opremljen je rotirajućom sirenom od 90 ° x 75 ° koja se može zakretati i omogućiti horizontalnu i vertikalnu upotrebu. Zahvaljujući visoko kvalitetnim komponentama i precizno optimizovanoj integrisanoj pasivnoj crossover mreži sa visokotonskim zaštitom od preopterećenja, PX112 MK2 pruža jasan i prirodan zvuk sa RMS snagom od 300 W i maksimalnom snagom od 600 W. Frekvencijski opseg (-10 dB) počinje od 55 Hz do 20 kHz, a osjetljivost (1W / 1m) doseže 100 dB, dok se maksimalni kontinuirani nivo zvučnog pritiska može postići od 125 dB. Zvučnik je izrađen je od vlakana srednje gustoće sa izdržljivom teksturom i EPDM premazom otpornim na ogrebotine. Prednja strana zvučnika ima čeličnu rešetku obloženom prahom i akustičnom prozirnom podlogom. Uvučena ručka za nošenje na zadnjoj strani čini zvučnik lakim za nošenje.

   

  • PX112MK2 – Crna verzija
  • PX112MK2W – Bijela verzija
 • PX115MK2

  PX serija su kompaktne monitorske zvučne kutije sa punim rasponom zvuka za široku paletu unutrašnjih primjena. Dolaze u četiri različita modela, svaka od njih sa različitom veličinom i izvedbom koja ispunjava zahtjeve za svaku konkretnu primjenu. PX115MK2 je 15-inčni model PX porodice, koji se sastoji od 15″ woofera velike izlazne snage i kompresionog drajvera sa 1.3″ glasovnim kalemom. Drajver za kompresiju opremljen je rotirajućom sirenom od 90 ° x 75 ° koja se može zakretati i omogućiti horizontalnu i vertikalnu upotrebu. Zahvaljujući visoko kvalitetnim komponentama i precizno optimizovanoj integrisanoj pasivnoj crossover mreži sa visokotonskim zaštitom od preopterećenja, PX115MK2 pruža jasan i prirodan zvuk sa RMS snagom od 300 W i maksimalnom snagom od 600 W. Frekvencijski raspon (-10 dB) počinje od 45 Hz do 20 kHz, a osjetljivost (1 W / 1 m) doseže 100 dB, dok se maksimalni kontinuirani nivo zvučnog pritiska može postići od 125 dB. Zvučnik je izrađen je od vlakana srednje gustoće sa izdržljivom teksturom i EPDM premazom otpornim na ogrebotine. Prednja strana zvučnika ima čeličnu rešetku obloženom prahom i akustičnom prozirnom podlogom. Uvučena ručka za nošenje na zadnjoj strani čini zvučnik lakim nošenje.

   

  • PX115MK2 – Crna verzija
  • PX115MK2W – Bijela verzija
 • FX1.18

  FX serija je jedinstvena i svestrana seriju zvučnih sistema. Kada kombinujete FX1.18 bass kućište sa FX3.15 trosmjernom aktivnom zvučnom kutijom, taj modularni sistem može biti skaliran i prilagođen za svaku primjenu gdje je potreban snažan sistema visoke jasnoće i kvaliteta zvuka. Kompaktna kućišta opremljeni su sa otpornim na vremenske uslove i ogrebotine DuraCoat teksturisanom bojom i opremljeni su sa osam ručica za nošenje koje omogućuju jednostavno upravljanje i rukovanje sistemom. Integrisati metalni okvir za montažu omogućuje jednostavno i sigurno pričvršćivanje, omogućujući da se više zvučnika montiraju zajedno. FX1.18 je izuzetno snažan, bass kutija od 18cm, koji je oblikovana kao dio jedinstvenog i svestranog sistema FX serije. Ovaj zvučnik  ima 18″ woofer, postižući RMS od 800 W, sa maksimalnom snagom od 1600 W. Osjetljivost od 102 dB i maksimalni nivo zvučnog pritiska od 131 dB u kombinaciji sa frekvencijskim odzivom od 37 Hz do 130 Hz osigurava niskofrekventno pojačanje sa napadom i definicijom. Priključci se izvode pomoću dva 4-pinska konektora zvučnika, omogućujući povezivanje kad se u istom sistemu koristi više istih zvučnika.

 • FX3.15

  FX serija je jedinstvena i svestrana seriju zvučnih sistema. Kada kombinujete FX1.18 bass kućište sa FX3.15 trosmjernom aktivnom zvučnom kutijom, taj modularni sistem može biti skaliran i prilagođen za svaku primjenu gdje je potreban snažan sistema visoke jasnoće i kvaliteta zvuka. Kompaktna kućišta opremljeni su sa otpornim na vremenske uslove i ogrebotine DuraCoat teksturisanom bojom i opremljeni su sa osam ručica za nošenje koje omogućuju jednostavno upravljanje i rukovanje sistemom. Integrisati metalni okvir za montažu omogućuje jednostavno i sigurno pričvršćivanje, omogućujući da se više zvučnika montiraju zajedno. FX3.15 je 3-smjerni aktivni upravljani kompaktni High/Mid/Mid-Bass zvučnik velike izlazne snage koji je dio jedinstvenog i svestranog sistema FX serije. Ovaj trosmjerni zvučnik sadrži 15″ Mid-Bass drajver, 6″ srednji zvučnik i 1.75″ PEEK (polieter ether keton) kompresioni drajver. Cijeli sistem ima snagu od 750 W RMS-a sa maksimalnom snagom od 1500 W. Mid-Bass sekcija ima ulogu za 500 W RMS-a dok Mid dio ima ulogu u 200 W RMS, a High dio predstavlja 50 Watt RMS-a.

 • RX112MK2

  RX112MK2 je 12-inčna verzija RX porodice sa snagom od 300 W RMS-a uz 12-inčni visoko efikasni zvučnik niske frekvencije, takođe sadrži 1.3″ HF kompresioni drajver, pasivnu crossover mrežu i krug za zaštitu od preopterećenja visokotonca. Na vrhu zvučnika nalazi se ergonomska ručka za jednostavno rukovanje, a montaža se može obaviti sa ugrađenim adapterom zvučnika od 35 mm i sa 12 tačaka. RX serija su zvučne kutije sa čvrstom šperpločom i EPDM prevlakom izdržljivom na ogrebotine, što ih čini izvrsnim za unutrašnju i vanjsku primjenu, a svojim višenamjenskim oblikom mogu se koristiti kao zvučnici u liniji, kao samostojeći zvučnici ili kao binski monitori. Novo uvedena MK2 verzija RX zvučnika ima poboljšani visokotonac i opremljen je potpuno re-dizajniranom filtriranom i zaštitnom mrežom, što daje topliji i detaljniji zvuk i zaštitu od preopterećenja visokotonca. Audac preporučuje korištenje Caymon Fly 100 vijak za ojačanje tih zvučnika.

 • RX115MK2

  RX115MK2 je 15-inčna verzija RX porodice sa snagom od 300 W RMS-a Pored 15″ visoko efikasnog zvučnika niske frekvencije, takođe sadrži 1.3″ HF kompresijski drajver, pasivnu crossover mrežu i krug za zaštitu od preopterećenja visokotonca. Na vrhu zvučnika nalazi se ergonomska ručka za jednostavno rukovanje, a montaža se može obaviti sa ugrađenim adapterom zvučnika od 35 mm i sa 12 tačaka. RX serija su zvučne kutije sa čvrstom šperpločom i EPDM prevlakom izdržljivom na ogrebotine, što ih čini izvrsnim za unutrašnju i vanjsku primjenu, a svojim višenamjenskim oblikom mogu se koristiti kao zvučnici u liniji, kao samostojeći zvučnici ili kao binski monitori. Novo uvedena MK2 verzija RX zvučnika ima poboljšani visokotonac i opremljen je potpuno re-dizajniranom filtriranom i zaštitnom mrežom, što daje topliji i detaljniji zvuk i zaštitu od preopterećenja visokotonca. Audac preporučuje korištenje Caymon Fly 100 vijak za ojačanje tih zvučnika.

 • LX503MK2

  LX503MK2 je 3-smjerni stereo zvučni sistem koji se sastoji od aktivne i pasivne jedinice koje se međusobno povezuju. Nudi jednostavno i fleksibilno rješenje za široku varijaciju primjena, stvarajući jasan i snažan zvuk. Integrisano pojačalo može isporučiti snagu od 2 x 40 W, a ima ulaz na nivou linije, čime zvučni sistem može biti direktno povezan sa audio izvorima kao što su CD-svirači, DVD uređaji, prenosni računari ili MP3 playeri. Neuravnoteženi audio izvori mogu se spojiti na RCA ili 3.5mm utičnice, dok se uravnoteženi audio izvori mogu spojiti na Euro-Terminal blok priključke. Potencijalni mjerač jačine omogućuje korisniku prilagođenje jačine zvuka, dok kontrola tonova sa ​​dva područja omogućuje izjednačavanje visokih tonova i bassova. Mod se može odabrati između mono ili stereo pomoću prekidača. Magnetni zaštićeni zvučnici osiguravaju potpuni imunitet od smetnji i zračenja uzrokovanog vanjskim uređajima, čime se smanjuje šum i buka na apsolutni minimum. Dolazi sa čvrstim čeličnim nosačem za montažu, omogućujući pravilnu montažu i naginjanje.

   

  • LX503MK2/B – Crna verzija
  • LX503MK2/W – Bijela verzija
 • LX523

  LX523 je 3-smjerni stereo zvučni sistem koji se sastoji od aktivnog i pasivnog zvučnika, dizajniranog da se koristi u kombinaciji sa posebno dostupnim (ili kao skupom) ulaznim jedinicama kao što je WP523 zidna ploča i RM523 upravljačka jedinica. Može proizvesti jasan i snažan zvuk sa snagom do 2 x 40 W, koji nudi fleksibilno rješenje za široku varijaciju primjena. U kombinaciji sa WP523, nudi rješenje za primjene kao što su učionice, sobe za sastanke, prezentacijske stolove i još mnogo toga gdje govorni signal ide iz mikrofona i muzički signal sa izvora kao što su prenosni računar, CD player, MP3 player. RM523 upravljački interfejs temeljen na webu nudi rješenje za sveobuhvatnije programe gdje se višestruki signali linije i mikrofona trebaju miksati i kontrolisati, čineći ga jednostavnim, ali potpuno digitalnim kontrolisanim audio sistemom kojim se može upravljati putem web interfejsa ili RS232 veze. Magnetni oklop zvučnika uklanja buku uzrokovanu zračenjem vanjskih uređaja. Ovi zvučnici uvijek se prodaju u parovima jednog aktivnog i jednog pasivnog zvučnika koji će se koristiti zajedno i dolaze sa čvrstim čeličnim montažnim nosačem.

   

  • LX523/B – Crna verzija
  • LX523/W – Bijela verzija

Zvučnici za montažu na zid

 • XENO6

  XENO serija je asortiman zvučnika posebno namijenjen fiksnim audio instalacijama u modernim okruženjima, nudeći dvije različite veličine savremenih i elegantnih proizvoda. Ono što ih čini tako jedinstvenima je njihov dizajn, omogućujući im da se koriste bez dodatnog bass kutija. XENO6 je verzija od 6 inča, sa 1″ visokotoncem i 6″ Mid/Low frekvencijskih drajverom, osiguravajući zvuk visokog kvaliteta. Ova drvena kutija opremljena je tankom i elegantnom prednjom rešetkom. To čini zvučnik prikladnim za različite vrste okruženja gdje audio sistem mora stvoriti pravu atmosferu i estetski i muzički. Primjenjuje se od dizajnerskih enterijera u stambenim primjenama do savremenih maloprodajnih trgovina i restorana gdje je poželjan jasan pozadinski zvuk. XENO6 se takođe koristi u klubovima i pabovima gdje se zvuk pojačava nakon što sunce padne. Omogućuje snažan spektar zvuka sa RMS-om od 80 W i maksimalnih 160 W. Napredni integrisani zaštitni krug izbjegava štetu visokotonca kada dođe do preopterećenja. Uključeni montažni nosač omogućuje montiranje zvučnika u horizontalnom i vertikalnom položaju, što ga čini prikladnim za svaku primjenu.

