Modularni audio sistemi – Audac – SD SISTEMI d.o.o.

Modularni audio sistemi

 • XMP44

  XMP44 je profesionalni modularni audio specifikacijski sistem sa 4 SourceCon™ mjesta za interfejs kartice gdje se može instalirati široka varijacija dodatnih modula. Raznolikost raspoloživih modula kreće se od FM prijemnika do DAB & DAB+ tunera, internet radio tunera, interfejsa glasovnih datoteka i još mnogo toga. Fleksibilna arhitektura omogućuje svaku kombinaciju projekta do četiri izvora, što rezultuje uistinu svestranim rješenjem koje će zadovoljiti potrebe svakog korisnika uzimajući u obzir kristalno čistu reprodukciju zvuka. Istovremeni rad za sva četiri modula čini ga kompaktnim multi-izvornim sistemom koji je savršena ekspanzija za sve višenamjenske audio sisteme. Na prednjoj ploči sistema nalazi se 2.8″ TFT ekran u kombinaciji sa okretnim prekidačem i 4 dugmeta. Četiri USB intefejsa (jedan za svaki modul) omogućuju reprodukciju ili smještanje medija i glasovnih datoteka, dok je unaprijed slušanje moguće putem ugrađenog PFL zvučnika sa individualnom kontrolom glasnoće. Implementirani su i RS-232 i TCP/IP komunikacijski priključci koji omogućuju integraciju sistema sa bilo kojim kućnim ili industrijskim sistemom automatizacije. Korištenje besplatne aplikacije AUDAC Touch™ garantuje potpunu kontrolu i konfiguraciju sistema sa bilo kojeg uređaja na bilo kojem mjestu i u bilo kojem trenutku.

 • DMP40

  DMP40 je profesionalni DAB/DAB+ i FM tuner koji sadrži SourceCon™ modularnu tehnologiju. Ova jedinstvena tehnologija garantuje pravu implementaciju plug & play na bilo koji kompatibilni uređaj. Kada se umetne u prorezno mjesto, modul se instalira i spreman je za rad bez potrebe za dodatnim unutarašnjim ožičenjem ili složenom konfiguracijom. DMP40 pruža pristup širokoj varijaciji radijskih stanica, a garantuje kvalitetnu reprodukciju zvuka. Odabir stanice može se izvršiti ručno ili automatski, dok se do deset željenih kanala može interno smjestiti i pozvati. Informacije o radio stanici koje prenose RDS/Radiotext mogu se preuzeti, dok druge funkcije poput mono/stereo prebacivanja (FM) uvijek garantiraju najbolju moguću jasnoću zvuka. Izlazni nivo signala je korisnički podesiv, dok je podržana dinamička kompresijska domet (DRC), poboljšavajući razumljivost u primjenama sa visoki nivoom pozadinske buke.

 • FMP40

  FMP40 je profesionalni reproduktor glasovnih datoteka koji sadrži SourceCon™ modularnu tehnologiju. Ova jedinstvena tehnologija garantuje pravu implementaciju plug & play-a na bilo koji kompatibilni uređaj. Kada se umetne u prorezno mjesto, modul se instalira i spreman je za rad bez potrebe za dodatnim unutarnjim ožičenjem ili složenom konfiguracijom. FMP40 ima 50 programabilnih pokretača koji se mogu koristiti za pokretanje muzičkih/glasovnih poruka smještenih na različitim vrstama medijskih prenosnika. Reprodukcija medija sa USB memorijskih pogona moguće je kad se umetne u kontrolni uređaj, dok unutrašnje mjesto za Micro SD karticu sigurno zaključava nosač za aplikacije u kojima nije potrebna česta izmjena medija. Reprodukcija medija podržava MP3, WMA, WAV, FLAC, OGG i AAC vrste datoteka sa brojnim podržanim brzinama prenosa. Svaki od 15 kontakata pojedinačno se može konfigurirati, nudeći izbor za aktiviranu medijsku datoteku i normalan otvoreni (NO) ili normalno zatvoreni kontakt (NC).

