Konfiguracijski elementi – Audac – SD SISTEMI d.o.o.

Konfiguracijski elementi

Aktivni audio prijemnici

 • WMI16

  WMI16 je zidna mikrofonska ulazna jedinice koja se može koristiti u kombinaciji sa multi-zvučnim audio matricama AUDAC MTX serije, RM523 i AMP523 web baziranima upravljačkim jedinicama i APG20 prijemnikom. Omogućuje prenos audio signala sa audio izvora na mikrofonu na veliku udaljenost pomoću standardnog kabla CAT5e UTP. Spajanje treba izvršiti pomoću RJ45 konektora na zadnjoj strani uređaja. Dubina RJ45 konektora neće dopustiti da se WMI16 instalira u kutije za površinsku montažu. Džamper na zadnoj strani ploče dozvoljava vam da omogućite 12V fantomsku snagu za napajanje mikrofona, a audio prenos se vrši na diferencijalni način sa povećane nivoe napona, čineći preneseni signal neosetljivom za smetnje i buke koje generišu spoljni uređaji. To omogućuje premošćivanje udaljenosti do 500 metara između ulazne jedinice i prijemnika. WMI16 je verzija WLI uređaja od 45 x 45 mm, koja se može koristiti u kombinaciji sa standardnim AUDAC, Niko, Legrand ili drugim instalacionim materijalima od 45 x 45 mm.

 • WMI20

  WMI20 je zidna mikrofonska ulazna jedinice koja se može koristiti u kombinaciji sa multi-zvučnim audio matricama AUDAC MTX serije, RM523 i AMP523 web baziranima upravljačkim jedinicama i APG20 prijemnikom. Omogućuje prenos audio signala sa audio izvora na mikrofonu na veliku udaljenost pomoću standardnog kabla CAT5e UTP. Spajanje treba izvršiti pomoću RJ45 konektora na zadnjoj strani uređaja. Dubina RJ45 konektora neće dopustiti da se WMI16 instalira u kutije za površinsku montažu. Džamper na zadnoj strani ploče dozvoljava vam da omogućite 12V fantomsku snagu za napajanje mikrofona, a audio prenos se vrši na diferencijalni način sa povećane nivoe napona, čineći preneseni signal neosetljivom za smetnje i buke koje generišu spoljni uređaji. To omogućuje premošćivanje udaljenosti do 500 metara između ulazne jedinice i prijemnika.WMI20 je bTicino verzija WMI jedinica, koja se može koristiti samo u kombinaciji sa bTicino instalacionim materijalima.

 • WLI18

  WLI su ugradne montažne zidne ulazne jedinice, koje se mogu integrisati u nekoliko vrsta instalacionih materijala za integraciju sistema. Oni su opremljeni sa dva RCA priključka (stereo) na prednjoj strani i konektor sa priključnim blokom na zadnjoj strani. Signal koji se primjenjuje na ulazne spojeve pretvara se u diferencijalni dual mono signal s povećanim nivoima napona. Na taj način, signal je neosjetljiv na smetnje i buku i može se prenijeti na duge udaljenosti bez ikakvog gubitka kvaliteta. To omogućuje pouzdan prenos signala do 300 metara preko CAT5E (ili boljeg) kabla. Trebalo bi ga koristiti u kombinaciji sa odgovarajućim uređajem na kraju prijemnika.

   

  • WLI18/B – zidni ulaz – 45×45 mm- terminal blok – crna
  • WLI18/W – zidni ulaz – 45×45 mm- terminal blok – bijela
 • WMI18

  WMI ssu ugradne montažne zidne ulazne jedinice, koje se mogu integrisati u nekoliko vrsta instalacionih materijala za integraciju sistema. Oni su opremljeni ženskom XLR ulaznom konektorom na prednjoj strani i terminal blok konektorom na zadnjoj strani. Signal koji se primjenjuje na ulazne spojeve pretvara se u diferencijalni dual mono signal s povećanim nivoima napona. Na taj način, signal je neosjetljiv na smetnje i buku i može se prenijeti na duge udaljenosti bez ikakvog gubitka kvaliteta. To omogućuje pouzdan prenos signala do 300 metara preko CAT5E (ili boljeg) kabla. Džamper na zadnjoj strani dopušta omogućavanje fantomske snage od 15 volti. Trebalo bi ga koristiti u kombinaciji sa odgovarajućim uređajem na kraju prijemnika.