   

  • XENO6/B – Crna verzija
  • XENO6/W – Bijela verzija
 • XENO8

  XENO serija je asortiman zvučnika posebno namijenjen fiksnim audio instalacijama u modernim okruženjima, nudeći dvije različite veličine savremenih i elegantnih proizvoda. Ono što ih čini tako jedinstvenima je njihov dizajn, omogućujući im da se koriste bez dodatnog bass kutija. XENO8 je verzija od 8 inča, sa 1″ visokotoncem i 8″ Mid/Low frekvencijskih drajverom, osiguravajući zvuk visokog kvaliteta. Ova drvena kutija opremljena je tankom i elegantnom prednjom rešetkom. To čini zvučnik prikladnim za različite vrste okruženja gdje audio sistem mora stvoriti pravu atmosferu i estetski i muzički. Primjenjuje se od dizajnerskih enterijera u stambenim primjenama do savremenih maloprodajnih trgovina i restorana gdje je poželjan jasan pozadinski zvuk. XENO8 se takođe koristi u klubovima i pabovima gdje se zvuk pojačava nakon što sunce padne. Omogućuje snažan spektar zvuka sa RMS-om od 120 W i maksimalnih 240 W. Napredni integrisani zaštitni krug izbjegava štetu visokotonca kada dođe do preopterećenja. Uključeni montažni nosač omogućuje montiranje zvučnika u horizontalnom i vertikalnom položaju, što ga čini prikladnim za svaku primjenu.

   

  • XENO8/B – Crna verzija
  • XENO8/W – Bijela verzija
 • ATEO2

  ATEO je serija izvanrednih zvučnika posebno dizajniranih za fiksno instaliranje u zatvorenim prostorima, od modernih stambenih zgrada do najzahtjevnijih dizajnerskih primjena u okruženjima kao što su trgovine, pabovi, restorani ili čak klubovi. ATEO2 je ultra kompaktan model ove serije koji se savršeno integriše u bilo koji enterijer. Zvuk dolazi od 2″ aluminijskog kupastog drajvera koji pruža topao i detaljan zvuk sa poboljšanim odgovorom na niskim frekvencijama zbog prenosnog dizajna. Na taj način garantovana je glatka reprodukcija zvuka sa jasnim i čistim zvukom. Interna mreža za samopodešavanje pruža optimalnu zaštitu od preopterećenja. Ima nevjerojatno dizajnirano i elegantano kućište od ABS-a koje je opremljeno visoko kvalitetnim komponentama. Ono što čini ovu seriju zvučnika tako izutetnom je posebno dizajnirana montažna konzola koja koristi Clevermount™ tehnologiju, čineći kućište zvučnika zajedno sa montažnim držačem koji olakšava instaliranje zvučnika. Montaža i spajanje zvučnika vrši se postavljanjem zidne ploče na željeno mjesto.

   

  • ATEO2D/B – 16 Ohm crna verzija
  • ATEO2D/W – 16 Ohm bijela verzija
  • ATEO2/W – Bijela verzija
  • ATEO2/B – Crna verzija
 • ATEO4

  ATEO je serija izvanrednih zvučnika posebno dizajniranih za fiksno instaliranje u zatvorenim prostorima, od modernih stambenih zgrada do najzahtjevnijih dizajnerskih primjena u okruženjima kao što su trgovine, pabovi, restorani ili čak klubovi. ATEO4 je 4-inčna verzija sa 1″ visokotoncem i 4″ Mid/Low frekvencijskim drajverom, osiguravajući istinsku prirodu zvuka i visoku vjerodostojnost reprodukciju muzike i govora. Ima nevjerojatno dizajnirano i elegantano kućište od ABS-a koje je opremljeno visoko kvalitetnim komponentama. Ono što čini ovu seriju zvučnika tako izutetnom je posebno dizajnirana montažna konzola koja koristi Clevermount™ tehnologiju, čineći kućište zvučnika zajedno sa montažnim držačem koji olakšava instaliranje zvučnika. Montaža i spajanje zvučnika jednostavno se radi pričvršćenjem metalne zidne ploče na željeno mjesto. Kada je montiran, žice moraju biti spojene na željeni terminal prilagođenog priključnog bloka. Željeni utikač napajanja za 100 V ili 8 Ohm može se odabrati odabirom terminala. Nakon toga, ostaje samo pet sekundi za uključivanje zvučnika na zidnu ploču, zatezanje sigurnosnog vijka i spremni ste za pokret.

   

  • ATEO4/B – Crna verzija
  • ATEO4/W – Bijela verzija
 • ATEO6

  ATEO je serija izvanrednih zvučnika posebno dizajniranih za fiksno instaliranje u zatvorenim prostorima, od modernih stambenih zgrada do najzahtjevnijih dizajnerskih primjena u okruženjima kao što su trgovine, pabovi, restorani ili čak klubovi. ATEO6 je 6-inčna verzija sa 1″ visokotoncem i 6″ Mid/Low frekvencijskim drajverom, osiguravajući istinsku prirodu zvuka i visoku vjerodostojnost reprodukciju muzike i govora. Ima nevjerojatno dizajnirano i elegantano kućište od ABS-a koje je opremljeno visoko kvalitetnim komponentama. Ono što čini ovu seriju zvučnika tako izutetnom je posebno dizajnirana montažna konzola koja koristi Clevermount™ tehnologiju, čineći kućište zvučnika zajedno sa montažnim držačem koji olakšava instaliranje zvučnika. Montaža i spajanje zvučnika jednostavno se radi pričvršćenjem metalne zidne ploče na željeno mjesto. Kada je montiran, žice moraju biti spojene na željeni terminal prilagođenog priključnog bloka. Željeni utikač napajanja za 100 V ili 8 Ohm može se odabrati odabirom terminala. Nakon toga, ostaje samo pet sekundi za uključivanje zvučnika na zidnu ploču, zatezanje sigurnosnog vijka i spremni ste za pokret.

   

  • ATEO6/B – Crna verzija
  • ATEO6/W – Bijela verzija
 • WX302

  WX302 je moćan dvosmjerni zvučnik koji je pogodan za široku primjenu, osiguravajući istinsku prirodnu reprodukciju muzike i govora. Opremljen je sa 1″ visokotoncem i 3″ zvučnikom niske frekvencije, koji može isporučiti snagu od 30 W. Može se koristiti u standardnim 8 Ohm sistemima, ali i u 100V PA sistemima sa utičnicama za napajanje za 20 W, 10 W i 5 W. Elegantno oblikovano sintetičko kućište dostupno je u tri različite boje (crna, bijela i srebrna), što se uklapa u bilo koju okolinu, od standardnih stambenih objekata do posebnih unutarašnjih enterijera. Uključeni montažni nosač omogućava horizontalnu i vertikalnu montažu, kao i fokusiranje zvučnika, a integrisana napredna zaštitna mreža štiti visokotonac od preopterećenja.

   

  • WX302/B – Crna verzija
  • WX302/S – Srebrena verzija
  • WX302/W – Bijela verzija
 • WX502

  WX502 je moćan dvosmjerni zvučnik koji je pogodan za široku primjenu, osiguravajući istinsku prirodnu reprodukciju muzike i govora. Opremljen je sa 1″ visokotoncem i 5 1/4″ zvučnikom niske frekvencije, koji može isporučiti snagu od 50 W. Može se koristiti u standardnim 8 Ohm sistemima, ali i u 100V PA sistemima sa utičnicama za napajanje za 40 W, 20 W i 10 W. Elegantno oblikovano sintetičko kućište dostupno je u tri različite boje (crna, bijela i srebrna), što se uklapa u bilo koju okolinu, od standardnih stambenih objekata do posebnih unutarašnjih enterijera. Uključeni montažni nosač omogućava horizontalnu i vertikalnu montažu, kao i fokusiranje zvučnika, a integrisana napredna zaštitna mreža štiti visokotonac od preopterećenja.

   

  • WX502/B – Crna verzija
  • WX502/S – Srebrena verzija
  • WX502/W – Bijela verzija
 • WX802

  WX502 je moćan dvosmjerni zvučnik koji je pogodan za široku primjenu, osiguravajući istinsku prirodnu reprodukciju muzike i govora. Opremljen je sa 1″ visokotoncem i 8″ zvučnikom niske frekvencije, koji može isporučiti snagu od 70 W. Može se koristiti u standardnim 8 Ohm sistemima, ali i u 100V PA sistemima sa utičnicama za napajanje za 60 W, 30 W i 15 W. Elegantno oblikovano sintetičko kućište dostupno je u tri različite boje (crna, bijela i srebrna), što se uklapa u bilo koju okolinu, od standardnih stambenih objekata do posebnih unutarašnjih enterijera. Uključeni montažni nosač omogućava horizontalnu i vertikalnu montažu, kao i fokusiranje zvučnika, a integrisana napredna zaštitna mreža štiti visokotonac od preopterećenja.

   

  • WX802/B – Crna verzija
  • WX802/S – Srebrena verzija
  • WX802/W – Bijela verzija
 • WX302_O

  AUDAC WX302/O zvučnici posebno su dizajnirani za vanjsku upotrebu i mogu se korisiti u različitim aplikacijama, čime se osigurava istinska reprodukcija muzike i govora. Čelične ploče sa galvanizovanim čeličnim slojem omogućuju korisnicima montiranje WX302/O zvučnika horizontalno i vertikalno. Poseban tretman sa praškastim premazom osigurava potrebnu zaštitu za sve vremenske uslove. Zbog posebnog praškastog premaza, grede mogu proći 96-satno ispitivanje slanim raspršivanjem, koje je dostiglo standard za vanjske primjene. Drenažni otvor iza aluminijske rešetke dopušta kišnici da ističe. Vodootporni AWX-5 priključak na zadnjoj strani osigurava da ovaj zvučnik odgovara standardima IP55. WX302/O je dvosmjerni zvučnik sa 3-inčnim zvučnikom niske frekvencije i visokotoncem od 1″. Sa rotirajućim vodootpornim konektorom AWX-5 na zadnjoj strani zvučnika, napajanje se može podesiti u 3 podesiva koraka za 100V i jedan korak za 8ohm standardne niske impedanse: 20 W, 10 W, 5 W @ 100 V 30 W @ 8 Ohm. Zvučnici su ugrađeni u hrapavo sintetičko kućište.

   

  • WX302/OB – Vanjska crna verzija
  • WX302/OW – Vanjska bijela verzija
 • WX502_O

  WX502/O je snažan dvosmjerni zvučnik koji je posebno dizajniran za korištenje na otvorenom, osiguravajući vjerodostojnu prirodnu reprodukciju muzike i govora. Opremljen je sa 1″ visokotoncem i 5 1/4″ niskom frekvencionim zvučnika, koji može isporučiti snagu od 50 W. Može se koristiti u standardnim 8 Ohm sistemima, ali i u 100V PA sistemima sa utičnicama snage 40 W, 20 W i 10 W. Za razliku od standardnog WX502, ova verzija je posebno obrađena za vanjsku upotrebu. Poseban tretman sa praškastim premazom osigurava potrebnu zaštitu za sve vremenske uslove. Zbog posebnog praškastog premaza, grede mogu proći 96-satno ispitivanje slanim raspršivanjem. Drenašni otvor iza aluminijske rešetke omogućava ispuštanje vode, a rotirajući 5-polni vodootporni konektor osigurava da zvučnik odgovara standardu IP55. Uključeni montažni nosač omogućava horizontalnu i vertikalnu montažu, kao i fokusiranje zvučnika, a integrisana napredna zaštitna mreža štiti visokotonac od preopterećenja. WX502/O ima ulazni stepen zaštite od 55.

