Samostalni audio plejeri – Audac – SD SISTEMI d.o.o.

Samostalni audio plejeri

 • CMP30

  CMP30 je All-In-One digitalni source uređaj koji može smjestiti tri različite vrste audio izvora u jedan uređaj. Kombinuje CD-player, MP3 player i AM/FM RDS tuner u jednom kućištu od 19″, nudeći fleksibilno, višenamjensko i kompaktno rješenje za mnoge primjene gdje je potrebno više izvora. Neki tipični primjeri primjene mogu se kretati od jednostavnih standardnih audio sistema do najsloženijih i naprednijih višenamjenskih audio distribucijskih sistema. Osim potrebnih dugmedi za upravljanje i funkcije, prednja ploča CMP30 takođe sadrži jasan LCD ekran koji prikazuje način rada sa ID3 i RDS informacijama o trenutnom zapisu ili radio stanici. Njegovo CD mjesto, USB mjesto i SD/MMC mjesto za memorijske kartice omogućuju reprodukciju audio CD-a, ali i MP3 audio CD-ova i MP3 datoteka smještenim na USB stikovima ili SD/MMC memorijskim karticama. Na zadnjoj strani nalaze se tri audio izlaza. Dva od njih su fiksni audio izlazi koji nose signal sa CD/MP3 playera i tunera. Na taj način CD/MP3 reproduktor i tuner mogu raditi istovremeno, čineći uređaj savršenim za Multi-Zone audio distribucijske sisteme gdje je potrebano više audio izvora.

 • ISP40

  ISP40 je profesionalni internet radio player sa jedinstvenom Linum™ tehnologijom koja eliminiše neželjeno ponašanje, kao što su iznenadni hopping kanala ili zaustavljanje muzike. Interni međuspremnik izbjeći će bilo kakve prekide muzike zbog kratkoročnih prekida veze i osigurati da se audio stream automatski vraća nakon toga. Na prednjoj ploči sistema nalazi se 2.8″ TFT ekran u kombinaciji sa okretnim prekidačem i 4 dugmeta. Kontrole i pokazivači na prednjoj ploči jedinice garantuju intuitivno i korisno rukovanje, što omogućuje nesmetan rad i konfiguraciju čak i neiskusnim korisnicima. Informacije kao što su podaci o internet radio stanici su naznačeni. Sinkronizuje se sa bazom podataka koja sadrži više od 30.000 kanala, omogućujući odabir na različitim kriterijima kao što su žanr, mjesto, jezik …, a prilagođeni streamovi mogu se dodati i na popisu preferenci do 100 unosa. Izlazni nivo signala, IP podešavanje sistema i druge napredne mrežne postavke su korisnički konfigurabilni, omogućujući implementaciju sa bilo kojim audio sistemom povezanim sa kućnim, poslovnim ili enterprise mrežama.

 • DSP40

  DSP40 je profesionalni DAB DAB+ i FM tuner koji omogućuje pristup širokom rasponu radijskih stanica dok garantuje kvalitetnu reprodukciju zvuka. Odabir stanice može se izvršiti ručno ili automatski, dok se do deset željenih kanala može interno smjestiti i pozvati. Na prednjoj ploči sistema nalazi se 2.8″ TFT ekran u kombinaciji sa okretnim prekidačem i 4 dugmeta. Kontrole i pokazivači na prednjoj ploči jedinice garantuju intuitivno i korisno rukovanje, što omogućuje nesmetan rad i konfiguraciju čak i neiskusnim korisnicima. Navedene su informacije kao što su informacije radio stanice koje prenose RDS/Radiotext i snaga prijema signala. Nivo izlaznog signala korisnički je prilagodljiv, dok je podržana dinamička kompresija dometa (DRC), poboljšavajući razumljivost za male količine aplikacija sa visokim nivoom pozadinske buke. Ostale funkcije kao što su mono/stereo (FM) prebacivanje uvijek garantuje najbolji mogući prijem zvuka. Antenski ulaz provodi se pomoću F-tipa konektora koji omogućuje povezivanje uključenog antenskog kabla ili bilo koje druge vanjske antene pomoću 75 O koaksijalnog kabla.

 • TSP40

  TSP40 je profesionalni FM tuner sa podrškom za FM band u cijelom svijetu koji omogućuje pristup širokoj varijaciji radijskih stanica dok garantuje kvalitetnu reprodukciju zvuka. Odabir stanice može se izvršiti ručno ili automatski, dok se do deset željenih kanala može interno smjestiti i pozvati. Na prednjoj ploči sistema nalazi se 2.8″ TFT ekran u kombinaciji sa okretnim prekidačem i 4 dugmeta. Kontrole i pokazivači na prednjoj ploči jedinice garantuju intuitivno i korisno rukovanje, što omogućuje nesmetan rad i konfiguraciju čak i neiskusnim korisnicima. Navedene su informacije kao što su informacije o radio stanici koje prenosi RDS i snaga prijema signala. Izlazni nivo signala je korisnički podesiv, a glasnoća objave može se pojedinačno postaviti što garantuje najbolju razumljivost u specifičnim zahtjevima. Ostale funkcije poput mono/stereo prebacivanja uvijek garantuju najbolji mogući prijem zvuka. Područje FM tuninga može se prebacivati ​​između 64 ~ 108 MHz i 87,5 ~ 108 MHz. Antenski ulaz provodi se pomoću F-tipa konektora koji omogućuje povezivanje uključenog antenskog kabla ili bilo koje druge vanjske antene pomoću 75 O koaksijalnog kabla.

 • MSP40

  MSP40 je profesionalni media player/rekorder koji podržava široku varijaciju kompresovanih i lossless audio formata. Reprodukcija MP3, OGG, AAC, FLAC, WMA i WAV formata moguće je u brojnim brzinama prenosa, dok su snimci mogući u MP3, OGG i WAV tipovima. Prednja ploča sistema ima 2.8″ TFT ekran u kombinaciji sa okretnim dugmetom za biranje i 4 dugmeta. Kontrole i pokazivači na prednjoj ploči jedinice garantuju intuitivno i korisno rukovanje, što omogućuje nesmetan rad i konfiguraciju čak i neiskusnim korisnicima. Na grafičkom korisničkom interfejsu su prikazane sve informacije o medijima, uključujući pjesme, izvođače, način reprodukcije …, dok se načini reprodukcije mogu odabrati između pojedinačne ili kontinuirane reprodukcije, ali su takođe dostupni su različiti načini reprodukcije i slučajne reprodukcija. RS-232 komunikacijski priključak omogućuje integraciju sistema sa bilo kojim kućnim ili industrijskim automatizovanim sistemima, dok opcionalni daljinski upravljač od 2,4 GHz omogućuje ručno upravljanje dok je iređaj skriven izvan vidokruga.