Proizvodi

 • AGRO5.4

  AGRO5.4 set je sastavljen od CS55 4 ¼“ ugradbenih zvučnika koji pružaju jasan i razumljiv zvuk, pogodan za raznovrsne 100-voltne pozadinske muzike i sisteme najava.

   

  Uz pomoć COM3 pojačala, nudi se velika fleksibilnost za povezivanje izvora i mikrofona. Ovaj sistem, koristeći četiri CS55 zvučnika, može pokriti površine oko 60 m².

 • AGRO7.10

  AGRO7.10 set je sastavljen od CS75 dvosmjernih 5 ¼“ ugradbenih zvučnika koji pružaju jasan i razumljiv zvuk, pogodan za raznovrsne 100-voltne pozadinske muzike i sisteme najava.

   

  Uz pomoć COM12MK2 pojačala, nudi se velika fleksibilnost za povezivanje izvora i mikrofona. Ovaj sistem, koristeći deset CS75 zvučnika, može pokriti površine oko 120 m².

 • AGRO8.16

  AGRO8.16 set je sastavljen od CS85 dvosmjernih 8″ ugradbenih zvučnika koji pružaju jasan i razumljiv zvuk, pogodan za visoko zahtjevne 100-voltne pozadinske muzike i sisteme najava.

   

  Uz pomoć COM24MK2 pojačala, nudi se velika fleksibilnost za povezivanje izvora i mikrofona. Ovaj sistem, koristeći šesnaest CS85 zvučnika, može pokriti površine oko 250 m².

 • ALI

  ALI20/25 su audio linijski izolatori dizajnirani za izoliranje audio uređaja jedni od drugih. U većini slučajeva koriste se kako bi se izbjeglo zujanje uzrokovano petljama uzemljenja u audio sistemima. Oni nude kompletno pasivno rješenje za izolaciju stereo uravnoteženog audio signala. Ima dvuple XLR ulazne i izlazne priključke i prekidač uzemljenja.  Izlazna i izlazna faza se podudaraju. Oba ALI20/25 imaju ugrađeni audio transformator koji ima odnos od 1: 1 i impedansu od 600 Ohm. Razlika je u zaštiti transformatora. ALI20 sadrži zaštićeni transformator koji zadovoljava zahtjeve većine standardnih primjena, dok ALI25 sadrži MU-metalni zaštićeni transformator koji se može koristiti kada regularna zaštita postaje neadekvatan. To osigurava najbolje rezultate čak i u najvišim EMI zagađenim okruženjima.

   

  • ALI20 – oklopljeni
  • ALI25 – super oklopljeni
 • AMP20MK2

  AMP20MK2 je mini stereo pojačalo sa snagom od 2 x 15 W, koja se savršeno prilagođava malim sistemima zvučnika koji zahtijevaju kompaktna i ekonomična audio rješenja. Ona nudi idealno rješenje za primjene kao što su sobe, kancelarije i prostojije za sastanke gdje je potrebna samo mala količina zvučnika. Kompaktna veličina i vrlo visoka učinkovitost čine ga savršeno prikladnim za skrivanje u ormaru, na plafonu ili montiranom ispod kancelarijskog stola. Kombinacija stereo uravnotežene linije, sa ulazom mikrofona, čini ga savršeno prikladnim za primjene gdje se treba koristiti u kombinaciji sa projektorima i video izvorima dok je mikrofon spojen. Dva potenciometra omogućuju kontrolu osjetljivosti i ravnoteže između muzike i govora, a prekidač omogućuje premošćivanje izlaznih kanala kako bi se dobio jedan kanal sa spojenom izlaznom snagom. Velike udaljenosti se mogu pokriti između izvora i pojačala pomoću jednostavnog CAT5 kabla. Ulaz za regulator glasnoće omogućuje spajanje dodatnog zidnog regulatora za ukupnu kontrolu glasnoće. Tehnologija pojačala Class-D, stanje pripravnosti i uključeni prekidač napajanja čini ovaj uređaj u skladu sa najvišim zahtjevima za energetsku učinkovitost i zaštitu okoline. Mnoštvo opcionalno raspoloživih montažnih nosača za proizvodni program AUDAC S-Box dopušta ugradnju stalka, ormara ili 19″ rack opreme.

