Zidni paneli

Pametni zidni kontroleri

 • DW3020

  DW3020 je ugradbeni kontrolni zidni panel koji se može montirati u kombinaciji sa R2 ili M2 pojačalom. Može se instalirati u posebnu zonu, a omogućuje vam odabir željenog izvora zvuka i podešavanje glasnoće za zonu na koju se primjenjuje. Veza između pojačala i regulatora se vrši pomoću standardnog konektora 4-pinskog terminal bloka.

   

  • DW3020/B – Crna verzija
  • DW3020/W – Bijela verzija
 • MWX45

  MWX43/45 su zidni kontrolni paneli koji se koristiti u kombinaciji sa AUDAC MTX sistemima sa višezonskih audio matrica i AUDAC AMP523 i RM523. Omogućuje odabir željenog audio izvora i kontrolu glasnoće za jednu zonu. LED ekran od 7 segmenata označava trenutni odabrani izvor zvuka (1-8) ili glasnoću. Spajanje između zidne ploče i matričnog sistema postiže se standardnim CAT5 UTP koji treba biti spojen na terminal blok na zadnjoj strani zidnog panela. Zidni paneli dostupne su u dvije različite veličine: 43 mm (MWX43) i 45 mm (MWX45), zavisno o poklopne ploče i instalacionim materijalima koji će se koristiti. Verzija od 45 mm kompatibilna je sa Audac, Niko, Legrand i drugim standardnim instalacionim materijalima od 45 x 45 mm, dok je varijanta od 43 mm namijenjena za upotrebu sa bTicino instalacionim materijalom. Zahvaljujući tankom i elegantnom izgledu, ovi zidni kontrolni paneli će se uklopiti u sve vrste različitih okruženja ili enterijera.

   

  • MWX45/B – Crna verzija
  • MWX45/W – Bijela verzija
 • DW4020

  DW4020 je ugradbeni kontrolni zidni panel koji se može montirati u kombinaciji sa R2 ili M2 pojačalom. Može se instalirati u posebnu zonu, a omogućuje vam odabir željenog izvora zvuka i podešavanje glasnoće za zonu na koju se primjenjuje. Veza između pojačala i regulatora se vrši pomoću standardnog konektora 4-pinskog terminal bloka.

   

  • DW4020/B – Crna verzija
  • DW4020/W – Bijela verzija
 • DW4018

  DW4018 je ugradbeni kontrolni zidni panel dizajniran za rad u kombinaciji sa R2 pojačalom. Može se instalirati u posebnu zonu, a omogućuje vam odabir željenog izvora zvuka i podešavanje glasnoće za zonu na koju se primjenjuje. Veza između pojačala i regulatora se vrši standardnim UTP CAT5 kablovima sa RJ45 konektorima.

   

  • DW4018/B – Crna verzija
  • DW4018/W – Bijela verzija
 • DW5066

  DW5066 je sveobuhvatni zidni kontrolni panel za višenamjenske digitalne audio matrice i multimedijske digitalne audio miksete. Nudi različite kontrolne funkcije, kao što je odabir audio izvora, pri čemu se promjena routinga može podesiti ili određene memorije („scene“ – samo za M2). Kontrola se vrši pomoću svestranog okretnog prekidača sa kojim se mogu podešavati i druge postavke kao što su glasnoća, kontrola tona, fantomska snaga, isključivanje zvuka …. Ulaz lokalne linije i mikrofona omogućava povezivanje dodatnih ulaznih jedinica sa matricom / miksetom dok se jedan od njih može pretvoriti u lokalni izlaz.  Dodatni ulazi omogućuju spajanje CD uređaja, MP3 playera ili bilo kojeg drugog audio izvora kao lokalnog ulaza dok se mikrofon može povezati radi najave. Audio ulazni signal i mikrofon može se lokalno miksati pomoću dva potenciometra sa potisnim bravama, a mikrofonskim ulazom za napajanje može se omogućiti fantomska snaga od 15V. Funkcija audio izlaza može biti vrlo korisna kod primjena gdje je potreban lokalni audio izlaz koji nosi isti audio signal kao jedan od direktnih izlaza. To može biti vrlo korisno za praćenje, snimanje ili druge svrhe ekspanzije sistema. 2,5-inčni grafički LCD ekran osigurava korisničko iskustvo za upravljanje sistemomc, a audio veze se izvode pomoću XLR (mikrofona) i stereo RCA (linija) priključaka.