   

  • WX502/OB – Crna verzija
  • WX502/OW – Bijela verzija
 • WX802_O

  AUDAC WX802/O je moćan dvosmjerni 8″ zvučnik koji je posebno dizajniran za vanjsku upotrebu. Omogućuje široku varijaciju primjene na otvorenom, osiguravajući jasnu i snažnu reprodukciju zvuka. Ovime, WX802/O je savršen pratilac za vanjske primjene gdje je poželjna jasna pozadinska muzika tokom dana, a snažniji zvuk sa dubljim bassom kada krenu žurke. Zvuk dolazi od 8″ niskog frekvencijskog zvučnika koji štiti od vremenskih uslova u kombinaciji sa 1″ kupastim visokotoncem koji su izgrađen u estetskom i čvrstom sintetičkom kućištu. Montaža zvučnika može se izvesti na horizontalan ili verzikalan način pomoću ugrađenog montažnog nosača koji prolazi 96-satno ispitivanje slanom raspršivanjem zbog svoje posebne elektrolizirane prevlake. Ispušna rupa iza aluminijske prednje rešetke dopušta da se vlaga ispusti iz kondenzacije. Vodootporni AWX-5 priključak na zadnjoj strani osigurava da ovaj zvučnik odgovara standardima IP55. Snaga se može podesiti u tri podesiva koraka za 100 V i jedan korak za 16 Ohm standardne niske impedanse.  60 W, 30 W, 15 Watt @ 100V – 70 W @ 16 Ohm.

   

  • WX802/OB – Crna verzija
  • WX802/OW – Bijela verzija
 • CSS556

  CSS556 je površinski zvučnik od 10 W koji je namijenjen za upotrebu u svim primjenama gdje nema mogućnosti integrisanja zvučnika u zidove ili plafone. Ima 6″ zvučnik sa punim rasponom zvuka koji je pogodan za pozadinsku muziku i najave i opremljen je mrežnim transformatorom sa utičnicama za napajanje za 6 W i 3 W. CSS556 je u skladu sa EN60849, koji je poznat kao standard za zvučne sisteme u hitnim slučajevima. Izrađen je od visoko kvalitetnih komponenti kako bi se osigurala prekrasna reprodukcije muzike i govora. Ima integrisani transformator od 100V sa nekoliko naponskih mogućnosti, pri čemu se mogu koristiti u standardnim Hi-Fi sistemima ili većim 100V PA sistemima niske impedans. Kupa je otporna na vlagu, pa se može koristiti u vlažnim prostorijama ili za vanjske primjene. Rešetka i kućište se mogu prefarbati kako bi se bolje integrisao u vaš enterijer.

 • WS500

  WS500 je dizajnerski zidni zvučnik sa zaobljenim oblikom od bijelog ABS-a i bijele, lakirane metalne rešetke. Zahvaljujući svom posebnom obliku i cijelokupnom izgledu, zvučnik izgleda estetski primamljivo na zidu. WS500 je pogodan za govor i muziku sa svojim širokopojasnim zvučnikom od 10 W. Opremljen je sa transformatorom od 100V i priključcima za različite naponske utičnice. Izrađen je od visoko kvalitetnih komponenti, kako bi se osigurao prekrasno topao zvuk i izuzetna reprodukcije muzike i govora. Ima integrisani transformator od 100V sa nekoliko naponskih mogućnosti, pri čemu se mogu koristiti u standardnim Hi-Fi sistemima ili većim 100V PA sistemima niske impedans. Kupa je otporna na vlagu, pa se može koristiti u vlažnim prostorijama ili za vanjske primjene. Rešetka i kućište se mogu prefarbati kako bi se bolje integrisao u vaš enterijer.

Ugradbeni zvučnici

 • CELO2

  CELO serija je AUDAC-ova vrhunska, tanka plafonska serija zvučnika koja sadrži različite modele koji mogu garantovati optimalno iskustvo za svaku situaciju i primjenu. Izuzetno kompaktna veličina omogućuje CELO2 da se glatko integriše u bilo koji interijer kao niti jedan drugi zvučnik. Vanjski promjer iznosi samo 118 mm, kao standardni upaljač, a ugrađena dubina od 95 mm omogućuje instalaciju na bilo koji plafon čineći ga nenametljivim. Zvuk dolazi od 2″ aluminijskog kupastog drajvera koji pruža puni raspon zvuka, topli i detaljan zvuk uz poboljšani odziv na niskim frekvencijama zbog prenosnog kućišta sa zatvorenim zadnjim spremnikom. Na taj način garantovana je reprodukcija zvuka sa jasnim i čistim zvukom. Interna mreža za samopodešavanje pruža optimalnu zaštitu od preopterećenja. Svi ovi detalji doprinose kvalitetu CELO2 zvučika, što rezultiše izuzetno pouzdanim zvučnikom koji proizvodi čisti zvuk uz maksimalnu snagu od 20 W i RMS snage od 10 W. Elegantan izgled sa minimalnim vizualnim uticajem stvara tanka rešetka sa vrlo tankom granicom od samo 1 mm. Da bi ih se još više uklopio, rešetka se može obojiti u istoj boji kao i okolna površina ili se može naručiti alternativna crna rešetka (GLC02/B) koji će vam pružiti besprekornu integraciju u tamnim okruženjima.

   

  • CELO2D – 16 Ohm verzija
  • CELO2 – 2″ tanki plafonski zvučnik visoke klase
 • CELO5

  Serija CELO je AUDAC-ova prva vrhunska, tanka plafonska serija zvučnika koja se sastoji od četiri modela koji mogu garantovati optimalno iskustvo za svaku situaciju i primjenu. CELO5 je model od 5-inča ove serije. Zahvaljujući tankom dizajnu rešetke sa vrlo tankom ivicom od samo 1 mm i ograničenom dubinom rešetke koji se sa plafonske površine vidi samo 3,2 mm, ovi zvučnici postaju gotovo nevidljivi prilikom montaže. Da bi se još više uklopio, rešetka se može prefarbati u istu boju kao i okolna površina ili naručiti alternativna crna rešetka (GLC05/B) koja će omogućiti besprekornu integraciju u tamnim okruženjima. Elegantana i nenametljiva rešetka održava se na mjestu pomoću snažnih neodimijskih magneta, čineći montažu i rastavljanje vrlo jednostavnim ali dovoljno pouzdanim da zadrži rešetku na mjestu tokom cijelog životnog vijeka zvučnika. Kada se rešetka ukloni, jasno se može vidjeti da su CELO zvučnici izrađeni korištenjem samo najkvalitetnijih materijala, garantujući nenadmašan zvuk. Jedan 1-inčni aluminijski kupasti visokotonac se održava na mjestu akustičnom optimizovanim rukom ispred 5″ aluminijskog kupastog woofera. Zajedno sa crossover mrežom koja se sastoji od visokokvalitetnih komponenti, rezultuje istinskom prirodnom reprodukcijom zvuka sa RMS snagom od 50 W.

 • CELO6

  Serija CELO je AUDAC-ova prva vrhunska, tanka plafonska serija zvučnika koja se sastoji od četiri modela koji mogu garantovati optimalno iskustvo za svaku situaciju i primjenu. CELO6 je model od 6-inča ove serije. Zahvaljujući tankom dizajnu rešetke sa vrlo tankom ivicom od samo 1 mm i ograničenom dubinom rešetke koji se sa plafonske površine vidi samo 3,2 mm, ovi zvučnici postaju gotovo nevidljivi prilikom montaže. Da bi se još više uklopio, rešetka se može prefarbati u istu boju kao i okolna površina ili naručiti alternativna crna rešetka (GLC06/B) koja će omogućiti besprekornu integraciju u tamnim okruženjima. Elegantana i nenametljiva rešetka održava se na mjestu pomoću snažnih neodimijskih magneta, čineći montažu i rastavljanje vrlo jednostavnim ali dovoljno pouzdanim da zadrži rešetku na mjestu tokom cijelog životnog vijeka zvučnika. Kada se rešetka ukloni, jasno se može vidjeti da su CELO zvučnici izrađeni korištenjem samo najkvalitetnijih materijala, garantujući nenadmašan zvuk. Jedan 1-inčni aluminijski kupasti visokotonac se održava na mjestu akustičnom optimizovanim rukom ispred 6″ aluminijskog kupastog woofera. Zajedno sa crossover mrežom koja se sastoji od visokokvalitetnih komponenti, rezultuje istinskom prirodnom reprodukcijom zvuka sa RMS snagom od 60 W.

 • CELO8

  Serija CELO je AUDAC-ova prva vrhunska, tanka plafonska serija zvučnika koja se sastoji od četiri modela koji mogu garantovati optimalno iskustvo za svaku situaciju i primjenu. CELO8 je model od 8-inča ove serije. Zahvaljujući tankom dizajnu rešetke sa vrlo tankom ivicom od samo 1 mm i ograničenom dubinom rešetke koji se sa plafonske površine vidi samo 3,2 mm, ovi zvučnici postaju gotovo nevidljivi prilikom montaže. Da bi se još više uklopio, rešetka se može prefarbati u istu boju kao i okolna površina ili naručiti alternativna crna rešetka (GLC08/B) koja će omogućiti besprekornu integraciju u tamnim okruženjima. Elegantana i nenametljiva rešetka održava se na mjestu pomoću snažnih neodimijskih magneta, čineći montažu i rastavljanje vrlo jednostavnim ali dovoljno pouzdanim da zadrži rešetku na mjestu tokom cijelog životnog vijeka zvučnika. Kada se rešetka ukloni, jasno se može vidjeti da su CELO zvučnici izrađeni korištenjem samo najkvalitetnijih materijala, garantujući nenadmašan zvuk. Jedan 1-inčni aluminijski kupasti visokotonac se održava na mjestu akustičnom optimizovanim rukom ispred 8″ aluminijskog kupastog woofera. Zajedno sa crossover mrežom koja se sastoji od visokokvalitetnih komponenti, rezultuje istinskom prirodnom reprodukcijom zvuka sa RMS snagom od 80 W.

 • CS424

  CS424 je visoko kvalitetni dvosmjerni plafonski zvučnik koji se sastoji od 4″ woofera i koaksijalnog montažnog 1″ visokotonca. Visoko kvalitetne komponente u kombinaciji sa čeličnim leđima mogu vam pružiti vrhunske performanse za pozadinsku muziku, kao i sisteme pozivanja, bez obzira na vrstu plafona ili površine na kojem je montiran zvučnik. Snaga od 30W, širok frekvencijski odziv i niska izobličenja čine zvučnik savršeno pogodnim za primjene koje zahtijevaju veću vjernodostojnost muzike, kao što su restorani, prodavaonice, profesionalne kancelerije i mnoge druge primjene. Integrisani transformator od 100V čini zvučnik pogodnim za upotrebu u velikim 100V Public Address sistemima. Snaga se može odabrati u tri koraka impedanse za primjene od 100 volti i 8 Ohmova za primjenu niskih impedansi pomoću rotirajuće sklopke iza prednje rešetke. Povezivanje zvučnika se može izvršiti koristeći 4-pinski priključak priključnog bloka na zadnjoj strani, omogućavajući paralelno povezivanje sa drugim zvučnicima. Instaliranje zvučnika može se postići u sekundama, bez potrebe za pristupom iznad plafona, koristeći jednostavni mehanizam brzog pričvršćivanja.