 • AMP20MK2

  AMP20MK2 je mini stereo pojačalo sa snagom od 2 x 15 W, koja se savršeno prilagođava malim sistemima zvučnika koji zahtijevaju kompaktna i ekonomična audio rješenja. On nudi idealno rješenje za primjene kao što su učionice, kancelarije i sobe za sastanke gdje je potrebna samo mala količina zvučnika. Kompaktna veličina i vrlo visoka efikasnost čine ga savršeno prikladnim za skrivanje u ormaru, na lažnom plafonu ili montiranom ispod ili na stolu. Kombinacija stereo uravnotežene linije, sa ulazom mikrofona, čini ga savršeno prikladnim za primjene gdje se treba koristiti u kombinaciji sa projektorima i video izvorima dok je mikrofon spojen. Dva potenciometra omogućuju kontrolu osjetljivosti i ravnoteže između muzike i govora, a prekidač omogućuje premošćivanje izlaznih kanala kako bi se dobio jedan kanal sa spojenom izlaznom snagom. Daljinska zidna mikseta može se spojiti za primjene gdje je poželjno lokalno miksanje ulaza, dok se velike udaljenosti mogu pokriti između izvora i pojačala pomoću jednostavnih CAT5 kablova. Ulaz za regulator jačine omogućuje spajanje dodatnog zidnog regulatora za ukupnu kontrolu glasnoće. Tehnologija pojačala Class-D, stanje pripravnosti i uključeni prekidač napajanja čini ovaj uređaj u skladu sa najvišim zahtjevima za energetsku efikasnost i zaštitu okoline.

 • AMP523

  AMP523 je mini stereo pojačalo sa integrisanom upravljačkom jedinicom temeljenom na webu koja sadrži četiri stereo ulaza i jedan uravnoteženi ulaz mikrofona sa fantomskom snagom. Ima izlaznu snagu od 2 x 15 W. Jednostavne i kompaktne, ali svestrane funkcionalnosti čine ga savršeno pogodnim za male zvučne sisteme koji zahtijevaju kompaktna i ekonomična audio rješenja koja su sveobuhvatna i lako kontrolisana. Neke tipične primjene su učionice u kojima će se audio sistem koristiti u kombinaciji sa smartboardom, kancelarijama i sobama za sastanke gdje se muzika automatski prebacuje iz pozadinske muzike u govor ili reprodukciju kada prezentacija počne, …. te mnoge druge slične primjene. Različiti ulazi u stereo liniji omogućuju istovremene priključke za različite izvore kao što su prenosni računari, CD ili MP3 uređaji i tableti. Prebacivanje između ulaza, regulacije glasnoće i drugih funkcija kontrola može se obaviti na više načina: integrisana web stranica omogućuje kontrolu svih funkcija sa bilo kojeg računara sa web preglednikom bez potrebe za dodatnim softverom, dok RS232 veza omogućuje kontrolu AMP523 sa bilo kojim uređajem koji podržava serijsku komunikaciju kao što je računar ili čak kućni ili industrijski automatizacijski sistem. Druga je mogućnost kontrolu sistema putem pametnih telefona i tableta pomoću posebno razvijene aplikacije AUDAC Touch™.

 • AMP523

  AMP523 je mini stereo pojačalo sa integrisanom upravljačkom jedinicom web baziranom koja sadrži četiri stereo ulaza i jedan uravnoteženi ulaz mikrofona sa fantomskom snagom. Ima izlaznu snagu od 2 x 15 W. Jednostavan i kompaktnan, svestrane funkcionalnost čine ga savršeno pogodnim za male zvučne sisteme koji zahtijevaju kompaktna i ekonomična audio rješenja koja su sveobuhvatna i lako kontrolisana. Neke tipične primjene su učionice u kojima će se audio sistem koristi u kombinaciji s smartboardom, kancelarijama i sobama za sastanke gdje se zvuk automatski prebacuje iz pozadinske muzike u govor ili reprodukciju kada prezentacija počne i mnoge druge slične primjene. Kompaktna veličina i vrlo visoka efikasnost omogućuju sakrivanje u ormaru, na lažnom plafonu ili montiranje pod ili na sto. Različiti ulazi u stereo liniji omogućuju istovremene priključke za različite izvore kao što su prenosni računaru, CD ili MP3 uređaji i tableti dok su povezani mikrofon. Prebacivanje između ulaza, regulacije jačine i ostalih funkcija može se obaviti na više načina: integrisana web stranica omogućuje kontrolu svih funkcija sa bilo kojeg računara sa web preglednikom bez potrebe za dodatnim softverom dok RS232 veza omogućuje kontrolu AMP523 sa bilo kojim uređajem koji podržava serijsku komunikaciju kao što je računar ili čak kućni ili industrijski automatizovani sistem. Druga je mogućnost kontrole sistema putem pametnih telefona i tableta pomoću posebne razvijenog besplatne aplikacije  AUDAC Touch™.