   

  • DW5066/B – Crna verzija
  • DW5066/W – Bijela verzija
 • MWX65v

  MWX65 je sveobuhvatni zidni kontrolni panel koji se koristi u kombinaciji sa AUDAC MTX sistemima sa više zonskih audio matrica. Može kontrolisati ulazni signal i glasnoću za jednu zonu, a takođe sadrži dodatnu ulaznu liniju i ulaz mikrofona koji se može dodati na zonu na koju je povezan. Odabir ulaza i kontrola glasnoće, kao i dve kontrole opsega banda, mogu se upravljati pomoću svestranog okretnog prekidača dok integrisani grafički ekran od 2,5 inča osigurava ugodno korisničko iskustvo. XLR konektor koristi se kao dodatni ulaz za mikrofon dok se unos linije izvodi pomoću RCA priključaka. Signali primijenjeni na ove ulaze mogu se koristiti kao jedan dodatni lokalni ulaz. To vam omogućuje povezivanje bilo kojeg CD ili MP3 playera kao lokalnog muzičkog izvora ili spajanje mikrofona za najave ili druge obavijesti. Miksanje ulaza može se obaviti korištenjem potenciometara sa potisnim bravama. Unos mikrofona ima mogućnost pružanja 15V fantomske snage koja se može uključiti i isključiti konfiguracijom softvera. Ožičenje između matrice i zidnog panela treba izvesti pomoću standardnog UTP CAT5 kabla koji prenosi i kontrolu i audio signale na matricu, a istovremeno osigurava napajanje zidnog panela.

   

  • MWX65/B – Crna verzija
  • MWX65/W – Bijela verzija
 • WP523

  WP523 je daljinski zidni mikser koja se upotrebljava u kombinaciji sa aktivnim sistemom zvučnika LX523. Prebacuje signal iz stereo izvora zvuka (poput CD-a, tunera, MP3 playera …) ili uravnoteženog mikrofona do nivoa koja odgovara ulazu diferencijalnog signala na LX523 (RJ45), što omogućuje prenos visokokvalitetnih zvukova na velike udaljenosti između zidnog panela i zvučnika, koristeći samo jeftin CAT5 kabl. Na prednjoj strani zidnog panela dostupan je stereo RCA ulaz, zajedno sa uravnoteženim ulazom XLR mikrofona, oba imaju vlastito dugme koji omogućuje da se signali miksaju zajedno. Glavno dugme za glasnoću omogućuje podešavanje ukupne jačine sistema zvučnika. Potentiometri za miksanje su u ravnini sa površinom i oba su opremljena Push-Lock mehanizmom. Unutrašnji limitator izbjegava iskrivljavanje ulaznog signala i interveniše kada nivo ulaznog signala dosegne nivo razdvajanja. LED ‘Clip’ koji se nalazi iznad potenciometra za miksanje će zasvijetliti kada je preporučljivo smanjiti nivo. To bi trebalo učiniti vraćanjem potenciometra. Džamper na zadnjoj strani panela dopušta vam da omogućite 12V fantomsku snagu za ulaz mikrofona. Priključivanje zidnog panela treba obaviti pomoću UTP CAT5 kablova, pri čemu se može doći do udaljenosti do 500 metara.