 • CS660

  CS660 je visoko kvalitetni dvosmjerni plafonski zvučnik koji se sastoji od 6.5″ woofera i koaksijalnog montažnog 1″ visokotonca. Visoko kvalitetne komponente u kombinaciji sa čeličnim leđima mogu vam pružiti vrhunske performanse za pozadinsku muziku, kao i sisteme pozivanja, bez obzira na vrstu plafona ili površine na kojem je montiran zvučnik. Velika snaga od 60W, širok frekvencijski odziv i niska izobličenja čine zvučnik savršeno pogodnim za primjene koje zahtijevaju veću vjernodostojnost muzike, kao što su barovi, restorani, hoteli i mnoge druge primjene. Integrisani transformator od 100V čini zvučnik pogodnim za upotrebu u velikim 100V Public Address sistemima. Snaga se može odabrati u tri koraka impedanse za primjene od 100 volti i 8 Ohmova za primjenu niskih impedansi pomoću rotirajuće sklopke iza prednje rešetke. Povezivanje zvučnika se može izvršiti koristeći 4-pinski priključak priključnog bloka na zadnjoj strani, omogućavajući paralelno povezivanje sa drugim zvučnicima. Instaliranje zvučnika može se postići u sekundama, bez potrebe za pristupom iznad plafona, koristeći jednostavni mehanizam brzog pričvršćivanja.

 • CS55

  Serija CS su visoko kvalitetni plafonski zvučnici, koji pružaju izuzetan kvalitet zvuka za široku varijaciju primjena, od najava do pozadinskih muzičkih sistema u širokom rasponu poslovnih primjena, uključujući hotele, restorane i pabove, poslovne kancelarije, maloprodajne objekte itd. Zvučnik CS55 za plafon ima 5 ¼“ dvostruki kupasti drajver sa kontinuiranom snagom od 10W i maksimalnom snagom od 20 W. Konstrukcija sa dvostrukom kupom čini CS55 savršenim spojem za široku varijaciju opšte namjenske primjene u rasponu od sistema za bilježenje i objavljivanje do sistema pozadinske muzike. Višeslojni transformator sa Fast-con™ omogućava brzo i glatko spajanje na 100 Volt public address ili sisteme niske impedanse. Montaža zvučnika u plafon postiže se mehanizmom Quick-fix, koji pruža dug životni vijek instalacije. Kućište zvučnike izrađen je od visoko kvalitetnog ABS-a, dok je prednja ploča prekrivena čvrstom čeličnom rešetkom obloženim prahom. Dostupna je u različitim bojama, a mogućnost farbanja rešetke garantuje uklapanje u bilo koje okruženje.

   

  • CS55/B – crna verzija 8 Ohm/100V
  • CS55/W – bijela verzija RAL9010 8 Ohm/100V
  • CS55D/W – 16 Ohm verzija
 • CS74

  Serija CS su visoko kvalitetni plafonski zvučnici, koji pružaju izuzetan kvalitet zvuka za široku varijaciju primjena, od najava do pozadinskih muzičkih sistema u širokom rasponu poslovnih primjena, uključujući hotele, restorane i pabove, poslovne kancelarije, maloprodajne objekte itd. Zvučnik CS74 za plafon ima 5 ¼“ drajver sa koaksijalnim montažnim 1″ visokotoncem sa kontinuiranom snagom od 30W i maksimalnom snagom od 60 W. Dvostruka konstrukcija čini CS74 savršenim za široku varijaciju opšte namjenske primjene garantujući visoko kvalitetnu reprodukciju muzike i govora. Tretman protiv vlage na kupi zvučnika i aluminijumskoj prednjoj rešetki štiti ga u vlažnim okruženjima. Višeslojni transformator sa Fast-con™ omogućava brzo i glatko spajanje na 100 Volt public address ili sisteme niske impedanse. Montaža zvučnika u plafon postiže se mehanizmom Quick-fix, koji pruža dug životni vijek instalacije. Kućište zvučnike izrađen je od visoko kvalitetnog ABS-a, dok je prednja ploča prekrivena čvrstom aluminijumskom rešetkom obloženim prahom. Dostupna je u različitim bojama, a mogućnost farbanja rešetke garantuje uklapanje u bilo koje okruženje.

   

  • CS74/B – Crna verzija (RAL9005)
  • CS74/W – Bijela verzija (RAL9010)
  • CS74 – Bijela verzija
 • CS75

  Serija CS su visoko kvalitetni plafonski zvučnici, koji pružaju izuzetan kvalitet zvuka za široku varijaciju primjena, od najava do pozadinskih muzičkih sistema u širokom rasponu poslovnih primjena, uključujući hotele, restorane i pabove, poslovne kancelarije, maloprodajne objekte itd. Zvučnik CS75 za plafon ima 5″ drajver sa koaksijalnim montažnim 1″ visokotoncem sa kontinuiranom snagom od 30W i maksimalnom snagom od 60 W. Dvostruka konstrukcija čini CS75 savršenim za široku varijaciju opšte namjenske primjene garantujući visoko kvalitetnu reprodukciju muzike i govora. Tretman protiv vlage na kupi zvučnika i aluminijumskoj prednjoj rešetki štiti ga u vlažnim okruženjima. Višeslojni transformator sa Fast-con™ omogućava brzo i glatko spajanje na 100 Volt public address ili sisteme niske impedanse. Montaža zvučnika u plafon postiže se mehanizmom Quick-fix, koji pruža dug životni vijek instalacije. Kućište zvučnike izrađen je od visoko kvalitetnog ABS-a, dok je prednja ploča prekrivena čvrstom aluminijumskom rešetkom obloženim prahom. Dostupna je u različitim bojama, a mogućnost farbanja rešetke garantuje uklapanje u bilo koje okruženje.

   

  • CS75/B – Crna (RAL9005) 8 Ohm/100V verzija
  • CS75/W – Bijela (RAL9010) 8 Ohm/100V verzija
  • CS75D/W – Bijela (RAL9010) 16 Ohm verzija
 • CS85

  Serija CS su visoko kvalitetni plafonski zvučnici, koji pružaju izuzetan kvalitet zvuka za široku varijaciju primjena, od najava do pozadinskih muzičkih sistema u širokom rasponu poslovnih primjena, uključujući hotele, restorane i pabove, poslovne kancelarije, maloprodajne objekte itd. Zvučnik CS85 za plafon ima 8″ drajver sa koaksijalnim montažnim 1″ visokotoncem sa kontinuiranom snagom od 40W i maksimalnom snagom od 80 W. Dvostruka konstrukcija čini CS85 savršenim za široku varijaciju opšte namjenske primjene garantujući visoko kvalitetnu reprodukciju muzike i govora. To garantuje istinsko Hi-Fi iskustvo. Tretman protiv vlage na kupi zvučnika i aluminijumskoj prednjoj rešetki štiti ga u vlažnim okruženjima. Višeslojni transformator sa Fast-con™ omogućava brzo i glatko spajanje na 100 Volt public address ili sisteme niske impedanse. Montaža zvučnika u plafon postiže se mehanizmom Quick-fix, koji pruža dug životni vijek instalacije. Kućište zvučnike izrađen je od visoko kvalitetnog ABS-a, dok je prednja ploča prekrivena čvrstom aluminijumskom rešetkom obloženim prahom. Dostupna je u različitim bojama, a mogućnost farbanja rešetke garantuje uklapanje u bilo koje okruženje.

   

  • CS85/B – Crna verzija 8 Ohm/100V
  • CS85/W – Bijela verzija (RAL9010) 8 Ohm/100V
  • CS85D/W – 16 Ohm verzija
 • CSA506

  CSA506 je budžetski prihvatljiv plafonskizvučnik sa 5″ kupom koji može proizvesti snagu od 6 W. Osigurava dobru reprodukciju govora i pozadinske muzike, a opremljen je transformatorom od 100 V koji ima utične snage za 6 W i 3 W i koji se koristi u velikim 100V PA sistemima. Zvučnik je konstruiran tako da se okvir koristi i kao osnovna konstrukcija za kupu zvučnika, pa je težina zvučnika smanjena na 500g. Uz zvučnik dolaze brze pričvrsne stezaljke.

   

  • CSA506/W – RAL9010
 • CS58

  Karakteristike proizvoda
  Dimenzije 205 x 145 mm (Ø x D)
  Težina 1.460 kg
  Konstrukcija ABS
  Dužina konekcijskog kabla 470 mm
  Montiranje 4 pričvrsna vijka
  Prednji finiš Bijela aluminijumska rešetka
  Boja Bijela (NCS S 1000-N)
 • CSF506

  CSF506MK2 je plafonski zvučnik zaštićen od požara sa 5″ kupom i može proizvesti snagu od 6 W. Osigurava dobru reprodukciju govora i pozadinske muzike, a opremljen je transformatorom od 100 V sa utičnicama za 6 W i 3 W za upotrebu u velikim 100V PA sistemima.

   

  Zvučnik je opremljen posebnom zaštitom od čelika postavljenim oko zvučnika i čeličnom prednjeg rešetkom izrađenom od protivpožarnih materijala, čime se osigurava zaštita od požara prema EN60849 standardu.

 • CSW55

  CSW55 je profesionalni plafonski zvučnik sa integrisanom bijelom LED jedinicom koja se može koristiti kao vidljivi alarmni signal. Sadrži 4 1/3″ zvučnik sa samo jednom kupom koja može proizvesti do 10W RMS snage, maksimalno 20W i osigurava dobru reprodukciju govora i pozadinske muzike u svim situacijama.

   

  Zvučnik je opremljen sa 100V linijskim transformatorom i postoje različite utične snage: 6 W, 3 W i 1.5 W na 100 V. Integrisana bijela jedinica daje svjetlosni intenzitet od 24 lumena na napon od 24V DC.

 • AWP06

  AWP06 je vodootporan plafonski zvučnik snage 6 W koji odgovara IP65 standardu. Ima 4″ zvučnik i osmišljen je za upotrebu u unutrašnjim i vanjskim prostorima, te vlažnim mjestima. Zahvaljujući širokom glatkom frekvencijskom odzivu i visokoj efikasnosti, osigurava visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike i razumljiv govor na vrlo niskim distorzijama.

   

  Može se koristiti u 8 Ohmovim sistemima niskih impedansi ili u 100V PA sistemima sa utičnicama za napajanje za 6 W, 3 W i 1,5 W.

 • SSP500

  SSP500 je zvučnik posebno dizajniran za upotrebu u sobama sa vrlo visokom temperaturom i nivoom vlažnosti kao što su saune, kupaonice, bazene, … Ima perforiranu aluminijsku rešetku sa ABS okruženjem u bijelom boji. To daje zvučniku moderan i atraktivan izgled, pa se može uklopiti u sve različite vrste enterijera. Da bi se još više uklopio u okolinu, prednji dio se lako može ofarbati u željenu boju.

   

  Zvuk je generisan dvosmjernim zvučnikom koji može proizvesti snagu od 20 W RMS koji je izgrađen od 5″ kupastog drajvera i 1″ visokotonca, stvarajući prirodan i detaljan zvuk koji će biti visoko cijenjen. Zbog polipropilenske kupe, ABS konstrukcije i visoke kvalitete korištenih materijala, SSP500 zvučnik može izdržati okruženja sa ekstremnim temperaturama i vlažnostima.

