Pametni zidni kontroleri

 • DW3020

  DW3020 je ugradbeni kontrolni zidni panel koji se može montirati u kombinaciji sa R2 ili M2 pojačalom. Može se instalirati u posebnu zonu, a omogućuje vam odabir željenog izvora zvuka i podešavanje glasnoće za zonu na koju se primjenjuje. Veza između pojačala i regulatora se vrši pomoću standardnog konektora 4-pinskog terminal bloka.

   

  • DW3020/B – Crna verzija
  • DW3020/W – Bijela verzija
 • MWX45

  MWX43/45 su zidni kontrolni paneli koji se koristiti u kombinaciji sa AUDAC MTX sistemima sa višezonskih audio matrica i AUDAC AMP523 i RM523. Omogućuje odabir željenog audio izvora i kontrolu glasnoće za jednu zonu. LED ekran od 7 segmenata označava trenutni odabrani izvor zvuka (1-8) ili glasnoću. Spajanje između zidne ploče i matričnog sistema postiže se standardnim CAT5 UTP koji treba biti spojen na terminal blok na zadnjoj strani zidnog panela. Zidni paneli dostupne su u dvije različite veličine: 43 mm (MWX43) i 45 mm (MWX45), zavisno o poklopne ploče i instalacionim materijalima koji će se koristiti. Verzija od 45 mm kompatibilna je sa Audac, Niko, Legrand i drugim standardnim instalacionim materijalima od 45 x 45 mm, dok je varijanta od 43 mm namijenjena za upotrebu sa bTicino instalacionim materijalom. Zahvaljujući tankom i elegantnom izgledu, ovi zidni kontrolni paneli će se uklopiti u sve vrste različitih okruženja ili enterijera.

   

  • MWX45/B – Crna verzija
  • MWX45/W – Bijela verzija
 • DW4020

  DW4020 je ugradbeni kontrolni zidni panel koji se može montirati u kombinaciji sa R2 ili M2 pojačalom. Može se instalirati u posebnu zonu, a omogućuje vam odabir željenog izvora zvuka i podešavanje glasnoće za zonu na koju se primjenjuje. Veza između pojačala i regulatora se vrši pomoću standardnog konektora 4-pinskog terminal bloka.

   

  • DW4020/B – Crna verzija
  • DW4020/W – Bijela verzija
 • DW4018

  DW4018 je ugradbeni kontrolni zidni panel dizajniran za rad u kombinaciji sa R2 pojačalom. Može se instalirati u posebnu zonu, a omogućuje vam odabir željenog izvora zvuka i podešavanje glasnoće za zonu na koju se primjenjuje. Veza između pojačala i regulatora se vrši standardnim UTP CAT5 kablovima sa RJ45 konektorima.

   

  • DW4018/B – Crna verzija
  • DW4018/W – Bijela verzija
 • DW5066

  DW5066 je sveobuhvatni zidni kontrolni panel za višenamjenske digitalne audio matrice i multimedijske digitalne audio miksete. Nudi različite kontrolne funkcije, kao što je odabir audio izvora, pri čemu se promjena routinga može podesiti ili određene memorije („scene“ – samo za M2). Kontrola se vrši pomoću svestranog okretnog prekidača sa kojim se mogu podešavati i druge postavke kao što su glasnoća, kontrola tona, fantomska snaga, isključivanje zvuka …. Ulaz lokalne linije i mikrofona omogućava povezivanje dodatnih ulaznih jedinica sa matricom / miksetom dok se jedan od njih može pretvoriti u lokalni izlaz.  Dodatni ulazi omogućuju spajanje CD uređaja, MP3 playera ili bilo kojeg drugog audio izvora kao lokalnog ulaza dok se mikrofon može povezati radi najave. Audio ulazni signal i mikrofon može se lokalno miksati pomoću dva potenciometra sa potisnim bravama, a mikrofonskim ulazom za napajanje može se omogućiti fantomska snaga od 15V. Funkcija audio izlaza može biti vrlo korisna kod primjena gdje je potreban lokalni audio izlaz koji nosi isti audio signal kao jedan od direktnih izlaza. To može biti vrlo korisno za praćenje, snimanje ili druge svrhe ekspanzije sistema. 2,5-inčni grafički LCD ekran osigurava korisničko iskustvo za upravljanje sistemomc, a audio veze se izvode pomoću XLR (mikrofona) i stereo RCA (linija) priključaka.

   

  • DW5066/B – Crna verzija
  • DW5066/W – Bijela verzija
 • MWX65v

  MWX65 je sveobuhvatni zidni kontrolni panel koji se koristi u kombinaciji sa AUDAC MTX sistemima sa više zonskih audio matrica. Može kontrolisati ulazni signal i glasnoću za jednu zonu, a takođe sadrži dodatnu ulaznu liniju i ulaz mikrofona koji se može dodati na zonu na koju je povezan. Odabir ulaza i kontrola glasnoće, kao i dve kontrole opsega banda, mogu se upravljati pomoću svestranog okretnog prekidača dok integrisani grafički ekran od 2,5 inča osigurava ugodno korisničko iskustvo. XLR konektor koristi se kao dodatni ulaz za mikrofon dok se unos linije izvodi pomoću RCA priključaka. Signali primijenjeni na ove ulaze mogu se koristiti kao jedan dodatni lokalni ulaz. To vam omogućuje povezivanje bilo kojeg CD ili MP3 playera kao lokalnog muzičkog izvora ili spajanje mikrofona za najave ili druge obavijesti. Miksanje ulaza može se obaviti korištenjem potenciometara sa potisnim bravama. Unos mikrofona ima mogućnost pružanja 15V fantomske snage koja se može uključiti i isključiti konfiguracijom softvera. Ožičenje između matrice i zidnog panela treba izvesti pomoću standardnog UTP CAT5 kabla koji prenosi i kontrolu i audio signale na matricu, a istovremeno osigurava napajanje zidnog panela.

   

  • MWX65/B – Crna verzija
  • MWX65/W – Bijela verzija
 • WP523

  WP523 je daljinski zidni mikser koja se upotrebljava u kombinaciji sa aktivnim sistemom zvučnika LX523. Prebacuje signal iz stereo izvora zvuka (poput CD-a, tunera, MP3 playera …) ili uravnoteženog mikrofona do nivoa koja odgovara ulazu diferencijalnog signala na LX523 (RJ45), što omogućuje prenos visokokvalitetnih zvukova na velike udaljenosti između zidnog panela i zvučnika, koristeći samo jeftin CAT5 kabl. Na prednjoj strani zidnog panela dostupan je stereo RCA ulaz, zajedno sa uravnoteženim ulazom XLR mikrofona, oba imaju vlastito dugme koji omogućuje da se signali miksaju zajedno. Glavno dugme za glasnoću omogućuje podešavanje ukupne jačine sistema zvučnika. Potentiometri za miksanje su u ravnini sa površinom i oba su opremljena Push-Lock mehanizmom. Unutrašnji limitator izbjegava iskrivljavanje ulaznog signala i interveniše kada nivo ulaznog signala dosegne nivo razdvajanja. LED ‘Clip’ koji se nalazi iznad potenciometra za miksanje će zasvijetliti kada je preporučljivo smanjiti nivo. To bi trebalo učiniti vraćanjem potenciometra. Džamper na zadnjoj strani panela dopušta vam da omogućite 12V fantomsku snagu za ulaz mikrofona. Priključivanje zidnog panela treba obaviti pomoću UTP CAT5 kablova, pri čemu se može doći do udaljenosti do 500 metara.

   

  • WP523/B – Crna verzija
  • WP523/W – Bijela verzija