   

  • WP523/B – Crna verzija
  • WP523/W – Bijela verzija

Kontroleri jačine zvuka

 • VC3036

  VC3036 je ugradbeni zidni kontrole glasnoće za 100V PA instalacije. Kompatibilan je sa AUDAC i Niko instalacionim materijalima. Glasnoća se može podesiti preko rotirajućeg točkića u deset koraka od 3 dB, a maksimalna snaga je 36 W. Ugrađeni relej omogućava izgradnju prioritetnih krugova između nekoliko kontrolera.

   

  • VC3036/B – Crna verzija
  • VC3036/W – Bijela verzija
 • VC3208

  VC3208 je ugradbeni zidni kontrole glasnoće naponski upravljanih (0 ~ 10 V) pojačala kao što su SX408A i AMP20. Glasnoća se može kontrolisati pomoću rotirajućeg točkića sa potenciometrom. Spajanje između pojačala i regulatora izrađeno je pomoću CAT5e (ili boljih) kablova sa upletenim paricama opremljenim priključkom za terminal blok. Kompatibilan je sa standardnim instalacionim materijalima od 45 x 45 mm, kao što su AUDAC, Niko, Legrand.

   

  • VC3208/W – Bijela verzija
  • VC3208/B – Crna verzija
 • VC4008

  VC4008 je ugradbeni zidni kontrole glasnoće koji se koristi u kombinaciji sa SX408A bas zvučnim kutijama. Kompatibilan je sa bTicino instalacionim materijalima. Glasnoća se može podesiti pomoću potenciometra, a veza između regulatora i SX408A postiže se pomoću UTP CAT5 kablova sa RJ45 priključcima.

   

  • VC4008/B – Crna verzija
  • VC4008/W – Bijela verzija
 • VC3022

  Serija VC3xx2 su 100 V kontroleri glasnoće, pri čemu se glasnoća za 100 V zvučnike može podesiti u 11 koraka od 3 dB. Oni imaju tanak i elegantan dizajn, te su konstruirani od čvrstog ABS-a, što ih čini prikladnim za velike projekte u industrijskim okruženjima, kao i standardne kućne enterijera. Integrisani 24-voltni relej omogućuje zaobilaženje regulatora glasnoće u prioritetnim situacijama, osiguravajući da se poruka uvijek čuje uz maksimalnu glasnoću. Priključci se izvode pomoću vijčanih priključnih blokova, a ugradbene i površinske kutije (VB3102) su posebno dostupne.

 • VC3102

  VC3102 je 100 V kontroler glasnoće koji može upravljati snagom do 100 W. Glasnoća se može podesiti preko rotirajućeg točkića u 11 koraka od 3 dB. Opremljen je relejom i posebnim ulazom za prijem 24V prioritetnih signala. To znači da kada se pojavi prioritetni signal, glasnoća će se automatski prebaciti na maksimalni nivo. To može biti vrlo korisno za hitne poruke i evakuacije. Zbog slim izgleda, ovoj kontroler glasnoće će se uklopiti u sve vrste različitih okruženja ili enterijera. Konstrukcija je izrađena od čvrstog ABS-a i zbog toga je prikladna za velike projekte u industrijskim zgradama kao i  u standardnim kućnim enterijerima. Dimenzije su 80 mm x 80 mm, a potrebna je ugrađena dubina od 46 mm. Priključci su napravljeni na zadnjoj strani pomoću vijčanih priključnih blokova.

 • VC3062

  VC3062 kontroleri su kontroleri glasnoće od 100 V, pri čemu se glasnoća za 100 V zvučnike može podesiti u 11 koraka od 3 dB. Oni imaju tanak i elegantan dizajn, te su konstruirani od čvrstog ABS-a, što ih čini prikladnim za velike projekte u industrijskim okruženjima, kao i standardne kućne enterijera. Integrisani 24-voltni relej omogućuje zaobilaženje regulatora glasnoće u prioritetnim situacijama, osiguravajući da se poruka uvijek čuje uz maksimalnu glasnoću. Priključci su izrađeni pomoću vijčanih terminal blokova, a ugradbene i površinske kutije (WB3102) su posebno dostupni.