 • ANX44

  ANX44 je audio Dante interfejs za instalaciju u XMP44 profesionalni modularni audio sistem, sa četiri ulazna i četiri izlaznog kanala. Instalacija ovog dodatnog modula omogućuje XMP44 integrisanje u bilo koju DANTE omogućenu AV mrežu i besprekorno prenosi digitalni zvuk sa bilo kojim kompatibilnim proizvodom na tržištu. Dvosmjernu audio razmjenu sa 4 mjesta za memorijske SourceCon™ kartice omogućuje distribuciju audio struje od instaliranih modula, omogućujući bilo koji radio tuner, media player, internet radio ili drugu distribuciju audio izvora na vašu Dante mrežu. Plug & play rješenje se stvara kada povezujete više uređaja sa DANTE uređajem jedni sa drugima na standardnoj IP mreži. Nudi samo-konfigurabilna rješenja korištenjem DHCP konfiguracije, dok se veza može izvršiti na bilo kojoj postojećoj 100 Mbit ili 1 Gbit mrežnoj infrastrukturi.

 • APC100

  APC100 je konfiguraciona i upravljačka jedinica koja se može koristiti u kombinaciji sa širokom paletom „pametnih“ AUDAC uređaja, od matričnih sistema do mikseta, konzola i zidnih panela. Sadrži različite vrste komunikacijskih priključaka, kao što su TCP/IP, RS-232 i RS-485. Na taj način može komunicirati sa svakim „pametnim“ uređajem povezanim u vašu instalaciju i uspostaviti vezu koja nedostaje između njih. To olakšava život tehničara i štedi vrijeme. Sastavljene konfiguracije sistema i ažuriranja mogu se napraviti u trenutku, kao i sigurnosne kopije i duplikati. Moguće je prenijeti određene datoteke kao što su glasovne poruke i screensaver bez potrebe za APC100 i računarom. Unutrašnji sat u stvarnom vremenu omogućuje sinkronizaciju za vremenski kontrolisane događaje u vanjskim uređajima. Softverska aplikacija upravljačkog sistema AUDAC omogućuje korisniku upravljanje i kontrolu funkcija APC100 zajedno sa punim funkcijama konfiguracije za bilo koji „pametni“ povezani uređaj. (Putem TCP / IP, RS-232 ili RS-485) Osim toga, može se koristiti i kao standardni pristupnik koji prima serijsku komunikaciju i pretvara u TCP/IP format i obrnuto, što omogućuje integraciju sistema za uređaje poput audio izvora i pojačala snage bez integrisanih mrežnih mogućnosti koje treba implementirati u vaš sistem automatizacije.

 • APG20MK2

  APG20MK2 je audio prijemnik koji pretvara prenosni audio signali u bazi podataka na standardne signale nivoa linije i mikrofona. Audio izlaz APG20 može se koristiti na redovnim ulazima na audio pojačavačima, pred-pojačavačima, mikserima ili još mnogo toga. U kombinaciji sa odgovarajućim ulaznim modulima (WLI i WMI) nudi rješenje za dvokanalni audio prenos (linija i mikrofon) koji pokrivaju udaljenosti do 300 metara preko standardnog UTP CAT5E (ili boljeg) kabla. Kod primjene dodatnih napajanja moguće je postići udaljenosti do 600 metara. Zahvaljujući diferencijalnom ulazu sa povećanim naponskim nivoima, primljeni signali su neosetljivi za buku, smetnje i slabljenje tokom dužeg prolaza prenosa. Ovo nudi odgovarajuće rešenje za visokokvalitetne audio prenose u daljinskim primjenama uz održavanje visokokvalitetne reprodukcije zvuka. Ulazni autobus koji je prevozio oba audio kanala, jedan kanal podataka RS-485 i distribuciju 24 volti do kraja predajnika se sprovodi pomoću RJ45 konektora. Audio izlazi se izvode koristeći dual RCA (linijski) i ženski KSLR (mikrofon) vezama. Mnoštvo opcionalno raspoloživih montažnih nosača za proizvodni program AUDAC S-Box dopušta ugradnju u sto, ormarić ili 19″ rack instalacije.

 • APM

  APM je baza mikrofona namijenjena za upotrebu sa CMX mikrofonima (ili bilo kojim drugim mikrofonom sa XLR priključkom) na bilo kojem pojačalu sa mikrofonskim ulazima. Na vrhu se nalazi ženski XLR priključak za postavljanje mikrofona i muški XLR priključak na zadnjoj strani za spajanje kabla mikrofona. APM mikrofonska baza je vrlo stabilna i ima isti dizajn kao APM paging mikrofoni kako bi se u potpunosti uklopio sa drugom opremom.