   

  • WMI18/B – Zidna mikrofonska ulazna jedinica (45 x 45 mm) – crna
  • WMI18/W – Zidna mikrofonska ulazna jedinica (45 x 45 mm) – bijela
 • APG20MK2

  APG20MK2 je audio prijemnik koji pretvara prenosni audio signali u bazi podataka na standardne signale nivoa linije i mikrofona. Audio izlaz APG20 može se koristiti na redovnim ulazima na audio pojačavačima, pred-pojačavačima, mikserima ili još mnogo toga. U kombinaciji sa odgovarajućim ulaznim modulima (WLI i WMI) nudi rješenje za dvokanalni audio prenos (linija i mikrofon) koji pokrivaju udaljenosti do 300 metara preko standardnog UTP CAT5E (ili boljeg) kabla. Kod primjene dodatnih napajanja moguće je postići udaljenosti do 600 metara. Zahvaljujući diferencijalnom ulazu sa povećanim naponskim nivoima, primljeni signali su neosetljivi za buku, smetnje i slabljenje tokom dužeg prolaza prenosa. Ovo nudi odgovarajuće rešenje za visokokvalitetne audio prenose u daljinskim primjenama uz održavanje visokokvalitetne reprodukcije zvuka. Ulazni autobus koji je prevozio oba audio kanala, jedan kanal podataka RS-485 i distribuciju 24 volti do kraja predajnika se sprovodi pomoću RJ45 konektora. Audio izlazi se izvode koristeći dual RCA (linijski) i ženski KSLR (mikrofon) vezama. Mnoštvo opcionalno raspoloživih montažnih nosača za proizvodni program AUDAC S-Box dopušta ugradnju u sto, ormarić ili 19″ rack instalacije.

Audio linijski izolatori

 • ALI

  ALI20/25 su audio linijski izolatori dizajnirani za izoliranje audio uređaja jedni od drugih. U većini slučajeva koriste se kako bi se izbjeglo zujanje uzrokovano petljama uzemljenja u audio sistemima. Oni nude kompletno pasivno rješenje za izolaciju stereo uravnoteženog audio signala. Ima dvuple XLR ulazne i izlazne priključke i prekidač uzemljenja.  Izlazna i izlazna faza se podudaraju. Oba ALI20/25 imaju ugrađeni audio transformator koji ima odnos od 1: 1 i impedansu od 600 Ohm. Razlika je u zaštiti transformatora. ALI20 sadrži zaštićeni transformator koji zadovoljava zahtjeve većine standardnih primjena, dok ALI25 sadrži MU-metalni zaštićeni transformator koji se može koristiti kada regularna zaštita postaje neadekvatan. To osigurava najbolje rezultate čak i u najvišim EMI zagađenim okruženjima.

   

  • ALI20 – oklopljeni
  • ALI25 – super oklopljeni

Mini stereo pojačala

 • AMP523

  AMP523 je mini stereo pojačalo sa integrisanom upravljačkom jedinicom web baziranom koja sadrži četiri stereo ulaza i jedan uravnoteženi ulaz mikrofona sa fantomskom snagom. Ima izlaznu snagu od 2 x 15 W. Jednostavan i kompaktnan, svestrane funkcionalnost čine ga savršeno pogodnim za male zvučne sisteme koji zahtijevaju kompaktna i ekonomična audio rješenja koja su sveobuhvatna i lako kontrolisana. Neke tipične primjene su učionice u kojima će se audio sistem koristi u kombinaciji s smartboardom, kancelarijama i sobama za sastanke gdje se zvuk automatski prebacuje iz pozadinske muzike u govor ili reprodukciju kada prezentacija počne i mnoge druge slične primjene. Kompaktna veličina i vrlo visoka efikasnost omogućuju sakrivanje u ormaru, na lažnom plafonu ili montiranje pod ili na sto. Različiti ulazi u stereo liniji omogućuju istovremene priključke za različite izvore kao što su prenosni računaru, CD ili MP3 uređaji i tableti dok su povezani mikrofon. Prebacivanje između ulaza, regulacije jačine i ostalih funkcija može se obaviti na više načina: integrisana web stranica omogućuje kontrolu svih funkcija sa bilo kojeg računara sa web preglednikom bez potrebe za dodatnim softverom dok RS232 veza omogućuje kontrolu AMP523 sa bilo kojim uređajem koji podržava serijsku komunikaciju kao što je računar ili čak kućni ili industrijski automatizovani sistem. Druga je mogućnost kontrole sistema putem pametnih telefona i tableta pomoću posebne razvijenog besplatne aplikacije  AUDAC Touch™.

 • AMP20MK2

  AMP20MK2 je mini stereo pojačalo sa snagom od 2 x 15 W, koja se savršeno prilagođava malim sistemima zvučnika koji zahtijevaju kompaktna i ekonomična audio rješenja. On nudi idealno rješenje za primjene kao što su učionice, kancelarije i sobe za sastanke gdje je potrebna samo mala količina zvučnika. Kompaktna veličina i vrlo visoka efikasnost čine ga savršeno prikladnim za skrivanje u ormaru, na lažnom plafonu ili montiranom ispod ili na stolu. Kombinacija stereo uravnotežene linije, sa ulazom mikrofona, čini ga savršeno prikladnim za primjene gdje se treba koristiti u kombinaciji sa projektorima i video izvorima dok je mikrofon spojen. Dva potenciometra omogućuju kontrolu osjetljivosti i ravnoteže između muzike i govora, a prekidač omogućuje premošćivanje izlaznih kanala kako bi se dobio jedan kanal sa spojenom izlaznom snagom. Daljinska zidna mikseta može se spojiti za primjene gdje je poželjno lokalno miksanje ulaza, dok se velike udaljenosti mogu pokriti između izvora i pojačala pomoću jednostavnih CAT5 kablova. Ulaz za regulator jačine omogućuje spajanje dodatnog zidnog regulatora za ukupnu kontrolu glasnoće. Tehnologija pojačala Class-D, stanje pripravnosti i uključeni prekidač napajanja čini ovaj uređaj u skladu sa najvišim zahtjevima za energetsku efikasnost i zaštitu okoline.