Selektori programa

 • PC3000

  PC3000 je ugradbeni selektor programa za 100V PA instalacije. Kompatibilan je sa AUDAC, Niko, Legrand i drugim standardnim 45 x 45 mm instalacionim materijalima. Izlaz može biti izabran iz 5 različitih izvora pomoću rotirajućeg točkića. Zbog tankog i elegantnog izgleda, ovi programski selektori će se uklopiti u sve vrste različitih okruženja ili enterijera. Konstrukcija PC3000 izrađena je od čvrstog ABS-a i stoga je prikladna za velike projekte u industrijskim zgradama pa sve do standardne instalacije u enterijerima kuća. Priključci su izrađeni na zadnjoj strani, pomoću vijčanih terminal blokova. Odgovarajući poklopci za PC3000 su posebno dostupni (CP45CF).

   

  • PC3000/B – Crna verzija
  • PC3000/W – Bijela verzija
 • PC4000

  PC4000 je ugradbeni selektor programa za 100V PA instalacije. Kompatibilan je sa bTicino instalacionim materijalima. Izlaz može biti izabran iz 5 različitih izvora pomoću rotirajućeg točkića. Zbog tankog i elegantnog izgleda, ovi programski selektori će se uklopiti u sve vrste različitih okruženja ili enterijera. Konstrukcija PC4000 Konstrukcija PC3000 izrađena je od čvrstog ABS-a i stoga je prikladna za velike projekte u industrijskim zgradama pa sve do standardne instalacije u enterijerima kuća. Priključci su izrađeni na zadnjoj strani, pomoću vijčanih terminal blokova.

   

  • PC4000/B – Crna verzija
  • PC4000/W – Bijela verzija

Okviri

 • CF45S

  CF45 okviri omogućuju ugradbenu instalaciju za sve standardne veličine od 45 x 45 mm kao što su kontrolne ploče matrice, kontroleri glasnoće, konekcijski paneli, … Oni dolaze sa metalnim podkonstrukcijama i dostupni su u jednostrukim (CF45S) i dvostrukim (CF45D) veličinama.

   

  • CF45S/W – Bijela verzija
  • CF45S/B – Crna verzija
 • CF45D

  CF45 okviri omogućuju ugradbenu instalaciju za sve standardne veličine od 45 x 45 mm kao što su kontrolne ploče matrice, kontroleri glasnoće, konekcijski paneli, … Oni dolaze sa metalnim podkonstrukcijama i dostupni su u jednostrukim (CF45S) i dvostrukim (CF45D) veličinama.

   

  • CF45D/W – Bijela verzija
  • CF45D/B – Crna verzija
 • CF45SH

  CF45H okviri omogućuju ugradbenu instalaciju za bilo koji proizvod standardne veličine 45 x 45 mm, kao što su kontrolne ploče matrice, kontroleri glasnoće, konekcijski paneli, … Oni dolaze sa uključenim metalnim pomoćnim okvirom i dostupni su u jednostrukoj (CF45SH) i dvostrukoj (CF45DH) veličini. CF45SH je opremljen kandžama koje se zaključavaju u kućištu instalacije.

   

  • CF45SH/B – Crna verzija
  • CF45SH/W – Bijela verzija
 • CF45DH

  CF45DH okviri omogućuju ugradbenu instalaciju za bilo koji proizvod standardne veličine 45 x 45 mm, kao što su kontrolne ploče matrice, kontroleri glasnoće, konekcijski paneli, … Oni dolaze sa uključenim metalnim pomoćnim okvirom i dostupni su u jednostrukoj (CF45SH) i dvostrukoj (CF45DH) veličini. CF45DH je opremljen kandžama koje se zaključavaju u kućištu instalacije.