 • CS1000S

  CS1000S je 10″ zidni/plafonski subwoofer zvučnik sa super tankim dizajnom. Ugrađena dubina od samo 104 mm čini CS1000S uklopljenim u gotovo svaki zid ili plafon i može se obojiti u bilo kojoj željenu boju da se bolje uklopi u okruženje u kojem se koristi. Ovaj subwoofer nudi vrhunsku reprodukciju niskih frekvencija i idealan je za korištenje u kombinaciji sa drugim plafonskim ili zidnim zvučnicima poput WS i CS serije. Izrađen je od jakog ABS-a i opremljen je potrebnim instalacijskim priborom i spojnim stezaljkama za jednostavnu montažu. Zvučnik se može koristiti u vlažnim prostorijama ili vanjskim primjenema. CS1000S ima 10″ niskonfrekventni woofer sa izlaznom snagom od 100 W RMS i maksimalnom snagom od 200 W. Impedansa zvučnika iznosi 8 Ohm i može proizvesti nivo zvučnog pritiska do 108 dB i ima fantastičan odziv frekvencije u rasponu od 28 Hz do 300 Hz, što stvarno osigurava sjajnu reprodukciju niskih frekvencija.

 • MERO2

  MERO zvučnici će se lijepo uklopiti u bilo koji interijer zbog svog skoro nevidljivog dizajna. Ultra kompaktna veličina omogućuje MERO2 zvučniku glatko integrisanje u bilo koji interijer kao ni jedan drugi zvučnik. Vanjske dimenzije su samo 146 x 98 mm, a ugrađena dubina koja ne prelazi 70 mm omogućuje instalaciju na bilo koju površinu istovremeno bivajući nenametljiv. Zvuk dolazi od 2″ aluminijskog kupastog drajvera koji pruža puni raspon zvuka, te topli i detaljan zvuk sa poboljšanim odzivom na niskim frekvencijama. Na taj način garantovana je glatka reprodukcija zvuka sa jasnim i čistim zvukom. Interna mreža za samopodešavanje pruža optimalnu zaštitu od preopterećenja. Svi ovi detalji dijele svoj dio kvaliteta MERO2 zvučnika, što daje izutetno pouzdan zvučnik koji proizvodi čisti zvuk uz maksimalnu snagu od 20 W i RMS snagu od 10 W. Elegantan izgled sa minimalnim vizualnim uticajem stvara tanka rešetka sa vrlo tankom ivicom, dok je dugovječna stabilnost, sigurna montaža i jednostavna instalacija garantovana mehanizmom brzog učvršćivanja kojim se zvučnik može zategnuti pomoću dva vijka i Gold-Con™ priključcima. Rešetka se drži na mjestu korištenjem neodimijum magnetima, osiguravajući brzu i pouzdanu montažu. Instalacija se može izvesti i vertikalno i horizontalno.

   

  • MERO2D – 16 Ohm verzija
  • MERO2 – 2″ visoko kvalitetni tanki ugradbeni zvučnik
 • MERO5

  Odabir visoko kvalitetnih materijala u kombinaciji sa preciznom akustičnom izradom čini MERO zvučnike superiornim u svojoj klasi. Zvučnik srednje veličine MERO5 sastoji se od 5″ aluminijskog kupastog woofera i komplementarnog 1″ visokotonca koji se usklađuje i optimizuje korištenjem kvalitetne crossover mreže. Akustički optimizovana talasovod odgovara disperziji woofera i visokotonca, dok faseplug smanjuje difrakciju i poboljšava off-axis visoki frekvencijski odziv. Sve te pojedinosti doprinose čistom zvuku.

   

  Elegantan izgled sa minimalnim vizualnim uticajem stvara rešetka sa vrlo tankom ivicom, a velika jednostavnost korištenja i instalacije garantovana je pomoću mehanizma brzog učvršćivanja sa Gold-CON povezivanjem. Rešetka se drži na mjestu korištenjem neodimijskih magneta, osiguravajući brzu i stabilnu montažu. Instalacija se može izvesti i vertikalno i horizontalno, dok rotirajući visokotonac omogućuje optimalno pozicioniranje orijentacije.

 • MERO6

  Odabir visoko kvalitetnih materijala u kombinaciji sa preciznom akustičnom izradom čini MERO zvučnike superiornim u svojoj klasi. Najveći zvučnik MERO6 sastoji se od 6″ aluminijskog kupastog woofera i komplementarnog 1″ visokotonca koji se usklađuje i optimizuje korištenjem kvalitetne crossover mreže. Akustički optimizovana talasovod odgovara disperziji woofera i visokotonca, dok faseplug smanjuje difrakciju i poboljšava off-axis visoki frekvencijski odziv. Sve te pojedinosti doprinose čistom zvuku.

   

  Elegantan izgled sa minimalnim vizualnim uticajem stvara rešetka sa vrlo tankom ivicom, a velika jednostavnost korištenja i instalacije garantovana je pomoću mehanizma brzog učvršćivanja sa Gold-CON povezivanjem. Rešetka se drži na mjestu korištenjem neodimijskih magneta, osiguravajući brzu i stabilnu montažu. Instalacija se može izvesti i vertikalno i horizontalno, dok rotirajući visokotonac omogućuje optimalno pozicioniranje orijentacije.

 • WS624

  Zvučnici WS serije su visoko kvalitetni zvučnici za montiranje u zid ili plafon, pružajući izuzetan kvalitet zvuka i dosljednost za široku varijaciju primjene, za razne najave ili pozadinske muzičke sisteme, takođe za široke raspone poslovnih primjena, uključujući hotele, restorane i pabove, korporativne kancelarije, maloprodajne objekte itd. WS624 zidni/plafonski zvučnik ima 5 ¼“ drajver sa 1″ visokotoncem koji ima kontinuirano upravljanje snagom od 30 W i maksimalnu snagu od 60 W. Dvosmjerna konstrukcija čini WS624 savršenim za široku varijaciju vrlo zahtjevanih aplikacija, garantujući visoko kvalitetnu reprodukciju muzike i govora. Tretman za vlažnost na zvučniku i aluminijskom prednjoj rešetci štiti zvučnik u svim vlažnim unutrašnjim ili vanjskim prostorima. Višeslojni transformator sa Fast-con™ omogućuje brzo i glatko spajanje na 100 Volt public address sisteme ili sisteme niske impedanse. Montaža zvučnika u zid ili plafon postiže se mehanizmom Quick-fix, koji pruža veliku praktičnost i trajnost instalacija. Konstrukcija kućišta zvučnika izrađena je od visokokvalitetnog ABS-a, dok je prednja ploča prekrivena čvrstom aluminijskom rešetkom obloženom prahom. Moguće je prilagođeno farbanje rešetke za potpuno stapanje u bilo koje okruženje.

   

  • WS624/W – bijela verzija (RAL9010)
  • WS624D/W – 16 Ohm verzija
 • WS524

  Zvučnici WS serije su visoko kvalitetni zvučnici za montiranje u zid ili plafon, pružajući izuzetan kvalitet zvuka i dosljednost za široku varijaciju primjene, za razne najave ili pozadinske muzičke sisteme, takođe za široke raspone poslovnih primjena, uključujući hotele, restorane i pabove, korporativne kancelarije, maloprodajne objekte itd. WS524 zidni/plafonski zvučnik ima 5 ¼“ drajver sa koaksijalnim montažnim 1-kanalnim visokotoncem koji ima kontinuiranu snagu od 30 W i maksimalnu snagu od 60 W. Dvosmjerna konstrukcija čini WS524 savršenim za široku varijaciju vrlo zahtjevanih aplikacija, garantujući visoko kvalitetnu reprodukciju muzike i govora. Tretman za vlažnost na zvučniku i aluminijskom prednjoj rešetci štiti zvučnik u svim vlažnim unutrašnjim ili vanjskim prostorima. Višeslojni transformator sa Fast-con™ omogućuje brzo i glatko spajanje na 100 Volt public address sisteme ili sisteme niske impedanse. Montaža zvučnika u zid ili plafon postiže se mehanizmom Quick-fix, koji pruža veliku praktičnost i trajnost instalacija. Konstrukcija kućišta zvučnika izrađena je od visokokvalitetnog ABS-a, dok je prednja ploča prekrivena čvrstom aluminijskom rešetkom obloženom prahom. Moguće je prilagođeno farbanje rešetke za potpuno stapanje u bilo koje okruženje.

   

  • WS524/W – bijela verzija (RAL9010) 8 Ohm/100V
  • WS524D/W – 16 Ohm verzija

Stubne zvučne kutije

 • KYDO

  KYDO je visoki dizajnerski zvučnik sa izvanrednim zvukom i iznenađujućom velikom snagom za upotrebu u svim primjenema gdje je najvažnija sjajnost muzike i govora. Sadrži zvučnu sekciju sa 6 x 2″ drajverima, koji može proizvesti snage do 60 W i opremljen je transformatorom od 100 V sa 4 različite utične mogućnosti koje se mogu odabrati pomoću vijka za podešavanje iza prednjeg poklopca. Takođe je opremljen transformatorom od 20 W. Snage koje se mogu odabrati su 20 W, 10 W, 5 W i 2.5 W, a takođe postoji i unutrašnja sklopka za impedansu od 12 Ohm. Kućište je izrađeno od aluminijuma, što ga čini elegantnim, laganim visokim zvučnikom i posebno dizajniran zidni nosač omogućava da se zvučnik usmjeri u bilo kojem smjeru, kako bi se dobila najbolja moguća raspoložljivost zvuka.

   

  • KYDO/B – Crna verzija
  • KYDO/W – Bijela verzija
 • AXIR

  AXIR je visoki dizajnerski zvučnik sa izvanrednim zvukom i iznenađujućom velikom snagom za upotrebu u svim primjenema gdje je najvažnija sjajnost muzike i govora. Sadrži dva pojedinačne zvučničke sekcije sa 6 x 2″ drajverima, koji mogu proizvesti snagu do 120 W. Opremljen je transformatorom od 100 V sa 4 različite utične mogućnosti koje se mogu odabrati pomoću vijka za podešavanje iza prednjeg poklopca. Snage koje se mogu odabrati su 20 W, 10 W, 5 W i 2.5 W, a takođe postoji i unutrašnja sklopka za impedansu od 12 Ohm. Ugrađen je transformator od 2 x 20 W. Zvučnik se može postaviti za snage između 40W i 5W u 100V primjenema i za promjenu polarnog šablona zvučnika. Podešavajući pojedinačno gornju i donju slavinu za napajanje, dužina prenosa zvuka može se prilagoditi svakoj specifičnoj situaciji. Kućište je izrađeno od aluminijuma, što ga čini elegantnim, laganim visokim zvučnikom i posebno dizajniran zidni nosač omogućava da se zvučnik usmjeri u bilo kojem smjeru, kako bi se dobila najbolja moguća raspoložljivost zvuka.

   

  • AXIR/B – Crna verzija
  • AXIR/W – Bijela verzija
 • GIAX

  GIAX je visoki dizajnerski zvučnik sa izvanrednim zvukom i iznenađujućom velikom snagom za upotrebu u svim primjenema gdje je najvažnija sjajnost muzike i govora. Sadrži linijski niz sa 24 posebna 2″ drajvera koji se nalaze na precizno izračunatim mjestima kako bi se postiglao široki raspon zvuka, dajući dojam slušanja samo jednog izvora zvuka, ali sa većom distribucijom zvuka. Niz je sposoban proizvesti snagu od 240 W RMS-a sa maksimalnom snagom od 480 W. Sekcija zvučnika ima ukupnu impedansu od 4 Ohm. Kućište je izrađeno od aluminijuma, što ga čini elegantnim, laganim visokim zvučnikom. Uključena je ugrađena konzola za montažu, što omogućuje fokusiranje zvučnika u bilo kojem smjeru. Dvije uključene nagibne grede omogućuju ugao nagiba između 0 ° i 15 °, kako bi se dobila najbolja mogućnost slušanja.

