Mikrofoni

 • APM101MK2

  APM101MK2 je digitalni paging mikrofon za 1 zonu koja je opremljena kondenzatorskim elementom sa kardiološkim karakteristikama, postavljenim na 30cm dug vrat. Pomoću ugrađenog kompresora/ograničivača, izlazni nivo signala mikrofona stalno se održava. Status reprodukovanog signala je označen na prednjoj ploči kako bi se osiguralo na zvučniku da je poruka jasna i zvučna u svim situacijama. Konzola ima Push to Talk dugme.

 • APM104MK2

  APM104MK2 je digitalni paging mikrofon za 4 zone koji je opremljen kondenzatorskim elementom sa kardiološkim karakteristikama, postavljenim na 30 cm dug vrat. Pomoću ugrađenog kompresora/ograničivača, izlazni nivo signala mikrofona stalno se održava. Status reprodukovanog signala je označen na prednjoj ploči kako bi se osiguralo na zvučniku da je poruka jasna i zvučna u svim situacijama. Konzola ima 4 dugmeta za odabir zone i tri standardne tipke sa unaprijed određenim funkcijama: PZR (Push to Talk), Select All i Clear. Funkcije se mogu slobodno programirati pomoću APM konfiguracijskog softvera. U kombinaciji sa grupama releja AUDAC ARU, APM paging ploče nude širok spektar mogućnosti.

 • APM108MK2

  APM108MK2 je digitalni paging mikrofon za 8 zona koji je opremljen kondenzatorskim elementom sa kardiološkim karakteristikama, postavljenim na 30 cm dug vrat. Pomoću ugrađenog kompresora/ograničivača, izlazni nivo signala mikrofona stalno se održava. Status reprodukovanog signala je označen na prednjoj ploči kako bi se osiguralo na zvučniku da je poruka jasna i zvučna u svim situacijama. Konzola ima 8 dugmadi za odabir zone i tri standardne tipke sa unaprijed određenim funkcijama: PZR (Push to Talk), Select All i Clear. Funkcije se mogu slobodno programirati pomoću APM konfiguracijskog softvera. U kombinaciji sa grupama releja AUDAC ARU, APM paging ploče nude širok spektar mogućnosti.

 • APM116MK2

  Serija APM su digitalni paging mikrofoni sa ugrađenim mikrofonom veličine 32 cm, koji sadrži kondenzatorsku ćeliju sa kardioidnim šablonom. Ugrađeni limitator stalno prati ulazni nivo, garantujući stalno održavan i jasan izlazni signal. Status reprodukovanog signala označen je različitim LED svjetlima na bazi mikrofona, što daje signal zvučniku da je signal u svim situacijama jasan i zvučan. Svaka konzola sadrži tri standardna dugmeta (osim APM101MK2 koji ima samo PZR) sa unaprijed dodijeljenim funkcijama: PZR (Push to Talk), Select All i Clear. Druge funkcijske tipke mogu se konfigurisati za obavijesti određenim zonama, zonama grupa ili drugim funkcijama. (Relej okidača i prekidača, obavijest o muzičkoj datoteci, …) Standardne konfiguracije mogu se napraviti pomoću matričnih sistema (R2 i M2), dok se posebne konfiguracije mogu programirati pomoću APC100 konfiguratorskog alata u kombinaciji sa ‘Audac system manager’ softverom.

 • MPX48

  MPX serije su paging mikrofoni posebno dizajnirani za upotrebu u kombinaciji sa sistemima audio matrice MTX serije. MPX48 je sistem sa 4 zone koji omogućava da se koristi u kombinaciji sa MTX48 sistemom audio matrice od 4 zone. Moderno oblikovana ograda ima finiš prave staklene prednje ploče sa anti-glare prevlakom. To nudi mikrofonu elegantnan izgled koji će biti cijenjen u bilo kojoj kancelariji. Kontrole su ugrađene u staklenu ploču kroz princip kapacitivnog dugmeta za dodir, bez mehaničkih pokretnih dijelova, kao i LED indikatori koji su potpuno uklopljeni. To garantuje pravi high-end izgled i korisničko iskustvo. Prije svake najave čuje se zvučni signal. Najave se provode kroz integrisani mikrofon sa cijevima sa kardioidnim šablonom, koji se može nagnuti prema željenom uglu. Implementirani su i odabiri zone i pokazatelji data sabirnica, dajući pregled stanja trenutnog načina rada sistema i okupacije data sabirnica. Brzom radnjom moguće je koristiti tipke „select“ i „clear all“, dok je tipku „push-to-talk“ (PTT) potrebno pritisnuti tokom najave. Spajanje na matrični sistem vrši se preko fiksnog priključnog kabla dužine 2 metra. Ta se udaljenost može produžiti na maksimalnu dužinu od 300 m pomoću standardnog CAT5E ili kablovanje upletenih parova.