   

  • CF45DH/B – Crna verzija
  • CF45DH/W – Bijela verzija

Površinske zidne instalacije

 • WB45D

  WB45 zidne kutije omogućuju površinsku ugradnju za sve standardne veličine od 45 x 45 mm, kao što su kontrolne ploče matrice, kontroleri glasnoće, konekcijski paneli, … Oni dolaze sa uključenim metalnim pomoćnim okvirom i dostupni su u jednostrukoj (WB45S) i dvostrukoj (WB45D) veličini.

   

  • WB45D/W – Bijela verzija
  • WB45D/B – Crna verzija
 • WB45S

  WB45 zidne kutije omogućuju površinsku ugradnju za sve standardne veličine od 45 x 45 mm, kao što su kontrolne ploče matrice, kontroleri glasnoće, konekcijski paneli, … Oni dolaze sa uključenim metalnim pomoćnim okvirom i dostupni su u jednostrukoj (WB45S) i dvostrukoj (WB45D) veličini.

   

  WB45S / FS je ugradbeni okvir za kamene ili betonske zidove, WB45S / FG je ugradbeni okvir za šuplje zidove.

   

  • WB45S/W – Bijela verzija
  • WB45S/B – Crna verzija
 • WB3102/SW

  WB3102 su zidne površinske montažne kutije za kontrolere glasnoće serije VC3xx2. Verzija površinske montaže dostupna je u bijeloj boji (/ SW).

 • WB50

  WB50 su zidne površinske montažne kutije za montažu AUDAC zidnih kontrolnih ploča kao što su DW5066, MWX65 i WP523. Ove površinske montažne kutije su dostupne u bijeloj (WB50/W) i crnoj boji (WB50/B).

   

  • WB50/B – Površinska montažna kutija za AUDAC zidni panel – crna boja
  • WB50/W – Površinska montažna kutija za AUDAC zidni panel – bijela boja

Ugradbene zidne instalacije

Konekcijske ploče

 • CP45RCA

  Konekcijska ploča sa 2 ženska RCA konektora, namijenjena za upotrebu sa AUDAC, Niko ili standardnim 45 x 45 instalacionim materijalima. Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W). (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP45RCA/B – Crna verzija
  • CP45RCA/W – Bijela verzija
 • CP45BNC

  Konekcijska ploča sa ženskim BNC konektorom, namijenjena za upotrebu sa AUDAC, Niko ili standardnim 45 x 45 instalacionim materijalima. Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W). (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP45BNC/B – Crna verzija
  • CP45BNC/W – Bijela verzija
 • CP45VGA

  Konekcijska ploča sa ženskim VGA konektorom, namijenjena za upotrebu sa AUDAC, Niko ili standardnim 45 x 45 instalacionim materijalima. Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W). (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP45VGA/B – Crna verzija
  • CP45VGA/W – Bijela verzija
 • CP45SPE

  Konekcijska ploča sa Neutrik Speakon konektorom, namijenjena za upotrebu sa AUDAC, Niko ili standardnim 45 x 45 instalacionim materijalima. Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W). (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP45SPE/B – Crna verzija
 • CP45HDM

  CP45HDM je 45 x 45 mm HDMI konekcijska ploča, dostupna u crnoj ili bijeloj boji. Svaka CP45HDM isporučuje se sa odgovarajućim Procab BSP602 i ženski u ženski HDMI Pigtail-om. (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP45HDM/B – Crna verzija
  • CP45HDM/W – Bijela verzija
 • CP45ARJ

  CP45ARJ vam omogućuje pričvršćivanje jedne APM paging konzole na prednjoj strani, dok phoenix priključak na zadnjoj strani omogućava usmjeravanje signala na sljedeću paging konzolu ili razvodnu kutiju. Može ponuditi 24V naponsku snagu na APM konzolu i takođe je opremljen sa 2 džampera a ukidanje audia ili databus-a.

