Mjerni uređaji

 • LCR700

  LCR700 je digitalni LCR uređaj za merenje, neophodan za zvučne i elektronske inženjere. Mjerenja se mogu napraviti za indukciju, kapacitivnost i otpornost, a faktor disipacije (D) se može pročitati na drugom displeju. Može se podesiti na auto-rangiranje ili ručni režim, a sva mjerenja se mogu izvoditi na dve različite frekvencije, 120Hz i 1kHz. Ovo omogućava mjerenje velike tačnosti na svim vrstama primjeraka. Optički interfejs RS232 je omogućen za komunikaciju sa računarom, a funkcija automatskog isključivanja pomaže u očuvanju životnog vijeka baterije. U kompletu dolazi: RS232 PC kablom za povezivanje, provodnicima, poklopcem za apsorpciju amortizera, softverom, uputstvom za upotrebu.

 • SLC346

  SLC346 je uređaj za kalibraciju nivoa zvuka koji se može koristiti za kalibriranje AUDAC SLM700 ili bilo kojeg drugog mjerača nivoa zvuka ili se može koristiti kao referenca za bilo koje druge kalibracije zvuka. Zbog propisa, nivo zvuka treba pratiti na mnogim mjestima kako bi se spriječilo oštećenje ušiju i smetnje buke. Kako bi bili sigurni da su mjerenja pouzdana, potrebno je redovno provjeravati tačnost mjerača nivoa zvuka. AUDAC SLC336 kalibrator nivo zvuka savršen je saputnik za ovaj posao. Lak je za rukovanje, pruža dva različita nivoa zvuka (94 dB i 114 dB) na frekvenciji od 1 kHz i može se koristiti za kalibriranje svih vrsta uređaja za mjerenje zvuka. Na primjer, testiranje telefonskih mikrofona, … Sadrži standardni otvor za 1″ mikrofone i dolazi sa ½“ adapterom za mikrofon. SLC346 se isporučuje sa: – mekom torbicom – ½“ adapterom za mikrofon – 9V baterijom

 • SLM700

  SLM700 je stabilan, siguran i pouzdani mjerač nivoa zvuka, namijenjen za sve vrste mjerenja nivoa zvuka i usklađen sa svim međunarodnim standardima za mjerače nivoa zvuka. Može se prebaciti između dva različita filtera frekvencijskih težina (tip A i C) i ima brz (125 ms) i spor (1 s) način rada. Takođe su prisutne i druge funkcije poput dugmeta za zadržavanje i režima Minimum/Makimum. Ukupni raspon mjerenja je podesiv u četiri koraka od 30 dB ~ 80 dB, 50 dB ~ 100 dB, 60 dB ~ 110 dB i 80 dB ~ 130 dB, a može se podesiti ručno ili automatskim rasponom. Postoje dvije 3.5mm AC i DC izlazne utičnice, potenciometar kalibracije i 6V DC priključak napajanja. Isporučuje se sa: vjetrobranskim staklom mikrofona, torbicom za nošenje, baterijama 4 x 1.5V (AA) i uputstvom za upotrebu.

 • CTA845

  CTA845 adapter za testiranje kablova ima 8-pinski terminal blok priključak (3,5 mm) sa jedne strane i ženski RJ45 priključak na drugoj strani. Oba konektora paralelno su spojena, omogućujući da kabliranje periferne ekspanzije upredenih parica bude ispitano standardnim RJ45 kablovskim ispitivačima. To će izbjeći pogrešno ožičenje koje dovodi do kvara i oštećenja opreme.