   

  • GIAX/B – Crna verzija
  • GIAX/W – Bijela verzija
 • AXIR_O

  AXIR/O je vanjski visoki zvučnik sa snagom od 120 W koji je posebno dizajniran za vanjsku upotrebu u svim primjenema gdje je najvažnija sjajnost muzike i govora. Sadrži dvije sekcije zvučnika, od kojih svaka od njih sadrži šest 2″  visoko kvalitetnih širokopojasnih zvučnika, te pruža izvanredan zvuk i iznenađujuće visoku snagu. 100-voltni višesmjerni transformator omogućuje povezivanje zvučnika u velikim PA sistemima sa mogućnošću odabira između 40 W, 20 W i 10 W. Takođe je predviđen i četvrti odabir za spajanje u niskonaponske audio sisteme. Da bi se osigurala optimalna efikasnost i dugoročna pouzdanost u vanjskim uslovima, ima različite specifične mogućnosti. Priključak zvučnika izvodi se pomoću vodootpornog zakretnog AWX-5 konektora, pri čemu se željeni priključak za napajanje može odabrati zavisno od rotacije konektora. Drugo, 12 drajvera dobija posebnu presvlaku koja ih štiti od vanjskih elemenata, dok akustički prozirna i vodootporna tkanina ispred svakog drajvera zadržava vodu na sigurnoj udaljenosti. Dodatna pouzdanost postiže se upotrebom aluminijske prednje rešetke i montažnog nosača od nehrđajućeg čelika. Zajedno, ova poboljšanja rezultiraju izuzetnimom kvalitetom i dizajnom IP55 visokog zvučnika otpornog na vremenske uslove. Uključeni montažni nosač omogućava da zvučnik bude usmjeren u bilo kojem smjeru kako bi se postigla najbolja mogućnost slušanja.

   

  • AXIR/OB – Crna verzija
  • AXIR/OW – Bijela verzija
 • CLS420

  Serija CLS su standardni moćni visoki zvučnici sa tankim dizajnom, savršeno pogodni za široku varijaciju unutrašnjih primjena gdje je zvučnost muzike i govora vrlo važna. CLS420 ima zvučnu jedinicu koja se sastoji od 4 x 3″ drajvera, sposobnog za proizvodnju snage do 20 W RMS-a. Napredna tehnologija daje efekat slušanja jednog izvora zvuka, sa istim dimenzijama ukupne zvučne jedinice. To garantuje široku disperziju zvuka i poboljšanu razumljivost govora u akustično teškim prostorima. Neke tipične primjene visokih zvučnika su religijski objekti, auditorijumi, sportski objekti, konferencijske prostorije, prostorije za sastanke, javne zgrade, obrazovne ustanove, … Opremljen je sa 100V transformatorom sa utičnicama snage 20 W i 10 W. Kućište zvučnika izrađeno je od čvrstog aluminijuma obloženog u bijelu boju, nudeći bezvremenski dizajn koji će biti cijenjen u bilo kojem enterijeru. Za montažu CLS420 zvučnika, uključena je posebna konzola koja omogućuje fokusiranje zvučnika u bilo kom željenom smjeru.

 • CLS440/W

  Serija CLS su standardni moćni visoki zvučnici sa tankim dizajnom, savršeno pogodni za široku varijaciju unutrašnjih primjena gdje je zvučnost muzike i govora vrlo važna. CLS440 ima zvučnu jedinicu koja se sastoji od 8 x 3″ drajvera, sposobnog za proizvodnju snage do 40 W RMS-a. Napredna tehnologija daje efekat slušanja jednog izvora zvuka, sa istim dimenzijama ukupne zvučne jedinice. To garantuje široku disperziju zvuka i poboljšanu razumljivost govora u akustično teškim prostorima. Neke tipične primjene visokih zvučnika su religijski objekti, auditorijumi, sportski objekti, konferencijske prostorije, prostorije za sastanke, javne zgrade, obrazovne ustanove, … Opremljen je sa 100V transformatorom sa utičnicama snage 40 W i 20 W. Kućište zvučnika izrađeno je od čvrstog aluminijuma obloženog u bijelu boju, nudeći bezvremenski dizajn koji će biti cijenjen u bilo kojem enterijeru. Za montažu CLS440 zvučnika, uključena je posebna konzola koja omogućuje fokusiranje zvučnika u bilo kom željenom smjeru.

Prenosni razglasni zvučnici

 • HS121

  HS121 je zvučni projektor koji se temelji na 4″ drajveru posebno dizajniranom za pružanje kvalitetnog zvuka sa dugačkim rasponom zvuka u širokom rasponu unutrašnjih i vanjskih primjena. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost garantuju visoku vjerodostojnost reprodukcije uz vrhunsku projekciju jasnog i razumljivog govora pri vrlo niskom izobličenju. Pruža snagu od 20 W RMS-a u standardnim 8 Ohmskim sistemima sa maksimalnom snagom od 40 W, ali se takođe može koristiti i u 100V PA sistemu. Prilagodni transformator od 100V ima utičnice za snagu od 20 W, 10 W i 5 W koje se mogu odabrati pomoću posebnog 5-pinskog vodootpornog konektora koji omogućuje odabir željene snage zavisno od ugla rotacije konektora. Kućište je izrađeno od najsnažnijeg ABS materijala u svijetlo sivoj boji, osiguravajući uklapanje zvučnika u svim različitim okruženjima. IP rating IP65 čini ga pogodnim za unutrašnjuu i vanjsku upotrebu. Zvučnik je opremljen unutrašnjim sigurnosnim čeličnim kablom koji sprečava pad zvučnika, čak i u situacijama kada je kućište zvučnika oštećeno ili slomljeno.

 • HS208MK2

  AUDAC HS208MK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS208MK2 ima 1,3-inčni HF drajver sa 8″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. Konstrukcija HS208MK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 54, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Za spajanje se koriste dva konektora zvučnika. Drugi priključak može se koristiti za povezivanje signala sa drugim zvučnicima.

 • HS208TMK2

  AUDAC HS208TMK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS208TMK2 ima 1,3-inčni HF drajver sa 8″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. HS208TMK2 sadrži mogućnost odabira iz snage za: 120 W, 60 W, 30 W @ 100V – 8 Ohm impedansi. Konstrukcija HS208TMK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 65, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Na zadnjoj strani ćete naći kablovske stezaljke za odabir linije transformatora po želji.

 • HS212MK2

  AUDAC HS212MK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS212MK2 ima 1,8-inčni HF drajver sa 12″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. Konstrukcija HS212MK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 54, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Za spajanje se koriste dva konektora zvučnika. Drugi priključak može se koristiti za povezivanje signala sa drugim zvučnicima.

 • HS212TMK2

  AUDAC HS212TMK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS212TMK2 ima 1,8-inčni HF drajver sa 12″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. HS212TMK2 sadrži mogućnost odabira iz snage za: 240 W, 120 W, 60 W @ 100V – 8 Ohm impedansi. Konstrukcija HS212TMK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 65, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Na zadnjoj strani ćete naći kablovske stezaljke za odabir linije transformatora po želji.

 • CHA215

  CHA215 je snažan zvučnik sa RMS snagom od 15 W. Opremljen je sa prilagodnim linijskim transformatorom za napajanje i može se koristiti u 70V ili 100V PA instalacijama pri 15 W, 7,5 W, 3,75 W ili 1,9 W. Serija CHA su zvučnici sa kompresovanim rogovima posebno dizajnirani za primjene za najave i pozadinsku muziku i nudi trajnost i optimalnu reprodukciju govora i muzike. Opremljeni su sa prilagodnim linijskim transformatorom i može se koristiti u primjenama za sisteme javne adrese 70V / 100V.

   

  Zvučnici su izrađeni od tvrdog ABS-a, u svijetlo sivoj boji i sa čvrstim podesivim nosačem. Ulazna zaštita IP56 ih čini prikladnom za vanjsku upotrebu.

 • CHA230

  CHA230 je zvučnika dugog dometa sa RMS snagom od 30 W. Opremljen je sa prilagodnim linijskim transformatorom za napajanje i može se koristiti u 70V ili 100V PA instalacijama pri 30 W, 20 W, 10 W ili 5 W. Serija CHA su zvučnici sa kompresovanim rogovima posebno dizajnirani za primjene za najave i pozadinsku muziku i nudi trajnost i optimalnu reprodukciju govora i muzike. Opremljeni su sa prilagodnim linijskim transformatorom i može se koristiti u primjenama za sisteme javne adrese 70V / 100V.

   

  Zvučnici su izrađeni od tvrdog ABS-a, u svijetlo sivoj boji i sa čvrstim podesivim nosačem. Ulazna zaštita IP56 ih čini prikladnom za vanjsku upotrebu.

Zvučni projektori

 • ASP20

  SP serija su visoko efikasni zvučni projektori namijenjeni pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Sve su vodootporni kako bi se mogli koristiti unutra i na otvorenom, te su idealne za upotrebu u velikim 100V emitovanim sistemima kao što su željezničke stanice ili aerodromi. Svi oni zadovoljavaju IP56 standard ulazne zaštite. ASP20 je kuglasti zvučnik od 20 W, opremljen sa 8″ drajverom i 100V transformatorom sa različitim snagama napajanja za 20 W, 10 W, 5 W i 2.5 W. Njegov široki frekvencijski odziv i visoka efikasnost garantuju visoku vjernodostojnost i reprodukciju govora sa horizontalnom pokrivenošću od 360°, što ga čini idealnim za velika, otvorena područja poput dvorana ili velikih maloprodajnih objekata. ABS kućište je otporno na vlagu i UV zračenje i opremljeno je priključnim kablom od 1,5 m sa čeličnim jezgrom koja zadovoljava sve sigurnosni zahtjeve za montažu na plafon.

 • SP20

  SP serija su visoko efikasni zvučni projektori namijenjeni pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Sve su vodootporni kako bi se mogli koristiti unutra i na otvorenom, te su idealne za upotrebu u velikim 100V emitovanim sistemima kao što su željezničke stanice ili aerodromi. Svi oni zadovoljavaju IP56 standard ulazne zaštite. SP20 je visoko efikasni zvučni projektor sa RMS snagom od 20 W, namijenjen pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Opremljen je 5-inčnim širokim zvučnikom, a snaga se može podesiti pomoću integrisanog 100V transformatora sa utičnicama za napajanje za 20 W, 10 W, 5 W i 2.5 W na 100 V. Zvučnik se lako može montirati na bilo koji zid ili plafon zahvaljujući ABS kućištu koje je otporno na vremenske uslove i koje dolazi sa bijelom aluminijskom rešetkom. Zvučnik ima IP rating od 56, pri čemu se može koristiti unutra kao i vani za široku varijaciju primjena.

 • SP202

  SP serija su visoko efikasni zvučni projektori namijenjeni pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Sve su vodootporni kako bi se mogli koristiti unutra i na otvorenom, te su idealne za upotrebu u velikim 100V emitovanim sistemima kao što su željezničke stanice ili aerodromi. Svi oni zadovoljavaju IP56 standard ulazne zaštite. SP202 je profesionalni vodootporni dvosmjerni zvučni projektor otporan na vlagu sa visokim nivoom efikasnosti. Sadrži 2 x 5″ drajvere sa punim rasponom zvuka i ugrađeni 100V linijski transformator sa utičnicama za napajanje za 2 x 10 W, 2 x 5 W ili 2 x 2,5 W koji se mogu odabrati povezivanjem odgovarajućeg para 4 jezgrenog priključnog kabla. Kućište, rešetka i držač izrađeni su od vremenski otpornog i vodonepropusnog aluminijuma.