 • MPX88

  MPX serije su paging mikrofoni posebno dizajnirani za upotrebu u kombinaciji sa sistemima audio matrice MTX serije. MPX88 je sistem sa 8 zona koji omogućava da se koristi u kombinaciji sa MTX88 sistemom audio matrice od 8 zona. Moderno oblikovana ograda ima finiš prave staklene prednje ploče sa anti-glare prevlakom. To nudi mikrofonu elegantnan izgled koji će biti cijenjen u bilo kojoj kancelariji. Kontrole su ugrađene u staklenu ploču kroz princip kapacitivnog dugmeta za dodir, bez mehaničkih pokretnih dijelova, kao i LED indikatori koji su potpuno uklopljeni. To garantuje pravi high-end izgled i korisničko iskustvo. Prije svake najave čuje se zvučni signal. Najave se provode kroz integrisani mikrofon sa cijevima sa kardioidnim šablonom, koji se može nagnuti prema željenom uglu. Implementirani su i odabiri zone i pokazatelji data sabirnica, dajući pregled stanja trenutnog načina rada sistema i okupacije data sabirnica. Brzom radnjom moguće je koristiti tipke „select“ i „clear all“, dok je tipku „push-to-talk“ (PTT) potrebno pritisnuti tokom najave. Spajanje na matrični sistem vrši se preko fiksnog priključnog kabla dužine 2 metra. Ta se udaljenost može produžiti na maksimalnu dužinu od 300 m pomoću standardnog CAT5E ili kablovanje upletenih parova.

 • PDM200

  PDM200 telefonski mikrofon je polivalentni dinamični mikrofon, montiran na čvrstu, vrlo stabilnu podlogu i opremljen je sa tri sklopke sa funkcijama: Trajno uključeno / Mementalno uključeno / isključeno. Opremljen je prekidačom kontakta i integrisanom RC mrežom za upotrebu sa zvučnim modulima. Pomoću integrisanog kontakta prekidača i RC mreže, PDM200 može aktivirati zvučni modul AUDAC COM12/24 ili mnoge druga public address pojačala. Pogodan je za najave u različitim vrstama okruženja, od malih maloprodajnih mjesta do kancelarija ili skladišta, velikih javnih zgrada ili velikih poslovnih zgrada. Pričvršćen je priključni kabl dužine 1,5 m, opremljen sa 3-pinskim XLR priključkom i konektorskim žicama za zvučne kontakte.

 • CMX706

  CMX706 je headset kondenzatorski mikrofon sa višesmjernim pickup šablonom, dizajniran za široku varijaciju glasovnih i govornih primjena. Kondenzatorska kapsula sa ravim frekvencijskim odzivom garantuje besprekoran kvalitet zvuka koja odgovara glasovnom i intonacijskom zvučniku. Visoke SPL mogućnosti garantuju istinsku reprodukciju bez izobličenja, čak i dok su izloženi teškim i snažnim zvukovima. Konstrukcija je lagana i ergonomski oblikovana, garantujući ugodan dodir sa minimalnim vizualnim uticajem. Padajući čep na boku mikrofona izbjegava da vlažnost dođe do mikrofonske ćelije, dok savijanje i podešavanje položaja omogućuju optimalno pozicioniranje. Priključak dijeli kabl iz mikrofona, omogućujući brzu razmjenu koja je korisna i za upotrebu ili kada se koristi u kombinaciji sa različitim vrstama odašiljača. Mikrofon se isporučuje sa 4 vrste konektora, što ga čini prikladnim za upotrebu kod različitih proizvođača velikih sistema. Po želji su dostupne dodatne vrste konektora. Dostupno u crnoj i bež boji, a dolazi sa zaštitom od vjetra i kablovskim kopčama za pričvršćivanje na odjeću.