   

  • CP45ARJ/B – Crna verzija
  • CP45ARJ/W – Bijela verzija
 • CP45LSP

  AUDAC CP45LSP je mali zvučnik opremljen kućištem od 45 x 45 mm, što omogućuje instalaciju sa standardnim električnim instalacionim materijalima kao što su kablovski kanali i instalacijske kutije za ugradnju na zidnu podlogu ili za ugradnju na površinu. Zvučnik je u stanju pružiti jasan i razumljiv zvuk sa RMS snagom od 1 W, što ga čini idealnim rješenjem za primjene gdje su mogućnosti kabliranja ograničene i potrebna je samo mala snaga. Zvučnik je u stanju pružiti nivo zvučnog pritiska od 85 dB i ima frekvencijski odziv u rasponu od 250 Hz do 20 kHz. Može se koristiti sa AUDAC CP45CF zaštitnim pločama, ili u kombinaciji sa Niko, Legrand ili drugim instalacionim materijalima od 45 x 45 mm.

   

  • CP45LSP/B – Crna verzija
 • CP45DSZ

  Konekcijska ploča sa standardnom rupicom D-veličine, dizajnirana da odgovara bilo kojoj vrsti ili brendu D-veličine konektora. Kompatibilan sa AUDAC, Niko ili drugim 45 x 45 instalacionim materijalima. (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP45DSZ/B – Crna verzija
  • CP45DSZ/W – Bijela verzija
 • CP43BNC

  Konekcijska ploča sa ženskim BNC konektorom, dizajniran za upotrebu sa bTicino instalacionim materijalima. Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W). (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP43BNC/B – Crna verzija
  • CP43BNC/W – Bijela verzija
 • CP43SPE

  Konekcijska ploča sa Neutrik Speakon konektorom, dizajniran za upotrebu sa bTicino instalacionim materijalima. Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W). (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP43SPE/B – Crna verzija
  • CP43SPE/W – Bijela verzija
 • CP43VGA

  Konekcijska ploča sa ženskim VGA priključkom, dizajniran za upotrebu sa bTicino instalacionim materijalima. Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W).  (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP43VGA/B – Crna verzija
  • CP43VGA/W – Bijela verzija
 • CP43XLM

  Konekcijska ploča sa D-veličine 3-polnim muškim XLR konektorom, dizajniranog za upotrebu sa bTicino instalacionim materijalima. Dostupno u bijeloj (/ W) boji. (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP43XLM/W – Bijela verzija
 • CP45XLFS

  Konekcijska ploča sa D-veličine 3-polnim ženskim XLR konektorom, dizajnirana da se koristi sa električnim ugradbenim kutijamama za 45 x 45 instalacione materijale. Postojeći asortiman CP45 ploča za lemljenje nije kompatibilan sa WB45 površinskim kutijama za montažu.

   

  Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W).

   

  (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP45XLFS/B – Crna verzija
  • CP45XLFS/W – Bijela verzija
 • CP45XLMS

  Konekcijska ploča sa D-veličine 3-polnim muškim XLR konektorom, dizajnirana da se koristi sa električnim ugradbenim kutijamama za 45 x 45 instalacione materijale. Postojeći asortiman CP45 ploča za lemljenje nije kompatibilan sa WB45 površinskim kutijama za montažu.

   

  Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W).

   

  (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP45XLMS/B – Crna verzija
  • CP45XLMS/W – Bijela verzija
 • CP45SPES

  Konekcijska ploča sa Neutrik Speakon konektorom, dizajnirana da se koristi sa električnim ugradbenim kutijamama koje prelaze 47 mm dubinu. Postojeći asortiman CP45 ploča za lemljenje nije kompatibilan sa WB45 površinskim kutijama za montažu.

   

  Dostupno u crnoj boji (/ B) i bijeloj (/ W).

   

  (Montažni okvir i poklopac nisu uključeni)

   

  • CP45SPES/B – Crna verzija
  • CP45SPES/W – Bijela verzija