 • SP22

  SP serija su visoko efikasni zvučni projektori namijenjeni pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Sve su vodootporni kako bi se mogli koristiti unutra i na otvorenom, te su idealne za upotrebu u velikim 100V emitovanim sistemima kao što su željezničke stanice ili aerodromi. Svi oni zadovoljavaju IP56 standard ulazne zaštite. SP22je profesionalni vodootporni dvosmjerni zvučni projektor otporan na vlagu sa visokim nivoom efikasnosti. Sadrži 5-inčni drajver sa punim rasponom zvuka i ugrađeni 100V transformator sa utičnicama za napajanje za 20 W, 10 W ili 5 W, koji se mogu odabrati povezivanjem odgovarajućeg para 4-jezgrenog priključnog kabla.

Bas zvučne kutije

 • BASO10

  BASO zvučnici su univerzalno upotrebljivi pasivni basovi. Njihov dizajn osmišljen je tako da bude što kompaktniji, dajući maksimalne performanse u smislu kvalitete zvuka i pritiska. Njihove kutije izrađene su od čvrste visokokvalitetnešperploče, dok im elegantni dizajn omogućuje da se stave u bilo koju okolinu. BASO10 zvučnik ima 10″ visokokvalitetni woofer sa RMS snagom od 225 W i maksimalnom snagom od 450 W. Snaga ovog zvučnika potiče iz četvoroslojnog 1.5″ zvučnog kalema u kombinaciji sa feritnim magnetom koji pruža neobičan visok faktor zvuka. Ovi pažljivo odabrani visokokvalitetni materijali u saradnji sa tačnom akustičkom izradom dovode do duboke i prirode reprodukcije bassova. Visoko efikasni dizajn rezultiše osjetljivošću od 96 dB sa mogućnošću kontinuiranog stvaranja zvučnog pritiska do 120 dB. Frekvencijski odziv kreće se od 54 Hz do 1,2 kHz, dok se spušta do 38 Hz pri -10 dB. Osim tih akustičkih aspekata, velika pažnja posvećuje se svim ostalim aspektima što ga čini svestranijim zvučnikom. Kućište je kompaktno dizajnirano zbog 15 mm visokokvalitetnog materijala od šperploče presvučeno strukturisanom prevlakom. Priključci su izrađeni pomoću dva SpeakON kompatibilna konektora omogućujući povezivanje sa drugim zvučnicima.

   

  • BASO10/B – Crna verzija
  • BASO10/W – Bijela verzija
 • BASO12

  BASO zvučnici su univerzalno upotrebljivi pasivni basovi. Njihov dizajn osmišljen je tako da bude što kompaktniji, dajući maksimalne performanse u smislu kvalitete zvuka i pritiska. Njihove kutije izrađene su od čvrste visokokvalitetne šperploče, dok im elegantni dizajn omogućuje da se stave u bilo koju okolinu. BASO12 zvučnik ima 12″ visokokvalitetni woofer sa RMS snagom od 500 W i maksimalnom snagom od 1000 W. Snaga ovog zvučnika potiče iz 4″ glasovnog kalema. Ovi pažljivo odabrani visokokvalitetni materijali u saradnji sa tačnom akustičkom izradom dovode do duboke i prirode reprodukcije bassova. Visoko efikasni dizajn rezultiše osjetljivošću od 98 dB sa mogućnošću kontinuiranog stvaranja zvučnog pritiska do 125 dB. Frekvencijski odziv se kreće od 40 Hz do 300 Hz, dok se spušta na 35 Hz pri -10 dB. Osim tih akustičkih aspekata, velika pažnja posvećuje se svim ostalim aspektima što ga čini svestranijim zvučnikom. Kućište je kompaktno dizajnirano zbog 18 mm visokokvalitetnog materijala od šperploče presvučeno strukturisanom prevlakom. Priključci su izrađeni pomoću dva SpeakON kompatibilna konektora omogućujući povezivanje sa drugim zvučnicima.

   

  • BASO12/B – Crna verzija
  • BASO12/W – Bijela verzija

   

 • BASO15

  BASO zvučnici su univerzalno upotrebljivi pasivni basovi. Njihov dizajn osmišljen je tako da bude što kompaktniji, dajući maksimalne performanse u smislu kvalitete zvuka i pritiska. Njihove kutije izrađene su od čvrste visokokvalitetne šperploče, dok im elegantni dizajn omogućuje da se stave u bilo koju okolinu. BASO15 ima 15″ visoko kvalitetni woofer sa RMS snagom od 700 W i maksimalnom snagom od 1400 W. Snaga ovog zvučnika potiče iz 4″ glasovnog kalema. Ovi pažljivo odabrani visokokvalitetni materijali u saradnji sa tačnom akustičkom izradom dovode do duboke i prirode reprodukcije bassova. Visoko efikasan dizajn rezultiše osjetljivošću od 99 dB sa mogućnošću kontinuiranog stvaranja zvučnog pritiska do 127 dB. Frekvencijski odziv kreće se od 38 Hz do 300 Hz, dok se spušta na 34 Hz ​​pri -10 dB. Osim tih akustičkih aspekata, veliku pažnju posvećuje se svim ostalim aspektima što ga čini svestranijim što je više moguće. Kućište je kompaktno dizajnirano zbog 18 mm visokokvalitetnog materijala od šperploče presvučeno strukturisanom prevlakom. Integrisana ručka za nošenje i mogućnost dodavanja opcionalnog adaptera od 35 mm poboljšavaju njegovu pokretljivost. Priključci su izrađeni pomoću dva SpeakON kompatibilna konektora omogućujući povezivanje sa drugim zvučnicima.

   

  • BASO15/B – Crna verzija
  • BASO15/W – Bijela verzija
 • FX1.18

  FX serija je jedinstvena i svestrana seriju zvučnih sistema. Kada kombinujete FX1.18 bass kućište sa FX3.15 3-smjernim aktivnim zvučnikom, tada taj modularni sistem može biti skaliran i prilagođen za svaku primjenu gdje je potreban snažan sistem visoke jasnoće i kvaliteta zvuka. Kompaktno kućište opremljeno je sa DuraCoat teksurisanom bojom otpornom na vremenske uslove i opremljen je sa osam ručica za nošenje koja omogućuju lagani transport i rukovanje sistemom. Integrisani metalni okvir za montažu omogućuje jednostavno i sigurno pričvršćivanje, omogućujući da se više zvučnika montira zajedno. FX1.18 je izuzetno snažan, 18 cm bass orman, koji je oblikovan kao dio jedinstvenog i svestranog sistema FX serije. Ovo kućište ima 18″ woofer, postižući RMS snagu od 800 W, sa maksimalnom snagom od 1600 W. Osjetljivost od 102 dB i maksimalni nivo zvučnog pritiska od 131 dB u kombinaciji sa ravnim frekvencijskim odzivom od 37 Hz do 130 Hz osigurava niskofrekventno pojačanje sa napadom i definicijom. Priključci se izvode pomoću dva 4-pinska konektora zvučnika, omogućujući povezivanje kad se u istom sistemu koristi više istih zvučnika.

Zvučnici za vanjsku montažu

 • CSW55

  CSW55 je profesionalni plafonski zvučnik sa integrisanom bijelom LED jedinicom koja se može koristiti kao vidljivi alarmni signal. Sadrži 4 1/3″ zvučnik sa samo jednom kupom koja može proizvesti do 10W RMS snage, maksimalno 20W i osigurava dobru reprodukciju govora i pozadinske muzike u svim situacijama.

   

  Zvučnik je opremljen sa 100V linijskim transformatorom i postoje različite utične snage: 6 W, 3 W i 1.5 W na 100 V. Integrisana bijela jedinica daje svjetlosni intenzitet od 24 lumena na napon od 24V DC.

 • SSP500

  SSP500 je zvučnik posebno dizajniran za upotrebu u sobama sa vrlo visokom temperaturom i nivoom vlažnosti kao što su saune, kupaonice, bazene, … Ima perforiranu aluminijsku rešetku sa ABS okruženjem u bijelom boji. To daje zvučniku moderan i atraktivan izgled, pa se može uklopiti u sve različite vrste enterijera. Da bi se još više uklopio u okolinu, prednji dio se lako može ofarbati u željenu boju.

   

  Zvuk je generisan dvosmjernim zvučnikom koji može proizvesti snagu od 20 W RMS koji je izgrađen od 5″ kupastog drajvera i 1″ visokotonca, stvarajući prirodan i detaljan zvuk koji će biti visoko cijenjen. Zbog polipropilenske kupe, ABS konstrukcije i visoke kvalitete korištenih materijala, SSP500 zvučnik može izdržati okruženja sa ekstremnim temperaturama i vlažnostima.

 • WX302_O

  AUDAC WX302/O zvučnici posebno su dizajnirani za vanjsku upotrebu i mogu se korisiti u različitim aplikacijama, čime se osigurava istinska reprodukcija muzike i govora. Čelične ploče sa galvanizovanim čeličnim slojem omogućuju korisnicima montiranje WX302/O zvučnika horizontalno i vertikalno. Poseban tretman sa praškastim premazom osigurava potrebnu zaštitu za sve vremenske uslove. Zbog posebnog praškastog premaza, grede mogu proći 96-satno ispitivanje slanim raspršivanjem, koje je dostiglo standard za vanjske primjene. Drenažni otvor iza aluminijske rešetke dopušta kišnici da ističe. Vodootporni AWX-5 priključak na zadnjoj strani osigurava da ovaj zvučnik odgovara standardima IP55. WX302/O je dvosmjerni zvučnik sa 3-inčnim zvučnikom niske frekvencije i visokotoncem od 1″. Sa rotirajućim vodootpornim konektorom AWX-5 na zadnjoj strani zvučnika, napajanje se može podesiti u 3 podesiva koraka za 100V i jedan korak za 8ohm standardne niske impedanse: 20 W, 10 W, 5 W @ 100 V 30 W @ 8 Ohm. Zvučnici su ugrađeni u hrapavo sintetičko kućište.

   

  • WX302/OB – Vanjska crna verzija
  • WX302/OW – Vanjska bijela verzija
 • WX502_O

  WX502/O je snažan dvosmjerni zvučnik koji je posebno dizajniran za korištenje na otvorenom, osiguravajući vjerodostojnu prirodnu reprodukciju muzike i govora. Opremljen je sa 1″ visokotoncem i 5 1/4″ niskom frekvencionim zvučnika, koji može isporučiti snagu od 50 W. Može se koristiti u standardnim 8 Ohm sistemima, ali i u 100V PA sistemima sa utičnicama snage 40 W, 20 W i 10 W. Za razliku od standardnog WX502, ova verzija je posebno obrađena za vanjsku upotrebu. Poseban tretman sa praškastim premazom osigurava potrebnu zaštitu za sve vremenske uslove. Zbog posebnog praškastog premaza, grede mogu proći 96-satno ispitivanje slanim raspršivanjem. Drenašni otvor iza aluminijske rešetke omogućava ispuštanje vode, a rotirajući 5-polni vodootporni konektor osigurava da zvučnik odgovara standardu IP55. Uključeni montažni nosač omogućava horizontalnu i vertikalnu montažu, kao i fokusiranje zvučnika, a integrisana napredna zaštitna mreža štiti visokotonac od preopterećenja. WX502/O ima ulazni stepen zaštite od 55.