 • M66_67

  M66 i M67 su potpuno opremljeni, dinamični mikrofoni opšte namjene za budžetski svjesne izvođače koji žele stil, kvalitet zvuka i proizvod koji izvanredno radi. Mikrofoni su čvrsto konstruirani, sa robusnom rešetkom za zaštitu dijafragme od grubog rukovanja i prikladni su za unutrašnju i vanjsku upotrebu. Visoko osjetljivi neodimijumski element ih čini savršenim mikrofonom za prezentacije i pjevače. Zbog jednodimenzionalnog (supercardioidnog) polarnog šablona povratna informacija se smanjuje na najmanju moguću mjeru. M66 i M67 su potpuno isti mikrofoni sa istim specifikacijama, osim što je prekidač za uključivanje/isključivanje postavljen samo na M67.

   

  • M66 – Vokalni mikrofon bez prekidača
  • M67 – Vokalni mikrofon sa prekidačem
 • M86_87

  M86 i M87 su profesionalni i pouzdani super kardioidni dinamički mikrofoni koji su savršeni za upotrebu na sceni. Mikrofoni su čvrsto konstruirani, sa robusnom rešetkom za zaštitu dijafragme od grubog rukovanja i prikladni su za unutrašnju i vanjsku upotrebu. Visoko osjetljivi neodimijumski element ih čini savršenim mikrofonom osigurava savršenu reprodukciju muzike i govora koju će voljeti široka varijacija pjevača i muzičara. To ih čini savršenim mikrofonom za izvođače i instrumente. Zbog jednodimenzionalnog (supercardioidnog) polarnog šablona povratna informacija se smanjuje na najmanju moguću mjeru. M86 i M87 su potpuno isti mikrofoni sa istim specifikacijama, osim što je prekidač za uključivanje/isključivanje dostupan samo na M87.

   

  • M86 – Vokalni mikrofon bez prekidača
  • M87 – Vokalni mikrofon sa prekidačem
 • M97

  M97 je visoko kvalitetni ručni mikrofon sa back-electret kapsulom sa širokim i glatkim frekvencijskim odzivom, pružajući nenadmašnu jasnoću zvuka sa visokim nivoom detalja što ga čini pogodnim za zahtjevne vokalne primjene. Kardioidni polarni šablon garantuje optimalne mogućnosti za bitne izvore zvuka dok istovremeno eliminiše povratnu informaciju i pozadinsku buku. Robusna konstrukcija sa jakom čeličnom rešetkom garantuje visoku pouzdanost i za fiksne i mobilne performanse. Za napajanje je potrebna 1.5V AA baterija (nije uključena).

 • CMX382

  CMX382 je viseći mikrofon sa tankim i minijaturnim dizajnom. Namijenjen je za pružanje raznovrsnih rješenja za sisteme za pojačanje zvuka ili snimanje u širokom rasponu primjena. Tipične primjene kreću se od govora na sastancima ili konferencijskim dvoranama do muzike u religijskim objektima, orkestrima i mnogim drugim. Prilagođeni frekvencijski odziv garantuje bogatu i jasnu reprodukciju zvuka, a kardioidna senzibilnost usmjerenosti eliminiše povratnu informaciju i neželjenu buku. Uključeni spiralni držač za vješanje omogućava montiranje iznad stolova za konferencije, zborove, orkestre, … dok savijena struktura zupčanika omogućava vrlo precizno pozicioniranje. Mikrofon dolazi isporučen sa fiksnim priključnim kablom ukupne dužine od 3 metra koji je opremljen 4-polnim Mini-XLR priključkom. Uključeni fantom adapter sa standardnim 3-pinskim XLR konektorom pretvara isporučeni fantomski napon i omogućuje priključivanje na standardna predpojačala ili miksete. Uključeni vjetrobransko staklo smanjuje neželjene zvukove. U poređenju sa već poznatim CMX380 mikrofonom, CMX382 sadrži poboljšani spiralnu nosač i strukturu savijanja koja omogućuje vrlo precizno pozicioniranje. Uključeni adapter fantomske snage sa niskom nivoom buke osigurava poboljšanu ukupnu efikasnost mikrofona.