 • IMP40

  IMP40 je profesionalni internet radio player koji sadrži SourceCon™ modularnu tehnologiju. Ova jedinstvena tehnologija garantuje pravu implementaciju plug & play-a na bilo koji kompatibilni uređaj. Kada se umetne u prorezno mjesto, modul se instalira i spreman je za rad bez potrebe za dodatnim unutarnjim ožičenjem ili složenom konfiguracijom. IMP40 ima jedinstvenu Linum™ tehnologiju koja uklanja neželjeno ponašanje, kao što su iznenadni hopping kanala ili zaustavljanje muzike. Kada je veza prekinuta, automatsko prebacivanje na umetnute medije (USB pogoni) izbjegava neugodne tišine u primjenema pozadinske muzike. Zvučni tok automatski će se i neprekidno obnoviti. Sinkronizuje se sa bazom podataka vTuner koja sadrži više od 30.000 kanala, omogućujući odabir na različitim kriterijima kao što su žanr, mjesto, jezik, … dok se prilagođeni tokovi mogu dodati i na popisu preferenci do 100 unosa.

 • MMP40

  MMP40 je profesionalni reproduktor i snimač medija koji sadrži SourceCon™ modularnu tehnologiju. Ova jedinstvena tehnologija garantuje pravu implementaciju plug & play-a na bilo koji kompatibilni uređaj. Kada se umetne u prorezno mjesto, modul se instalira i spreman je za rad bez potrebe za dodatnim unutarnjim ožičenjem ili složenom konfiguracijom. MMP40 podržava reprodukciju medija sa USB memorijskih pogona bez gubitaka audio formata. Medijska reprodukcija za MP3, OGG, AAC, FLAC, WMA i WAV datoteke su moguće, dok se snimke mogu snimati u MP3, OGG i WAV fajl tipove. Sve informacije o medijima kao što su pjesma, izvođač, način reprodukcije, … uključujući i covere albuma, mogu se preuzeti iz MMP40, što omogućuje prikazivanje na kontrolnom uređaju ili interfejsu softvera.

 • TMP40

  TMP40 je tuner sa podrškom za FM band za cijeli svijet i sadrži SourceCon™ modularnu tehnologiju. Ova jedinstvena tehnologija garantuje pravu implementaciju plug & play-a na bilo koji kompatibilni uređaj. Kada se umetne u prorezno mjesto, modul se instalira i spreman je za rad bez potrebe za dodatnim unutarnjim ožičenjem ili složenom konfiguracijom. TMP40 pruža pristup širokoj varijaciji radijskih stanica, a garantuje kvalitetnu reprodukciju zvuka. Odabir stanica može se izvršiti ručno ili automatski, dok se do deset željenih kanala može interno smjestiti i pozvati. Informacije o radio stanici koje prenosi RDS mogu se preuzeti, dok druge funkcije poput mono/stereo prebacivanja (FM) uvijek garantiraju najbolju moguću jasnoću zvuka. Osim nivoa izlaznog signala koji je korisnički podesiv, glasnoća prometa može se pojedinačno postaviti, što garantuje najbolju razumljivost u specifičnim primjenama.

 • ANX44

  ANX44 je audio Dante interfejs za instalaciju u XMP44 profesionalni modularni audio sistem, sa četiri ulazna i četiri izlaznog kanala. Instalacija ovog dodatnog modula omogućuje XMP44 integrisanje u bilo koju DANTE omogućenu AV mrežu i besprekorno prenosi digitalni zvuk sa bilo kojim kompatibilnim proizvodom na tržištu. Dvosmjernu audio razmjenu sa 4 mjesta za memorijske SourceCon™ kartice omogućuje distribuciju audio struje od instaliranih modula, omogućujući bilo koji radio tuner, media player, internet radio ili drugu distribuciju audio izvora na vašu Dante mrežu. Plug & play rješenje se stvara kada povezujete više uređaja sa DANTE uređajem jedni sa drugima na standardnoj IP mreži. Nudi samo-konfigurabilna rješenja korištenjem DHCP konfiguracije, dok se veza može izvršiti na bilo kojoj postojećoj 100 Mbit ili 1 Gbit mrežnoj infrastrukturi.

 • BMP40

  BMP40 prijemnik nudi mogućnost bežičnog povezivanja za reprodukciju zvuka sa bilo kojeg Bluetooth prenosnog uređaja, uključujući prenosne računare, pametne telefone ili tablete. Daljina udaljenosti prenosa (do 30 metara) je moguća zavisno od okoline u kojoj se instalira. Otkrivanje uređaja i zaštita uparivanja sa smještanjen do 8 ovlaštenih uređaja sprečavaju reprodukciju od neovlaštenih korisnika u javnom području. Sve informacije o medijima kao što su informacije o pjesmama i izvođaču mogu se preuzeti sa BMP40-a (ako to podržava povezani uređaj), dok je kontrola reprodukcije moguće sa priključenog uređaja ili daljinskog upravljača.