   

  • WX502/OB – Crna verzija
  • WX502/OW – Bijela verzija
 • WX802_O

  AUDAC WX802/O je moćan dvosmjerni 8″ zvučnik koji je posebno dizajniran za vanjsku upotrebu. Omogućuje široku varijaciju primjene na otvorenom, osiguravajući jasnu i snažnu reprodukciju zvuka. Ovime, WX802/O je savršen pratilac za vanjske primjene gdje je poželjna jasna pozadinska muzika tokom dana, a snažniji zvuk sa dubljim bassom kada krenu žurke. Zvuk dolazi od 8″ niskog frekvencijskog zvučnika koji štiti od vremenskih uslova u kombinaciji sa 1″ kupastim visokotoncem koji su izgrađen u estetskom i čvrstom sintetičkom kućištu. Montaža zvučnika može se izvesti na horizontalan ili verzikalan način pomoću ugrađenog montažnog nosača koji prolazi 96-satno ispitivanje slanom raspršivanjem zbog svoje posebne elektrolizirane prevlake. Ispušna rupa iza aluminijske prednje rešetke dopušta da se vlaga ispusti iz kondenzacije. Vodootporni AWX-5 priključak na zadnjoj strani osigurava da ovaj zvučnik odgovara standardima IP55. Snaga se može podesiti u tri podesiva koraka za 100 V i jedan korak za 16 Ohm standardne niske impedanse.  60 W, 30 W, 15 Watt @ 100V – 70 W @ 16 Ohm.

   

  • WX802/OB – Crna verzija
  • WX802/OW – Bijela verzija
 • AXIR_O

  AXIR/O je vanjski visoki zvučnik sa snagom od 120 W koji je posebno dizajniran za vanjsku upotrebu u svim primjenema gdje je najvažnija sjajnost muzike i govora. Sadrži dvije sekcije zvučnika, od kojih svaka od njih sadrži šest 2″  visoko kvalitetnih širokopojasnih zvučnika, te pruža izvanredan zvuk i iznenađujuće visoku snagu. 100-voltni višesmjerni transformator omogućuje povezivanje zvučnika u velikim PA sistemima sa mogućnošću odabira između 40 W, 20 W i 10 W. Takođe je predviđen i četvrti odabir za spajanje u niskonaponske audio sisteme. Da bi se osigurala optimalna efikasnost i dugoročna pouzdanost u vanjskim uslovima, ima različite specifične mogućnosti. Priključak zvučnika izvodi se pomoću vodootpornog zakretnog AWX-5 konektora, pri čemu se željeni priključak za napajanje može odabrati zavisno od rotacije konektora. Drugo, 12 drajvera dobija posebnu presvlaku koja ih štiti od vanjskih elemenata, dok akustički prozirna i vodootporna tkanina ispred svakog drajvera zadržava vodu na sigurnoj udaljenosti. Dodatna pouzdanost postiže se upotrebom aluminijske prednje rešetke i montažnog nosača od nehrđajućeg čelika. Zajedno, ova poboljšanja rezultiraju izuzetnimom kvalitetom i dizajnom IP55 visokog zvučnika otpornog na vremenske uslove. Uključeni montažni nosač omogućava da zvučnik bude usmjeren u bilo kojem smjeru kako bi se postigla najbolja mogućnost slušanja.

   

  • AXIR/OB – Crna verzija
  • AXIR/OW – Bijela verzija
 • HS121

  HS121 je zvučni projektor koji se temelji na 4″ drajveru posebno dizajniranom za pružanje kvalitetnog zvuka sa dugačkim rasponom zvuka u širokom rasponu unutrašnjih i vanjskih primjena. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost garantuju visoku vjerodostojnost reprodukcije uz vrhunsku projekciju jasnog i razumljivog govora pri vrlo niskom izobličenju. Pruža snagu od 20 W RMS-a u standardnim 8 Ohmskim sistemima sa maksimalnom snagom od 40 W, ali se takođe može koristiti i u 100V PA sistemu. Prilagodni transformator od 100V ima utičnice za snagu od 20 W, 10 W i 5 W koje se mogu odabrati pomoću posebnog 5-pinskog vodootpornog konektora koji omogućuje odabir željene snage zavisno od ugla rotacije konektora. Kućište je izrađeno od najsnažnijeg ABS materijala u svijetlo sivoj boji, osiguravajući uklapanje zvučnika u svim različitim okruženjima. IP rating IP65 čini ga pogodnim za unutrašnjuu i vanjsku upotrebu. Zvučnik je opremljen unutrašnjim sigurnosnim čeličnim kablom koji sprečava pad zvučnika, čak i u situacijama kada je kućište zvučnika oštećeno ili slomljeno.

 • HS208MK2

  AUDAC HS208MK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS208MK2 ima 1,3-inčni HF drajver sa 8″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. Konstrukcija HS208MK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 54, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Za spajanje se koriste dva konektora zvučnika. Drugi priključak može se koristiti za povezivanje signala sa drugim zvučnicima.

 • HS208TMK2

  AUDAC HS208TMK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS208TMK2 ima 1,3-inčni HF drajver sa 8″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. HS208TMK2 sadrži mogućnost odabira iz snage za: 120 W, 60 W, 30 W @ 100V – 8 Ohm impedansi. Konstrukcija HS208TMK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 65, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Na zadnjoj strani ćete naći kablovske stezaljke za odabir linije transformatora po želji.

 • HS212MK2

  AUDAC HS212MK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS212MK2 ima 1,8-inčni HF drajver sa 12″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. Konstrukcija HS212MK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 54, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Za spajanje se koriste dva konektora zvučnika. Drugi priključak može se koristiti za povezivanje signala sa drugim zvučnicima.

 • HS212TMK2

  AUDAC HS212TMK2 je zvučni sistem dizajniran da omogući dugi raspon projekcije zvuka u raznim fiksnim unutrašnjim i vanjskim primjenama. Njegov široki, glatki frekvencijski odziv i visoka efikasnost osiguravaju visoku vjerodostojnost reprodukcije muzike uz vrhunsku projekciju jasnog, razumljivog govora na vrlo niskoj distorziji. HS212TMK2 ima 1,8-inčni HF drajver sa 12″ LF zvučnom kombinacijom za najbolju reprodukciju zvuka i ima vrlo poseban šablon pokrivanja od 40° horizontalno i vertikalno. HS212TMK2 sadrži mogućnost odabira iz snage za: 240 W, 120 W, 60 W @ 100V – 8 Ohm impedansi. Konstrukcija HS212TMK2 izrađena je od poliestera sa teksturom EDPM crne prevlake i perforirane aluminijske rešetke. Iza aluminijske rešetke se nalazi akustična pjena koja spriječava kišu da dodje u dodir sa važnim komponentama zvučnika. Zahvaljujući stepenu ulazne zaštite (IP) od 65, ovaj zvučnik je prikladan za sve okoline u kojima je prisutna vlaga. Na zadnjoj strani ćete naći kablovske stezaljke za odabir linije transformatora po želji.

 • CHA215

  CHA215 je snažan zvučnik sa RMS snagom od 15 W. Opremljen je sa prilagodnim linijskim transformatorom za napajanje i može se koristiti u 70V ili 100V PA instalacijama pri 15 W, 7,5 W, 3,75 W ili 1,9 W. Serija CHA su zvučnici sa kompresovanim rogovima posebno dizajnirani za primjene za najave i pozadinsku muziku i nudi trajnost i optimalnu reprodukciju govora i muzike. Opremljeni su sa prilagodnim linijskim transformatorom i može se koristiti u primjenama za sisteme javne adrese 70V / 100V.

   

  Zvučnici su izrađeni od tvrdog ABS-a, u svijetlo sivoj boji i sa čvrstim podesivim nosačem. Ulazna zaštita IP56 ih čini prikladnom za vanjsku upotrebu.

 • CHA230

  CHA230 je zvučnika dugog dometa sa RMS snagom od 30 W. Opremljen je sa prilagodnim linijskim transformatorom za napajanje i može se koristiti u 70V ili 100V PA instalacijama pri 30 W, 20 W, 10 W ili 5 W. Serija CHA su zvučnici sa kompresovanim rogovima posebno dizajnirani za primjene za najave i pozadinsku muziku i nudi trajnost i optimalnu reprodukciju govora i muzike. Opremljeni su sa prilagodnim linijskim transformatorom i može se koristiti u primjenama za sisteme javne adrese 70V / 100V.

   

  Zvučnici su izrađeni od tvrdog ABS-a, u svijetlo sivoj boji i sa čvrstim podesivim nosačem. Ulazna zaštita IP56 ih čini prikladnom za vanjsku upotrebu.

 • ASP20

  SP serija su visoko efikasni zvučni projektori namijenjeni pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Sve su vodootporni kako bi se mogli koristiti unutra i na otvorenom, te su idealne za upotrebu u velikim 100V emitovanim sistemima kao što su željezničke stanice ili aerodromi. Svi oni zadovoljavaju IP56 standard ulazne zaštite. ASP20 je kuglasti zvučnik od 20 W, opremljen sa 8″ drajverom i 100V transformatorom sa različitim snagama napajanja za 20 W, 10 W, 5 W i 2.5 W. Njegov široki frekvencijski odziv i visoka efikasnost garantuju visoku vjernodostojnost i reprodukciju govora sa horizontalnom pokrivenošću od 360°, što ga čini idealnim za velika, otvorena područja poput dvorana ili velikih maloprodajnih objekata. ABS kućište je otporno na vlagu i UV zračenje i opremljeno je priključnim kablom od 1,5 m sa čeličnim jezgrom koja zadovoljava sve sigurnosni zahtjeve za montažu na plafon.

 • SP20

  SP serija su visoko efikasni zvučni projektori namijenjeni pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Sve su vodootporni kako bi se mogli koristiti unutra i na otvorenom, te su idealne za upotrebu u velikim 100V emitovanim sistemima kao što su željezničke stanice ili aerodromi. Svi oni zadovoljavaju IP56 standard ulazne zaštite. SP20 je visoko efikasni zvučni projektor sa RMS snagom od 20 W, namijenjen pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Opremljen je 5-inčnim širokim zvučnikom, a snaga se može podesiti pomoću integrisanog 100V transformatora sa utičnicama za napajanje za 20 W, 10 W, 5 W i 2.5 W na 100 V. Zvučnik se lako može montirati na bilo koji zid ili plafon zahvaljujući ABS kućištu koje je otporno na vremenske uslove i koje dolazi sa bijelom aluminijskom rešetkom. Zvučnik ima IP rating od 56, pri čemu se može koristiti unutra kao i vani za široku varijaciju primjena.

 • SP202

  SP serija su visoko efikasni zvučni projektori namijenjeni pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Sve su vodootporni kako bi se mogli koristiti unutra i na otvorenom, te su idealne za upotrebu u velikim 100V emitovanim sistemima kao što su željezničke stanice ili aerodromi. Svi oni zadovoljavaju IP56 standard ulazne zaštite. SP202 je profesionalni vodootporni dvosmjerni zvučni projektor otporan na vlagu sa visokim nivoom efikasnosti. Sadrži 2 x 5″ drajvere sa punim rasponom zvuka i ugrađeni 100V linijski transformator sa utičnicama za napajanje za 2 x 10 W, 2 x 5 W ili 2 x 2,5 W koji se mogu odabrati povezivanjem odgovarajućeg para 4 jezgrenog priključnog kabla. Kućište, rešetka i držač izrađeni su od vremenski otpornog i vodonepropusnog aluminijuma.

 • SP22

  SP serija su visoko efikasni zvučni projektori namijenjeni pružanju dobre razumljivosti govora i pozadinske muzike u širokom rasponu primjena. Sve su vodootporni kako bi se mogli koristiti unutra i na otvorenom, te su idealne za upotrebu u velikim 100V emitovanim sistemima kao što su željezničke stanice ili aerodromi. Svi oni zadovoljavaju IP56 standard ulazne zaštite. SP22je profesionalni vodootporni dvosmjerni zvučni projektor otporan na vlagu sa visokim nivoom efikasnosti. Sadrži 5-inčni drajver sa punim rasponom zvuka i ugrađeni 100V transformator sa utičnicama za napajanje za 20 W, 10 W ili 5 W, koji se mogu odabrati povezivanjem odgovarajućeg para 4-jezgrenog priključnog kabla.