   

  • MX382/W – Viseći mikrofon (bijeli)
  • CMX382/B – Viseći mikrofon (crni)
 • APM

  APM je baza mikrofona namijenjena za upotrebu sa CMX mikrofonima (ili bilo kojim drugim mikrofonom sa XLR priključkom) na bilo kojem pojačalu sa mikrofonskim ulazima. Na vrhu se nalazi ženski XLR priključak za postavljanje mikrofona i muški XLR priključak na zadnjoj strani za spajanje kabla mikrofona. APM mikrofonska baza je vrlo stabilna i ima isti dizajn kao APM paging mikrofoni kako bi se u potpunosti uklopio sa drugom opremom.

 • CMX230

  CMX230 je profesionalni mikrofon koji ima kondenzatorsku kapsulu koja se nalazi na savitljivom leđnom dijelu sa XLR bazom. Kompaktna veličina, visoka usmjerenost i preciznost čine ih prikladnim za niz primjena kao što su konferencije, javna okupljnja, najave, … Širok frekvencijski odziv i nizak nivo buke garantuju izuzetan kvalitet zvuka, a direktivne karakteristike diskrimišu neželjenu buku.

 • CMX215

  CMX215 je mikrofon sa cijevnim vratom koji je ugrađeni na tankom rukavcu sa XLR bazom. Posebno je dizajniran za sisteme za pojačavanje govora u širokom rasponu primjena, kao što su sale za konferencije, religijski objekti, auditorijumi, … ili bilo koja druga vrsta govornih sistema. Kondenzatorska kapsula sa jednosmjernom (kardioidnom) karakteristikom smanjuje pickup zvuka sa strane i od nazad, poboljšava razumljivost govora i uklanja neželjene buke i povratne informacije. Visoki maksimalni ulaz SPL-a garantuje visok kvalitet reprodukcije zvuka, čak i kada je izložen snažnom zvuku. Tanak dizajn cijevi omogućava diskretno uklapanje u bilo kojem enterijeru ili pozadini, dok savijeni dio mikrofona omogućava pozicioniranje smjera. Mikrofon je dostupan u dvije varijante dužine 45 cm i 55 cm, nudeći rješenje za bilo koju primjenu. Kraća verzija je savršena za postavljanje na stolove, dok duža verzija pronalazi svoju specifičnu primjenu na oltarima, govornicama, … Uključeni vjetrobran smanjuje neželjene zvuk.

   

  • CMX215/45 – 45 cm verzija
  • CMX215/55 – 55 cm verzija
 • CMX725

  CMX725 je sveobuhvatni headset mikrofon dizajniran za vokalne i govorne primjene. Ravni frekvencijski odziv i visoki nivo zvučnog pritiska osiguravaju reprodukciju zvuka visoke vjernodostojnosti, koja odgovara glasu i intonaciji korisnika, čak i kad se primjenjuje snažan zvuk. Višesmjerni šablon smanjuje povratne informacije na minimum. Manji dizajn ne smanjuje performanse, već povećava udobnost korisnika i čini ga gotovo neprimjetnim, kako za govornika tako i za publiku. Dostupan je u crnoj i bež boji, a dolazi sa 4 različita zamjenjiva konektora, što ga čini prikladnim za upotrebu sa uređajima različitih proizvođača.