Univerzalne kontrolne jedinice

 • MVF16

  MVF16 je multi voice fajl intefejs dizajniran da se koristi u kombinaciji sa InterM PV-632 multi voice fajl plejerom. Ova kombinacija omogućuje reprodukciju glasovnih poruka, upozoravajućih signala ili drugih signala kada se signal primjeni na jedan od ulaznih kontakata MVF16 uređaja. Standardna konfiguracija omogućuje jedan kontakt požarnog alarma, 13 redovnih kontakata za odabir odgovarajuće poruke i dva otvorena kolektorska izlaza koja se mogu koristiti za prebacivanje releja. Iako je ovaj interfejs dizajniran za korištenje sa određenim uređajem, može se koristiti i za bezbrojne druge primjene koje zahtevaju kontaktne ulaze na izlaz RS232. Za napajanje ove interfejs kutije potreban je napajanje od 24 V DC / (opciono AUDAC PSD242).

 • APC100

  APC100 je konfiguraciona i upravljačka jedinica koja se može koristiti u kombinaciji sa širokom paletom „pametnih“ AUDAC uređaja, od matričnih sistema do mikseta, konzola i zidnih panela. Sadrži različite vrste komunikacijskih priključaka, kao što su TCP/IP, RS-232 i RS-485. Na taj način može komunicirati sa svakim „pametnim“ uređajem povezanim u vašu instalaciju i uspostaviti vezu koja nedostaje između njih. To olakšava život tehničara i štedi vrijeme. Sastavljene konfiguracije sistema i ažuriranja mogu se napraviti u trenutku, kao i sigurnosne kopije i duplikati. Moguće je prenijeti određene datoteke kao što su glasovne poruke i screensaver bez potrebe za APC100 i računarom. Unutrašnji sat u stvarnom vremenu omogućuje sinkronizaciju za vremenski kontrolisane događaje u vanjskim uređajima. Softverska aplikacija upravljačkog sistema AUDAC omogućuje korisniku upravljanje i kontrolu funkcija APC100 zajedno sa punim funkcijama konfiguracije za bilo koji „pametni“ povezani uređaj. (Putem TCP / IP, RS-232 ili RS-485) Osim toga, može se koristiti i kao standardni pristupnik koji prima serijsku komunikaciju i pretvara u TCP/IP format i obrnuto, što omogućuje integraciju sistema za uređaje poput audio izvora i pojačala snage bez integrisanih mrežnih mogućnosti koje treba implementirati u vaš sistem automatizacije.

 • MBS1XX

  MBS1xx je niz instalaconih pribora za upotrebu u kombinaciji sa AUDAC S-Box proizvodima. Ovaj asortiman uključuje varijaciju malih elektronskih proizvoda kao što su pojačala, transformatorske kutije, pretvarači i još mnogo toga. U kombinaciji sa serijom MBS1kk, pružene su mogućnosti proširenja montaže koje im omogućuju da se fiksiraju ispod kućnih ili kancelarijskih stolova, montiranje na plafone ili postavljanje na 19″ rack opremu. Mehanička konstrukcija za svaki od ovih proizvoda je identična, omogućavajući kombinovanu instalaciju za različite proizvode.

Univerzalni ulazni adapteri

 • ATU44MK2

  ATU44MK2 je univerzalni ulazna jedinica za konverziju između različitih audio signala, nudeći širok spektar mogućnosti povezivanja i proširenja audio sistema. Ulaz nivoa zvučnika ima različite naponske mogućnosti od 100V, 70V, 50V i 33V, dok uravnoteženi ulaz omogućuje konverziju između uravnoteženih i/ili neuravnoteženih audio signala nivoa linije. Tipični primjer primjene je konverzija bilo kojeg audio signala nivoa zvučnika na uravnotežene ili neuravnotežene signale nivoa linije. Svaki tip signala nivoa zvučnika se može primeniti na svoj ulaz.  To može biti korisno za širenje bilo kojeg konstantnog napona distribuisanog audio sistema i prenos transformisanog izlaza do dodatnog pojačala. Još jedna tipična primena je povezivanje opreme za snimanje na zvučnicima. Koristeći galvansku izolaciju između svih ulaza i izlaza, može se koristiti kao rješenje za izolaciju zvuka, rješavanje problema zujanja uzrokovane petljama uzemljuenja. Prekidač prednje ploče omogućuje odabir ulaznog signala između ulaza linije ili zvučnika, dok su svi ulazi spojeni pomoću konektorskih priključaka. Izlaz linije je spojen pomoću muškog XLR konektora. Mnoštvo opcionalno raspoloživih montažnih nosača za proizvodni program AUDAC S-Box dopušta ugradnju na sto, ormarih ili 19″ rack opremu.