   

  • CMX725S – Bež
  • CMX725B – Crna
 • CMX726

  CMX726 je headset mikrofon sa višesmjernim šablonom, dizajniran za široku varijaciju glasovnih i govornih primjena. Kondenzatorska kapsula sa ravnim frekvencijskim odzivom garantuje besprijekoran kvalitet zvuka koja odgovara glasovnom i intonacijskom zvučniku. Visoke SPL mogućnosti garantuju istinsku reprodukciju bez izobličenja, čak i dok su izloženi teškim i snažnim zvukovima. Konstrukcija je lagana i ergonomski oblikovana, garantujući ugodan dodir sa minimalnim vizualnim uticajem. Dual-ear konstrukcija omogućuje da se koristi za čak i najsnažnije performanse. Čep na boku mikrofona izbjegava vlažnost da dođe do mikrofonske ćelije, dok savijanje i podešavanje položaja omogućuju optimalno pozicioniranje. Priključak dijeli kabl iz mikrofona, omogućujući brzu razmjenu koja je korisna i za upotrebu za razne usluge ili kada se koristi u kombinaciji sa različitim vrstama odašiljača. Mikrofon se isporučuje sa 4 vrste konektora, što ga čini prikladnim za upotrebu kod velikih sistema različitih proizvođača. Po želji su dostupne dodatne vrste konektora. Dostupan u crnoj i bež boji, a dolazi sa vjetrobranskom staklom i kabl kopčama za pričvršćivanje na odjeću.

   

  • CMX726/S – Bež
  • CMX726/B – Crna
 • CMX826

  CMX826 je headset mikrofon sa usmjerenim šablonom, namijenjen profesionalnim „hands-free“ glasovnim aplikacijama ili primjenama za snimanje. Kardioidni pickup šablon garantuje izvrsno odbacivanje pozadinske buke i povratne veze, omogućujući mu korištenje u akustičnim zahtjevnim primjenama ili situacijama u kojima je izvođač smješten ispred zvučnika ili monitora. Visoko podesivi nosač glave je lagan, ergonomičan što garantuje minimalni vizualni uticaj. Dual-ear konstrukcija ima gumenu oblogu sa udobnim i stabilnim priborom, dok nudi mogućnost pozicioniranja i na lijevom i desnom uglu.  Prilagođeni frekvencijski odziv u kombinaciji sa posebnim instrumentom za glavu i izuzetno fleksibilnim mikrofonskim bubnjem čini CMX826 savršenim mikrofonom za scenske nastupe poput pozorišta ili mjuzikala, pa čak i vrlo energičnih live nastupa kao što su teretana/aerobik ili drugi live nastupi. Čep na boku mikrofona omogućava da vlažnost ne dođe do mikrofonske ćelije. Priključak dijeli kabl iz mikrofona, omogućujući brzu razmjenu koja je korisna i za upotrebu za razne usluge ili kada se koristi u kombinaciji sa različitim vrstama odašiljača. Mikrofon se isporučuje sa 4 vrste konektora, što ga čini prikladnim za upotrebu kod velikih sistema različitih proizvođača. Po želji su dostupne dodatne vrste konektora. Dostupan u crnoj i bež boji, a dolazi sa vjetrobranskom staklom i kabl kopčama za pričvršćivanje na odjeću.

   

 • CMP401

  CMP401 je mikrofonski fantom adapter koji sadrži 4-pinski mini XLR ulazni konektor i 3-pinski XLR izlazni priključak. Namijenjen je za korištenje mini slušalica ili drugih malih kondenzatorskih mikrofona sa 4-polnim Mini-XLR priključkom u bilo kojoj žičanoj konfiguraciji mikrofona. Unutrašnja elektronika pretvara fantomsku energiju koja se dobiva od miksete ili pred-pojačala u niži napon koji se može koristiti za napajanje malih kondenzatorskih mikrofona. Performanse mikrofona mogu se podesiti tako da odgovaraju svim mogućim primjenama pomoću prekidača sa niskim reznim filterom i prekidačem za oslobađanje od -10 dB koji poboljšava performanse kada se koriste za moćne vokale, bliske zvukove visokog SPL izvora zvuka i bubnjeve ili druge moćne muzički instrumente. Prekidač sa niskim otvorom filtera omogućava eliminaciju niske frekvencije ambijentalne buke uzrokovane spoljnim uređajima ili kada su niži frekvencijski audio signali nepoželjni. Poseduje pozlaćeni 4-pinski mini KSLR konektor za povezivanje mikrofona serije CMKS7kk (ili druge) i pozlaćeni 3-polni muški KSLR konektor za povezivanje sa miksetom ili predpojačalom sa fantomskim napajanjem. Isporučuje se sa klipom za pojas, što olakšava skrivanje za publiku.